Commandos: Strike Force

Commandos: Strike Force ( Engl. “Task Force”) is een first-person shooter – computerspel . Het is het vierde deel van de Commandos- serie en de opvolger van Commandos 3: Destination Berlin . Het werd uitgebracht in maart 2006 voor PlayStation 2 , Xbox en Windows . In tegenstelling tot zijn voorgangers is Commandos: Strike Force geen realtime tactiekspel .

Actie

Ondanks sterke visuele veranderingen is het basisverhaal van Commandos: Strike Force nauwelijks veranderd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het de bedoeling om doelgerichte naaldstokken te plaatsen als een speciale geallieerde strijdmacht achter de vijandelijke linies in de strijd tegen het Duitse Rijk . De campagne voor één speler is opgesplitst in drie delen en brengt de speler naar landen als Noorwegen , Frankrijk of Rusland .

Spelprincipe

Het commandoteam is nu teruggebracht tot drie specialisten. De speler heeft de groene baret , de scherpschutter en de spion tot zijn beschikking. De vogel heeft plaats gemaakt voor het egoperspectief . Voor elke missie bestuurt de speler een van de drie eenheden, waarbij in sommige ordes twee beschikbaar zijn en tijdens het spel kunnen worden gewijzigd.

Door over te schakelen naar ego-perspectief, concentreert Commandos: Strike Force zich minder op het strategische aspect dan op degene op vaardigheid. De game heeft een multiplayer-modus.

Ontvangst

beoordelingen
uitgave waardering
PS2 Windows
Gamestar k. A. 72/100 [1]
PC actie k. A. 77% [2]
PC Games k. A. 84% [2]
Metawertungen
Metacritic 58/100 [4] 62/100 [3]

Commandos: Strike Force is kritischer dan de meeste van zijn voorgangers als het gaat om spelveranderende gameplay.

In 2006 schreef Petra Schmitz in het GameStar- nummer van april dat Strike Force een identiteitscrisis heeft “Het spel wil de diepte van real-time tactische spellen doorkruisen met het gemak van een shooter en faalt.” Tactische vaardigheden zijn niet genoeg vereist en je zou alleen met de spion en het juiste vuurwapen “door elk niveau [..]. Daarom kan er geen ” Commandos-kwaliteitszegel  worden afgedrukt . Desondanks is het spel nog steeds leuk: “De missies hebben een connectie en de personages zijn sympathiek.” [5]

Haar collega Fabian Siegismund waardeerde het spel op een vergelijkbare manier. Hij “had liever gezien als Pyro in een heroïsche drie de toch al weinig spectaculaire vaardigheden had verenigd.” Distance, bekritiseerde hij dat “de graphics, het level design was te zwak om verbeeldingskracht.” [6]

Webkoppelingen

  • Commandos: Strike Force bij MobyGames (Engels)

Individuele proeven

  1. Jump up↑ Commandos: Strike Force – Test – toegankelijk op 17 januari 2015
  2. ↑ Ga naar:a b PCGamesDatabase.de Commando’s: Strike Force – Rating – beschikbaar op 17 januari 2015
  3. Jump up↑ Meta rating Commandos Strike Force (Windows). In: Metacritic . CBS Corporation , beschikbaar op 23 april 2015 (Engels).
  4. Jump up↑ Meta rating Commandos Strike Force (PlayStation 2). In: Metacritic . CBS Corporation , beschikbaar op 23 april 2015 (Engels).
  5. Jump up↑ Petra Schmitz: Commandos: Strike Force , in: GameStar 04/2006, IDG-Verlag, München 2006
  6. Jump up↑ Fabian Siegismund: Commandos: Strike Force , in: GameStar 04/2006, IDG-Verlag, München 2006

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *