Chaos; Child

Chaos; Child (eigen schrijfwijze: CHAOS; CHILD) is een visuele roman van het Japanse bedrijf 5pb. vanaf het jaar 2014. Op basis van het spel was ook een Manga en Anime – tv-serie . Het verhaal gaat verder dan dat van de game Chaos, hoofd van 2008.

Inhoud

Het verhaal speelt zich af in 2015 in Shibuya , zes jaar na de gebeurtenissen in Chaos, Head , waarin een aardbeving in het district ernstige verwoestingen heeft veroorzaakt. De mysterieuze, beperkt tot alleen deze plek aardbeving ging vooraf aan een even mysterieuze serie moorden.

De hoofdpersoon is Takuru Miyashiro, student van de middelbare school en een studentenkrant. Wanneer een andere mysterieuze serie moorden plaatsvindt, valt hem zes jaar geleden op met de parallellen met zijn daden. Hij en zijn collega’s voelen het, en dus komen hij en zijn constante compagnon Serika Onoe zelfs als eerste bij de volgende scène. Daar ontmoeten ze ook een meisje dat haar klasgenoot Hinae blijkt te zijn. Nu wil Takeru blijven zoeken naar en schrijven over de moorden, ook al wil Nono Kurusu hem stoppen. Beide leven als weeskinderen die de aardbeving van 2009 hebben overleefd, samen met pleegouders. En hoewel Hinae niet wil getuigen tegen de politie, staat ze meer open voor Takeru. Bovendien komt hij er al snel achter dat op alle plaatsen van de misdaad dezelfde stickers zijn gevonden.

Spelmechanica

De visuele roman is verdeeld in verschillende narratieve strengen. De speler wordt eerst gedwongen om door het verhaal van Takuru te gaan, dat zich concentreert op zijn relatie met Serika en Nono. Na voltooiing van deze rode draad, worden de verhalen van andere personages toegankelijk: die van Nono, Hana, Hinae en Uki. Hierin leert de speler meer over de individuele personages en hun relaties en de achtergrond van de moorden – maar ze keren zich altijd naar het lot van Takuru. Het spel van Takuru’s verhaal beïnvloedt ook die van de andere personages. [1]

Productie en uitgeverij

Het spel is gemaakt door de ontwikkelaar 5pb. die het ook in Japan heeft gepubliceerd. Geregisseerd door Matsumoto Yūsuke , waren de auteurs Hayashi Naotaka, Takimoto Masashi, Tanizaki Ōka, Toru Yasumoto en Umehara Eiji. Het personageontwerp is ontworpen door Sasaki Mutsumi , met Matsuo die Yukihiro assisteerde en de schooluniformen en de monsterontwerpen van Wakabayashi Kanji ontwierp. De muziek componeerde Abo Takeshi en Shikura Chiyomaru . In het spel werden ook de liederen Hijitsuzai Seishōnen , Singularity , stille windbel , gezongen door Itō Kanako en Gesshoku no Vanitas , gezongen door Sakakibara Yui, gebruikt.

Eerst werd de game op 4 september 2014 voor de Xbox One uitgebracht . Het werd gevolgd door andere versies voor dezelfde console en tot slot in juni 2015 versies voor de PlayStation 3 , PlayStation 4 en PlayStation Vita . In 2016 werd de game ook uitgebracht voor Windows en ten slotte in januari 2017 voor iOS .

In juli 2015 verscheen er een Chinese versie voor de PlayStation 3, in januari 2017 ook voor Windows.

Anime-aanpassing [ bewerking | Bewerken ]

Onder leiding van en na een script van Masato Jinbo ontwikkelde Silver Link een anime- aanpassing van het spel voor de Japanse televisie. Het personageontwerp is ontworpen door Kazuyuki Yamayoshi en de artistieke leiding was Daiki Kuribayashi en Yūki Hatakeyama .

De twaalf 25 minuten durende afleveringen werden op 11 januari 2017 uitgezonden door AT-X , Tokyo MX , Sun Television , Chiba TV , TV Kanagawa , TVS, Kyoto Broadcasting System en BS11 in Japan. De uitzending eindigde op 5 april 2017. Het online platform Crunchyroll publiceerde de anime met Duitse ondertitels via streaming. Funimation Entertainment streamde de serie met Engelse ondertitels en Animax bracht ze in Azië uit met Engelse nasynchronisatie.

Synchronisatie

rol Japanse spreker ( seiyū )
Nono Kurusu Sarah Emi Bridcutt
Serika Onoe Sumire Uesaka
Takuru Miyashiro Yoshitsugu Matsuoka

Muziek

De muziek van de serie is gecomponeerd door onoken en Takeshi Abo . Voor de openingscredits werd het nummer Uncontrollable van Kanako Itō gebruikt en de credits met Chaos Syndrome van Konomi Suzuki zijn ondergebracht. Daarnaast komt het nummer Singularity van Takeshi Abo voor in de 12e aflevering .

Webkoppelingen

  • Officiële website (Japans)
  • officiële website voor de tv-serie (Japans)
  • Vermelding in de Visual Novel-database (Engels)
  • Anime News Network over de anime (Engels)

Individuele proeven

  1. Jump up↑ Richard Eisenbeis: Chaos: Child is Murder Mystery with Delusions and Superpowers. 29 januari 2016, toegankelijk op 17 mei 2017 .

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *