The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay is een first-person shooter die het verhaal vertelt van de films Pitch Black – Planet of Darkness en Riddick: Chronicles of a Warrior with Vin Diesel . [1]

De game is ontwikkeld door de ontwikkelstudio Starbreeze Studios in samenwerking met het door Vin Diesels opgerichte entertainmentbedrijf Tigon Studios . [2] Vivendi Universal Games heeft het op hetzelfde moment uitgebracht met de bioscoopuitgave in juni 2004 voor de Xbox . Een pc- versie volgde in december van hetzelfde jaar.

Actie

De speler neemt de rol aan van de misdadiger Richard B. Riddick, die in films van Vin Diesel wordt afgebeeld en die hij ook in videogames spreekt. Nadat hij is geland voor zijn misdaden in de gure en brutale Butcher Bay Prison, is het aan de speler om te ontsnappen aan de instelling. Hij moet Riddicks gebruiken in de films met heel speciale vaardigheden, bijvoorbeeld. Zijn bovennatuurlijke gezichtspunt. De sfeer in Butcher Bay is over het algemeen gebaseerd op de Amerikaanse provinciale gevangenissen van de jaren 1980: zo heerst in het futuristische bolwerk een wrede pikorde; Bendes stortten in, gevangenen vermoorden elkaar terwijl wachters toekijken en dergelijke.

Achtergrond

Vin Diesel deelgenomen als uitvoerend producent zelf in de ontwikkeling van het spel. Bovendien was hij de hoofdpersoon karakteristieke stem, dat is de reden waarom de Duitse versie niet opnieuw te synchroniseren, maar werd verstrekt alleen met Duitse ondertiteling. Andere bekende sprekers zijn Dwight Schultz ( The A-Team , Star Trek ) als een gevangenis bewaker Hoxie, rapper Xzibit als hoeders Abott, Cole Hauser ( Pitch Black – Planet van de duisternis , 2 Fast 2 Furious ) als John en Ron Perlman ( Hellboy) als Jagger Valance in de mijnen. Bovendien zijn de luidsprekers ook belichaamd in het spel zelf. Vin Diesel en Xzibit zijn het meest opvallend. Ron Perlman, aan de andere kant, draagt ​​een zonnebril en een baard. Cole Hauser belichaamt ook de premiejager Johns in de film Pitch Black – Planet of Darkness .

De soundtrack van het spel is gecomponeerd door Gustaf Grefberg en Johan Althoff en opgenomen door Grefberg. Drie weken na de release van de game bracht Publisher Vivendi Universal Games de soundtrack uit met vier exclusieve nummers om gratis te downloaden. De soundtrack werd kort nadien ook aangekondigd door de redactie van het gamemagazine GameStar voor “Soundtrack van het jaar 2004”. [3]

Ontvangst

Metawertungen
uitgave waardering
Windows Xbox
Metacritic 90% [4] 89% [5]

Critici loofden Escape from Butcher Bay als een belangrijke uitzondering op de films van andere films van lage kwaliteit. In 2005 won het spel een MTV Movie Award in de categorie “Beste computerspel op basis van een film”. [7] In de Duitse vakpers, het spel kreeg zeer goede recensies. Dus de Gamestar beloonde 90 punten en de pc-spellen 86%. Op de website 4players is de score 90.

Vervolg

Het vervolgproject The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena , verlaten door Vivendi Universal Games , werd overgenomen door Atari . De game is oorspronkelijk opgevat als een heruitgave van het eerste deel; Atari kondigde aan dat de titel zijn eigen inhoud en een multiplayer-modus zou bevatten. [8] De titel werd uitgebracht in het voorjaar van 2009 voor de PC ( Windows ), Xbox 360 en PlayStation 3 .

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Games World Review
  2. Spring omhoog↑ Referenties van Tigon Studios
  3. Spring omhoog↑ GameStar – Conclusie
  4. Jump up↑ Meta Value The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay – Developer’s Cut (Windows). In: Metacritic . CBS Corporation , beschikbaar op 23 april 2015 (Engels).
  5. Jump up↑ Meta Value The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay (Xbox). In: Metacritic . CBS Corporation , beschikbaar op 23 april 2015 (Engels).
  6. Jumping Up↑ 4Players .nl: Game Review
  7. Jump up↑ MTV Movie Award 2005 – De winnaars
  8. Spring omhoog↑ GameStar : nieuws van 30 oktober 2008 (geopend op 31 oktober 2008)

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *