Leger mannen

Army Men zijn miniatuur plastic soldaten die voor het eerst verschenen in de jaren 1950, evenals een reeks computerspelletjes.

Cijfers

De figuren zijn gemaakt in de jaren 1950 door verschillende bedrijven, waaronder Louis Marx and Company en later Airfix . Ze zijn ongeveer 54 mm lang en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, meestal groene en andere camouflagekleuren. Tegenwoordig worden ze meestal in China gemaakt.

Computerspellen

Army Men is een 22-delige computerspelserie die in 1998 is ontwikkeld door ontwikkelaar 3DO .

Terwijl de Army Men-serie met hun ontelbare uitlopers in de pers nogal slechte ratings kreeg, was de aanhang van de spelen met de groene plastic soldaten erg groot. De spellen zijn meestal een mix van strategie- en actiegames, later vaak third-person shooter , en sommige games tellen ook mee voor de vlucht- of helikoptersimulaties.

De games die zijn uitgebracht voor Playstation 1 en 2 en Nintendo’s N64 en Game Boy gaan over het leger van sarge, kleine groene plastic soldaten in koelkasten, televisies, biljarttafels en nog veel meer tegen blauwe en grijze games en bruine legers vechten.

Na het faillissement van de voormalige ontwikkelaar 3DO , werd de licentie verkocht aan de uitgever Take 2 Interactive , die tot nu toe alleen een nieuwe uitloper van de serie heeft uitgebracht voor PS2 , Nintendo GameCube , PC en Xbox : Army Men: Sarge’s War .

Andere media

De figuren verschenen ook in 1995 in de film Toy Story .

Webkoppelingen

  • Man van het Leger aan MobyGames (Engels)
  • Homepage van de speelgoedfiguren

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *