Baphomet’s Curse: De slapende draak

Broken Sword: The Sleeping Dragon (Engl. Originele titel: Broken Sword: The Sleeping Dragon ) is een Adventure – Video Game van de Britse ontwikkelaar Revolution Softwarevoor PlayStation 2 , Xbox en Windows . Het is het derde deel van de Baphomets Curse- serie en werd vrijgegeven door THQ in oktober 2003, zes jaar na zijn voorganger Baphomets Curse 2 . In vergelijking met zijn voorgangers is de grafische presentatie overgeschakeld naar 3D en de indirecte point-en-click-besturing vervangen door een directe besturing van de personages.

Actie

De Amerikaanse octrooigemachtigde George Stobbart reist op verzoek van een cliënt in Congo . Onderweg raakt zijn vliegtuig in een storm en stort neer. Nadat George zichzelf en de piloot van de crashplaats aan de rand van een ravijn heeft kunnen redden, vindt hij uiteindelijk zijn cliënt vermoord in zijn onderzoeksfaciliteit. Gelijktijdig met Georges verblijf in Afrika, wordt de Franse journalist Nico Collard gecontacteerd in Parijs door een hacker die het Voynich-manuscript gebruiktgedecodeerd en wil informatie hebben gevonden over het einde van de wereld. Maar wanneer Nico dit in zijn appartement wil bezoeken, vindt ze hem vermoord. Het blijkt dat beide misdaden rechtstreeks verband houden en dat er een reünie is tussen George en Nico. Beiden komen erachter dat de Tempeliersorde , vermoedelijk verslagen, nog steeds bestaat en verantwoordelijk is voor de moorden. Om de machinaties van de Orde te bestrijden, reist het paar naar verschillende locaties in Parijs, Praag , Glastonbury en Egypte .

Spelprincipe

De hoofdpersonages van het spel, George Stobbart en Nicole Collard, worden afwisselend bestuurd door de speler. In tegenstelling tot de vorige spellen, worden de personages in deze sectie direct bestuurd door de driedimensionale gamewereld met behulp van het toetsenbord (pc) of de gamepad (gameconsole), maar de basisgameplay bleef ongewijzigd. De game is scenically opgezet, de speler bekijkt de actie vanuit een perspectief van een derde persoonmet veranderende, maar gegeven cameraposities. De focus ligt vooral op het oplossen van puzzels. Dit zijn meestal een genre-typische dialoog en object- en combinatiepuzzels. Wanneer het personage een object of persoon benadert met wie ze kunnen communiceren, worden symbolen voor mogelijke interacties weergegeven. Met een druk op de knop wordt een overeenkomstige actie geactiveerd.

Vergeleken met zijn voorgangers nieuwe klimmen taken en een groot aantal dia puzzels die vergelijkbaar Sokoban [1] dozen moeten worden in geschikte posities van de spelers gericht op bestelling van klimmen naar ontoegankelijke passages bereikt de kratten voordat verplaatst. Er zijn ook Schleich passages waarin de speler zijn personage uit andere personages en bewakingsapparatuur ongemerkt naar de volgende scène moet bewegen. Op sommige plaatsen, het spel beroept zich ook op actie sequenties, waar de speler moet handelen onder tijdsdruk ( Quick Time Events). Ook in tegenstelling tot de voorgangers dreigt de speler in het spel niet meer de dood. Als hij een scène niet op tijd kan beheersen, wordt het figuur teruggebracht naar het begin van de puzzelsectie en kan het zonder enige beperking worden herhaald totdat hij de scène met succes beheerst. Hetzelfde geldt voor de Schieberätsel, waarbij de dozen op korte termijn worden teruggedraaid en de scène teruggaat naar de startpositie.

Ontwikkeling

Met Baphomet’s Curse: The Sleeping Dragon veranderde Revolution Software van de point-and-click-besturing van zijn voorgangerstitels. Als reden noemde Revolution chef- en hoofdontwerper Charles Cecil: ” Het point-and-click-avontuur is dood. “(Duits:” Het point-and-click-avontuur is dood “). [2] In plaats daarvan, de ontwikkelaar zetten op nieuwe game mechanics, vaardigheid afzettingen Schleich passages en kleinere natuurkunde puzzels in de vorm van duwen dozen. Er zijn ook kleinere actiestortingen. Het doel van de nieuwe game-mechanica was om de speler onder druk te zetten. [3]

De soundtrack van het spel is gecomponeerd door Ben McCullough , die ook als Audio Director diende.

Luidsprekerslijst

rol Duitse spreker Engelse spreker
George Stobbeard Alexander Schottky Rolf Saxon
Nicole Collard Franziska Pigulla Sarah Crook
André Lobineau Pius Maria Cüppers Jay Benedict
Cholmondely Achim Schülke
Vernon Bliér Frank Thomé Bob Golding

Ontvangst

evaluatie spiegel
Duitstalig gebied
uitgave waardering
4Players 83% [4]
Gamestar 73% [5]
PC Games 79% [1]
internationaal
rand 9 van de 10 [6]
Eurogamer.net 6 van de 10 [7]
GameSpot 8.1 van 10 (Win) [8]
7.7 (Xbox) [9]
IGN 8.4 van 10 [10]
Metawertungen
GameRankings 82,71% (Win) [11]
77,15% (Xbox) [12]
62,00% (PS2) [13]
Metacritic 82 van 100 (Win) [14]
77 (Xbox) [15]

De game ontving de meeste positieve recensies ( Metacritic : 82 van de 100 (Windows) / 77 (Xbox)). [14] [15] Een veelgehoorde kritiek was het grote aantal dozen met doosraadsels, [1] [4] [5] [10] De legitimiteit van deze kritiek werd door ontwikkelaar Charles Cecil achteraf erkend. [3] Er was ook kritiek op het puzzelontwerp; de puzzels werden in hun geheel als te gemakkelijk beschouwd. Aan de andere kant werden de filmische enscenering [4] evenals de Duitse en Engelse nasynchronisatie geprezen. [1] [10]

“Een compliment voor de verhalenvertellers rond Charles Cecil: het verhaal van Baphomet’s Curse is spannend en maakt iemands personages zo dierbaar dat ze tot het einde toe dierbaar zijn. Dankzij de ingenieuze enscenering met cinematografisch camerawerk, komen humoristische scènes en puntige dialogen […] echt filmgevoel op. […] Door de zwakke puzzels is het plezier te snel voorbij; veel te vroeg, flitsten de credits over mijn scherm. Zonder tijdrovende hang-ups en tussenfilmpjes, waarin je opeens op de juiste knop moet drukken, zou het waarschijnlijk nog sneller gegaan zijn. “

– David Bergmann : PC-spellen [1]

“Baphomet’s Curse is een verfrissend ander avontuur, heel plezierig om mee te spelen en wijst met zijn filmische aanpak in de goede richting!”

– Jörg Luibl : 4 spelers [4]

“Goed avontuur met vervelende bokspuzzels.”

– Gamestar [5]

Webkoppelingen

 • Broken Sword: The Sleeping Dragon bij MobyGames (Engels)

Individuele proeven

 1. ↑ Ga naar:a e David Bergmann: Baphomet’s Curse 3 . In: PC Games . Computec Media Group . 8 december 2003. Betreden op 6 september 2013.
 2. Spring omhoog↑ http://www.ign.com/articles/2002/08/29/ects-2002-broken-sword-the-sleeping-dragon-3
 3. ↑ Ga naar:a b http://www.adventure-treff.de/artikel/interviews.php?id=43
 4. ↑ Ga naar:a d Jörg Luibl: Test: Baphomet’s Curse: The Sleeping Dragon . In: 4 spelers . freenet AG . 19 november 2003. Opgehaald op 6 september 2013.
 5. ↑ Ga naar:a c http://www.gamestar.de/spiele/baphomets-fluch-der-schlafende-drache/wertung/43237.html
 6. Jumping Up↑ Broken Sword 3: The Sleeping Dragon beoordeling ( Engels ) in: Edge . Future, plc . 1 december 2003. Gearchiveerd vanaf origineel op 2 april 2013. Teruggehaald op 6 september 2013.
 7. Jumping Up↑ Kristan Reed: Broken Sword: The Sleeping Dragon Beoordeling ( Engels ) In: Eurogamer.net . Gamer-netwerk . 18 november 2003. Opgehaald op 6 september 2013.
 8. Jumping Up↑ Scott Osborne: Broken Sword: The Sleeping Dragon Beoordeling ( Engels ) In: GameSpot . CNET . 25 november 2003. Gearchiveerd vanaf het origineel op 12 september 2013. Teruggehaald op 6 september 2013.
 9. Jumping Up↑ Scott Osborne: Broken Sword: The Sleeping Dragon Beoordeling ( Engels ) In: GameSpot . CNET . 15 december 2003. Gearchiveerd vanaf origineel op 26 juni 2013. Opgehaald op 6 september 2013.
 10. ↑ springen om:a c Staci Krause: Broken Sword: The Sleeping Dragon Beoordeling ( Engels ) In: IGN . 25 november 2003. Opgehaald op 6 september 2013.
 11. Jump up↑ GameRankings : Gemiddelde beoordeling van de Windows-versie , gebaseerd op 35 artikelen. Betreden op 6 september 2013.
 12. Spring omhoog↑ GameRankings : Gemiddelde beoordeling van de Xbox-versie , gebaseerd op 33 artikelen. Betreden op 6 september 2013.
 13. Spring omhoog↑ GameRankings : Gemiddelde beoordeling van de PS2-versie , gebaseerd op 7 artikelen. Betreden op 6 september 2013.
 14. ↑ Ga naar:a b Metacritic : Gemiddelde beoordeling van de Windows-versie , gebaseerd op 32 artikelen. Betreden op 6 september 2013.
 15. ↑ Ga naar:a b Metacritic : gemiddelde beoordeling van de Windows-versie , gebaseerd op 24 artikelen. Betreden op 6 september 2013.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *