Conflict: Desert Storm 2

Conflict: Desert Storm 2 , uitgegeven in Noord-Amerika met de toevoeging Back to Baghdad , is de tweede aflevering in de serie Conflict- videogames : Desert Storm voor pc en PlayStation 2 , evenals GameCube en Xbox . De game behoort tot de categorie Tactics Shooter en wordt gespeeld vanuit het perspectief van de derde persoon .

Historische achtergrond

De plot van het spel draait rond de Desert Storm- campagne in de tweede Golfoorlog in 1991. Elite Special Forces leden van het Amerikaanse leger speelden een sleutelrol bij de bevrijding van de emir uit Koeweit , tegenover de Iraakse troepen die Koeweit binnenvielen bewaren. Daarnaast gaan de volgende beslissende acties naar de account van de Special Forces:

  • Vernietiging van het early warning radarsysteem in An-Nagaf
  • Overwinning over een volledige divisie van de Republikeinse Garde in de Saoedi-Arabische stad al-Khafji
  • Vernietiging van SCUD-raketten in Noordwest-Irak
  • Bevrijding van geallieerde Luftwaffe-leden

Personen

De speler heeft vier verschillende karakters, die hij afwisselend kan aansturen, of ook opdrachten bestuurt:

  • John Bradley is de leider van het vierkoppige eliteteam. Hij is gespecialiseerd in communicatie en het omgaan met het aanvalsgeweer en machinepistool . Een ander belangrijk onderdeel van Bradley’s uitrusting is de laser-richtingsverlichtingsinrichting voor het detecteren van doelen voor luchtaanvallen.
  • Paul Foley is de scherpschutter. Zijn favoriete geweer is de halfautomatische M82A1 Barrett, op korte afstanden gebruikt hij het pistool M9 Beretta 9 mm.
  • Mick Connors is een specialist in zware wapens. Hij kan machinegeweren en antitankwapens bedienen en gebruikt meestal het M60E-Light of M249-SAW machinegeweer, of een LAW-66 of LAW-80 raketwerper.
  • David Jones is een expert in het plaatsen en onschadelijk maken van explosieve wapens . Hij gebruikt C4 plastic explosieven om obstakels of vernietigingsdoelen te verwijderen. Hij heeft ook een tot zwijgen gebracht MP5-SD-machinepistool en is een paramedicus.

Gameplay

De speler moet, door middel van verfijnd teamwerk en het consequente gebruik van de individuele vaardigheden van elke elitemilitair , ernaar streven om alle doelen in elke missie te bereiken en zonder enig verlies te overleven. De juiste tactieken worden meestal alleen gevonden na het herhaaldelijk spelen van een missie.

Multiplayer-modus

De consoleversies van Conflict: Desert Storm 2 kunnen samen -host missies met maximaal vier spelers in de Coop-modus ; Elke speler neemt een teamlid op. In de pc-versie werd het bestaande in de vorige multiplayer-modus verwijderd zonder vervanging.

Kritiek

Thomas Weiß, redacteur van het tijdschrift PC Games , bekritiseerde in de herziening van de pc-versie naast het gebrek aan multiplayer-modus, vooral gebrek aan variatie en gebrek aan verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger: het spel ziet er bijna hetzelfde uit als deel 1 en speelt het ook. Bovendien zijn de beperkte opslagmogelijkheden en het gecompliceerde teambeheer frustrerend. Overall, Conflict: Desert Storm 2 kreeg een score van 77%. [1]

Udo Crnjak, redacteur bij N-Zone , legt in nummer 79 uit dat het tweede deel in alle opzichten is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Atmosferisch genoeg was het spel ongetwijfeld succesvol, kritiek leveren was alleen de hoge moeilijkheidsgraad. De multiplayer-modus voor maximaal vier spelers wordt “geniaal” genoemd. De Gamecube-versie kreeg een rating van 85% in zowel single- als multiplayer-modi. [2]

Webkoppelingen

Conflict: Desert Storm 2 bij MobyGames (Engels)

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Testverslag over Conflict: Desert Storm 2 op PCGames.ca
  2. Spring omhoog↑ N-Zone, Uitgave 79, 12/2003, Pagina 68

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *