Frogger

Frogger is een arcade – en video game , die in 1981 door Sega geproduceerd en Konami werd ontwikkeld.

Gameplay

Het spel gaat over het veilig begeleiden van een kikker over een drukke weg en vervolgens over een rivier. Op de vijfbaansweg moet de kikker verschillende motorvoertuigen ontwijken. Omdat de kikker niet kan zwemmen, steekt hij de rivier over met schildpadden en drijvende boomstammen als platforms. Hij kan het slachtoffer worden van zwemmen rond krokodillen en slangen. Het doel van elk spelniveau is om achtereenvolgens de vijf baaien aan de overkant met kikkers in te vullen. Als er een vlieg is, krijg je 200 bonuspunten. Dit geldt ook voor het nemen van een kikkervrouw of tijdens het voltooien van de cursus in een bijzonder korte tijd.

Naarmate het aantal punten toeneemt, wordt het oversteken van de weg gevaarlijker door de groei van het verkeer. Op dezelfde manier neemt het aantal vijanden in de rivier toe, terwijl tegelijkertijd de verschillen tussen de platforms toenemen.

Implementaties

Frogger werd aanvankelijk populair in speelhallen en op de Atari 2600 en werd later geïmplementeerd voor de Commodore VC 20 / C64 , de Sinclair Spectrum, de IBM PC en de Apple II en verschillende gameconsoles . In juli 2006 werd een Xbox Live Arcade-versie uitgebracht voor de Xbox 360 , met verbeterde graphics en een online multiplayer- modus.

De Philips G7000 – en de TRS -80-versie van het spel Frogger was verdeeld over twee schermen: het ene scherm was de weg die moest worden overgestoken, het andere de rivier die moest worden overgestoken. Dus alle inhoud van het spel kan ook op de grafisch zwakke hardware worden gespeeld.

Eén versie van het spel is geïntegreerd als Easter Egg in de lichtregelconsoles van de Zero 88 Frog-serie.

Tegenwoordig kan de originele programmacode ook onafhankelijk van de originele hardware met de MAME- emulator worden uitgevoerd .

In 1997 werd een remake vrijgegeven voor de Playstation en de pc onder dezelfde naam.

Trivia

De eerste 16 seconden van een versie voor Datasette waren bekend bij een breed publiek in het toneelstuk Atari van de Hamburgse groep Fischmob en dus ook gespeeld op de radio (zoals in de chaosradio van de ORB ).

Nieuwe editie

In april 2012 werd aangekondigd dat Frogger in een nieuwe versie verschijnt. De instelling wordt verplaatst naar 5th Avenue in New York . De remake is ontwikkeld door de Amerikaanse kunstenaar Tyler DeAngelo, die het verkeer in New York verwerkt in een real-time systeem. [1]

Een zeer vergelijkbaar scenario heeft de game Crossy Road .

Webkoppelingen

  • Original Frogger
  • Frogger in de Killer van de Video Games (Engels)
  • De “Frogger” serie op MobyGames (Engels)
  • Linkcatalogus over Frogger op curlie.org (voorheen DMOZ )
  • Frogger-video, gespeeld op de Atari 800XL

Individuele proeven

  1. Jump up↑ Frogger: Cult Game Ervaringen Real-time Renaissance in New York City Verkeer, t3n, 23 april 2012. Betreden op 30 april 2012.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *