Cave Story

Cave Story ( . Jap 洞窟物語 , Dōkutsu Monogatari ) is een freeware – action adventure in 2D grafische, die voor de 2004 PC is vrijgegeven en over een periode van 5 jaar vanaf Studio pixels ( 開発室pixels ), de one-man Studio door Daisuke “Pixel” Amaya, is ontwikkeld.

Het werd in het Engels vertaald door Aeon Genesis met de goedkeuring van de auteur onder de titel Cave Story . Overdracht naar andere platforms zoals Mac OS X , PSP , GP2X , Linux , Xbox , TI-83 / 84 [1] en AmigaOS [2], gevolgd door derden in de volgende jaren. Een commerciële versie met opnieuw ontworpen grafische afbeeldingen werd aangekondigd voor WiiWare in 2008 , uitgebracht op 22 maart 2010 in Noord-Amerika en 10 december 2010 in Europa. Het verscheen ook op 29 november voor DSiWare in Noord-Amerika.

Spelmechanica

Het personage beweegt over het scherm volgens het principe van een side-scroller en is in staat om te springen en zijn tegenstanders te bevechten met wapens. Tijdens het spel kan de speler verschillende wapens en items verzamelen en uitwisselen. Gelijkaardig aan Metroid, de cursus van het spel bouwt voort op uitgebreide, vrij toegankelijke niveau secties . Nieuwere secties worden toegankelijk via verzamelde wapens of items, zodat een steeds groter wordend deel van de wereld toegankelijk wordt.

Actie

De Android Quote wordt wakker zonder herinneringen in een ondergrondse grot. Kort daarna ontdekt hij een dorp bewoond door dierachtige mensachtigen, de Mimigas. Deze worden bedreigd en vervolgd door de arts . Twee van de onderwerpen van de dokter – de heks Misery en Balrog – zijn op zoek naar een Mimiga genaamd Sue ; echter, per ongeluk vangen de Mimiga Toroko . Het hoofddoel van het spel is om Sue te redden, de Mimigas te beschermen tegen de dokter en te ontsnappen uit de grot.

Tekens

Quote is het stille hoofdpersonage dat de speler bestuurt.

Curly Brace is een vrouwelijke robot die de Mimigas wil beschermen.

Sue Sakamoto ( 坂 本 数 ) is de dochter van Momorin Sakamoto, die vanaf het begin geen voet op het eiland wilde zetten. Ze werd door Misery getransformeerd in een Mimiga.

Fuyuhiko Date ( 伊達 冬 彦 ) – de ‘ Dokter ‘ – is de Heer van de zogenaamde Demon Crown. Zijn doel is om de Mimigas te voeden met rode bloemen, en ze in meedogenloze moordmachines te veranderen.

Balrog is Miserys ‘zandzak’ en verschijnt meerdere keren tijdens de wedstrijd als boss boss. Hij is gebonden aan de vloek van de demonkronen om voor de dokter te vechten, maar hij helpt de speler ook in sommige situaties.

Ellende de heks is ondergeschikt aan de dokter en is de dochter van Jenka. Omdat zij het was die de Demon Crown heeft gemaakt, is ze verdoemd om degene die het draagt ​​te gehoorzamen.

Kazuma Sakamoto ( 坂 本 数 馬 ) is de broer van Sue en een specialist in de Hemel Draken.

Jenka (van Jenkka , die ook als achtergrondmuziek in haar huis wordt gespeeld) is een oude heks die al heel lang op het eiland woont. Ze woont in de zandzone en zorgt voor de opvoeding van haar puppy’s. Trouwens, zij is de moeder van Miserys.

King neemt de rol over van de nieuwe leider van het Mimiga dorp na de dood van Arthur. Hij voelt zich verantwoordelijk voor Toroko. King wil Sue uit het dorp rijden omdat ze een buitenstaander is en ze verscheen net ten tijde van de aanslagen van de dokter. Hij sterft terwijl hij Toroko probeert te redden, maar geeft zijn krachtige zwaard door aan Quote om hem te wreken.

Jack is nummer 2 in het dorp. Hij draagt ​​een dikke bril en een ushanka met een sjerp-symbool.

Toroko is een Mimiga die Sue accepteert en vrienden met haar maakt. Zij is de jongere zus van Arthur.

Momorin Sakamoto ( 坂 本 百 鈴 ) is een raketwetenschapper en de moeder van Sue en Kazuma. Ze wilde haar kinderen niet meenemen naar het eiland, maar ze wil haar niet alleen laten.

Arthur is de legendarische held van de Mimigas. Hij vocht altijd tegen het kwaad, maar werd waarschijnlijk gedood door de dokter en zijn handlangers voordat de wedstrijd begon.

Recensies

De recensies voor Cave Story waren zeer positief. Vooral geprezen voor een ongewoon spelformaat dat gemakkelijk gelijke tred kon houden met commerciële toptitels in hetzelfde genre.

“Dan is er een spel als Doukutsu Monogatari, of Cave Story, dat zo gigantisch is dat het qua omvang en speeltijd wedijvert met moderne GBA Castlevania en Metroid-games.”

– 1up.com

“Hoe begin je recht te doen aan Cave Story? Lang, knap en mooi, deze ongelooflijke Metroid-achtige side-scroller is niet alleen een van de beste Indie-games ooit, maar ook een van de belangrijkste. “

– Destructoïde

Porteringen

WiiWare

Cave Story werd op 22 maart 2010 uitgegeven in Noord-Amerika voor WiiWare . Deze WiiWare-versie is geport door onafhankelijke gameontwikkelaar Nicalis en bevat ‘nieuwe exclusieve content’ en Amaya-herkende tekens, evenals ondersteuning voor breedbeeld en 480p . De game bevat geavanceerde grafische weergaven en een herwerkte soundtrack. Tegelijkertijd kan de speler oude en nieuwe afbeeldingen / muziek combineren. De vrijlating in Europe 2010 op 10 december [3] Een soortgelijke versie was zo + Cave Story geport naar de Mac en PC en er altijd gepubliceerd 2011th

DSiWare

Op 29 november 2010 verscheen Cave Story in Noord-Amerika voor DSiWare . Afgezien van een paar verre geluidseffecten en de verschuiving van de inventaris naar het aanraakscherm, is deze versie identiek aan die op de pc. [4]Een releasedatum voor Europa is nog niet bekend.

3DS

Cave Story 3D werd helemaal opnieuw ontwikkeld en kreeg een nieuwe grafische weergave met gemiste 3D-modellen. Daarnaast heeft Nicalis ‘Cave Story +’ aangekondigd, dat ook beschikbaar is in Steam, als poort voor de Nintendo 3DS eShop.

Webkoppelingen

  • Website van Daisuke “Pixel” Amaya met het spel als download (jap.)
  • Website van Aeon Genesis met de vertaling als download (Engels)
  • Officiële Website voor WiiWare – Remake (Engl.)
  • Nintendo’s productwebsite voor de WiiWare-remake

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Cave Story (Doukutsu Monogatari), A Tribute Site. Betreden op 7 januari 2010 (Engels).
  2. Spring omhoog↑ Leesmij voor: Game »Avontuur» cavestory.lha. In: OS4 Depot @ Orgin.biz – Uw one-stop voor AmigaOS4-bestanden. Betreden op 7 januari 2010 (Engels).
  3. Jump up↑ http://elhabib.at/2010/11/europatermin-fur-cave-story-bekannt/77973 Europese datum voor WiiWare en DSi-versie van Cave Story bekend
  4. Jump up↑ http://dsiware.nintendolife.com/reviews/2010/12/cave_story_dsiware Cave Story (DsiWare) recensie op nintendolife.com (engl.)

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *