De peetvader (computerspel)

De peetvader is een computerspel van Electronic Arts , dat werd uitgebracht op 21 maart 2006. De actiegame is gebaseerd op spellen zoals Mafia of Grand Theft Auto . De ontwikkelaars hebben veel acteurs van de film “The Godfather” (inclusief Marlon Brando , James Caan , Robert Duvall en Abe Vigoda ) geïntegreerd met het motion capture-proces in de game. Al Pacino , die in de film Michael Corleonegaf geen toestemming om zijn gezicht te gebruiken, zodat het gezicht van een andere acteur gemodelleerd werd. De populaire muziek van Nino Rota wordt ook gebruikt in het spel.

De speler bestuurt een jongeman die zijn vader als kind heeft verloren door een aanslag van de familie Barzini, door de straten van New York . Hij staat op dankzij de steun van Luca Brasi in de organisatie van Don Corleone.

Vanaf hier wordt het verhaal van de film nagebootst. De speler moet missies vervullen die verband houden met de acties van de werken van Francis Ford Coppola . Hij moet bijvoorbeeld Don Vito Corleone naar het ziekenhuis rijden nadat hij is neergeschoten, of hij moet de dood van Santino ‘Sonny’ Corleone wreken.

Terwijl je speelt, krijg je steeds meer respect en ervaring, die kan worden omgezet in verschillende vaardigheden, zoals kracht of snelheid met het vuurwapen. De belangrijkste taak in dit spel is om de positie binnen het gezin te vergroten om een ​​groter deel van de inkomsten te krijgen. Een andere taak is om de winkels en illegale bedrijven van de andere families in New York aan te vallen en over te nemen om hun inkomsten te vergroten.

Er zijn ook videoclips van de film die kunnen worden ontgrendeld door filmrollen te verzamelen in de gamewereld.

Spelprincipe

Voordat de game begint, kan de speler het uiterlijk van zijn personage wijzigen. Voor dit doel kunnen uitgebreide veranderingen aan het gezicht en de kleding van het personage worden aangebracht, de kleding kan alleen worden vervangen met het geld dat in het spel is verdiend.

Er zijn drie soorten taken (missies) die de speler kan uitvoeren: hoofdmissies, contractmoorden en het veroveren van gebouwen. Er is een chronologische relatie tussen de eerste twee typen, terwijl de verovering van gebouwen op elk moment kan worden gedaan.

 • Belangrijkste missies: In de belangrijkste missies moet de speler actie voeren. Deze brengen hem hoger in de ranglijst van de maffiafamilie en brengen hem veel geld.
 • Moorden bestellen : de speler kan bepaalde personen elimineren. Bovendien, als een vooraf bepaalde modus wordt gehandhaafd, is er veel geld. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat de doelpersoon van een brug valt of sterft bij een ongeval.
 • Verover gebouwen: gebouwen brengen regelmatig inkomsten naar de speler. Afhankelijk van de rang binnen het gezin (zie hoofdmissies), moet de speler een bepaald percentage (aanvankelijk 70 procent) aan de familie geven.
  • Mafia-landgoed: er is een maffia-landgoed per district. Als dit wordt overwonnen, heerst de Corleone-familie over het betreffende district. De eigenschappen zijn goed beschermd.
  • Magazijnen en draaitafels: deze objecten worden zwaar bewaakt, waardoor de speler de hoogste opbrengst heeft.
  • Bedrijven: om beschermingsgeld te chanteren, moeten de eigenaren van het betreffende bedrijf worden overtuigd, zo nodig met tastbare argumenten. Hoe meer de eigenaren worden geïntimideerd, hoe meer ze betalen. De speler mag echter een bepaalde drempel niet overschrijden en de eigenaar niet doden. Veel filialen hebben ook een illegale achterkamerzaak. Hier moet de eigenaar ook worden overgehaald of de gemakkelijkste (maar kostbare) te betalen. Eén winkel wordt meestal gecontroleerd door een andere maffiafamilie, i. h. het is onder hun bescherming. Dit komt om de bedrijfseigenaar te helpen, als dit wordt aangevallen. Nieuwe bedrijven kunnen worden ontdekt door de chauffeurs van tegenovergestelde vrachtwagens te stoppen en hen te dwingen de locatie van een bedrijf te verraden. Als alle winkels zijn veroverd, is de speler datDon van New York .
  • Banken: In de gamewereld zijn er een paar banken die kunnen worden overvallen.
  • Hotels: hotels zijn ook winkels, maar bieden ook de mogelijkheid om een ​​kamer (schuilplaats) te kopen. Hier kan het spel buiten een missie worden opgeslagen.

Strafbare feiten verhoging van de wanted level en kan omkoping worden geannuleerd door de politie of door het bereiken van een schuilplaats.

Het optreden tegen andere maffiafamilies verhoogt het risico op vendetta . Als dat zo is, kan het worden beëindigd door een FBI- agent om te kopen of vijandige maffia-eigenschappen te vernietigen. Als dit binnen enkele minuten niet gebeurt, worden twee van zijn winkels tijdelijk afgesloten door bomaanslagen van een andere maffiafamilie.

Spelwereld en -families

De act van The Godfather speelt 1945 in New York. De regio is verdeeld in vijf districten, elk gedomineerd door één familie. De gamewereld is niet volledig gemodelleerd , in tegenstelling tot andere genre-spellen zoals Grand Theft Auto of Driver . Tussen sommige districten bestaan ​​alleen lange verbindingswegen, die niet kunnen worden verlaten. Zelfs binnen een district zijn veel gebieden niet toegankelijk of zelfs afwezig.

Auto’s zijn het enige transportmiddel in het spel dat gemakkelijk kan worden gestolen. In achtertuinen bieden dealers verschillende wapens te koop aan. In hotelkamers is de munitie gratis beschikbaar.

Aan het begin van het spel is de stad als volgt verdeeld:

 • Little Italy: Tattaglia, eigendom van de Corleones (de spelersfamilie) is hier gevestigd
 • Brooklyn: Tattaglia
 • New Jersey: Stracci
 • Hell’s Kitchen: Cuneo
 • Midtown: Barzini

Ontvangst

beoordelingen
uitgave waardering
4Players 80% [1]
Gamestar 80%
Games wereld 73% (pc), 70% (PS2)
PC Games 71%
netwerk wereld 84%

De kritiek laat zien dat de game The Godfather grotendeels positief werd ontvangen door de wereld van de videogames.

In 2009 verscheen de opvolger The Godfather 2 voor Windows, Xbox 360 en Playstation 3.

Webkoppelingen

 • The Godfather: The Game (2006) (VG) in de Internet Movie Database (Engels)

Individuele proeven

 1. Jump up↑ Test: The Godfather. In: 4 spelers . 4players.de, beschikbaar op 15 augustus 2014 .

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *