The Matrix: Path of Neo

The Matrix: Path of Neo ( . Engl Over Neos manier , gewoon “Path of Neo”) is een van Shiny Entertainment ontwikkeld en op 8 november 2005 Infogrames geplaatst computerspel . De speler kan de ervaringen van Neo van de eerste tot de derde Matrix- film naspelen . De besturings- en gevechtsopties zijn grotendeels hetzelfde als in de voorganger Enter the Matrix . De game heeft wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht.

kan worden bestreden op vele soorten. Dus het gaat van “eenvoudige” maar effectieve meest vechten met hand en tand over verschillende wapens zoals pistolen, shotguns, machinegeweren, granaatwerpers te vechten met zwaarden, bezems, stokken etc. Neo bouwt met opeenvolgende wedstrijd zijn vaardigheden en leren van nieuwe vechttechnieken.

De plot

De plot begint op het kantoor van Neo, waar hij moet vluchten voor veiligheidsdiensten en agenten (zoals in de film). Neo heeft hier geen speciale vaardigheden. In het begin zijn er twee verschillende manieren. [1]

 1. Eén wordt gearresteerd en krijgt zoals in de film een ​​bug geplant
 2. Je komt de straat op en er wordt opgepikt door Trinity

Ten slotte doorloopt de speler een aantal niveaus van training (in de film slechts een paar seconden, waarin Neo getraind, aangegeven) en leert daar de eerste vechttechnieken en de focus of bullet time . Aan het einde vecht je tegen Morpheus.

Vóór het laatste niveau verschijnt een korte plek met twee mannen die de Wachowski-broers voorstellen. Naar analogie, leggen zij de volgende verklaring af:

“In de film moet Neo verliezen om te winnen. Maar het is nogal saai voor een videogame! Dus we dachten dat er een confrontatie van 15 minuten zou zijn met een mega-Smith, die bestaat uit alle kleine Smiths. “

Al het schroot in de stad verenigt zich met een torenhoge Smith. De strijd volgt het gebruikelijke patroon van een gevecht tegen een baas : de speler moet de slagen van Smith ontwijken en een aanval maken op het juiste moment – na een paar herhalingen is het spel afgelopen.

Bijzonder opmerkelijk zijn de gevechtscombinaties, die kunnen worden uitgevoerd met meswapens. Echter, de leiding van het Europese lange zwaard werd bekritiseerd: dit wordt soms in de game gebruikt als een folie. Critici klaagden dat men ook Europese vechttechnieken uit de Middeleeuwen in het spel zou kunnen integreren .

Beschikbare wapens

In het spel veel, deels echt bestaande wapens [2] [3] vrij te spelen. Deze omvatten:

 • Het jachtgeweer met dubbele loop komt overeen met een klassiek geweer, maar heeft een zeer beperkte hoeveelheid munitie, dus moet het spaarzaam worden gebruikt.
 • Hoewel het machinepistool ook door de agenten wordt gebruikt, kan het door Neo worden opgepakt wanneer het tegenstanders of assistenten van de agenten verslaat (politie, bewakers, enz.). Neo kan tegelijkertijd twee machinepistolen gebruiken.
 • Het Amerikaanse M16-geweer vertegenwoordigt het standaardgeweer van het Amerikaanse leger, vooral in latere levels kun je dit zeer krachtige wapen tegen Agent Smith gebruiken.
 • Het agentpistool is een niet-gespecificeerd wapen gemodelleerd naar het uiterlijk van een Walther P99 . Het ziet eruit als een P99, maar heeft de grootte en de opeenvolging van een Desert Eagle.
 • De zware granaatwerper wordt door Neo zeer spaarzaam gebruikt, omdat hij zeer beperkte munitie heeft. Je kunt dit wapen onder meer gebruiken tegen Agent Smith in het laatste gevecht.
 • De klassiek ogende revolver verschijnt heel zelden in het spel, maar met wat geluk, maar een politieagent kan worden verwijderd.
 • De Bō is een klassiek wapen van de Kobudo en komt uit Japan. Hij breekt het spel aan als hij te vaak tegen harde voorwerpen wordt geslingerd.
 • De bijl is een oud, maar effectief wapen dat goed kan worden gebruikt tegen zwaardvechters.
 • De kandelaar is eigenlijk een lamp, maar kan ook worden gebruikt als een slagwapen in het kasteel van de Merovingers. De kandelaar is meer geschikt voor arme of ongewapende tegenstanders (zoals sommige clubs of assistenten van de Merovingers).
 • De Kama is een Japans, halvemaanvormig wapen, dat goed geschikt is om de tegenstander met gerichte slagen te verslaan.
 • Het niet-gespecificeerde zwaard met drie messen (ook het zwaard van Tri-Blade) komt blijkbaar uit China en is ideaal voor zowel het afweren van slagen en slagen van de tegenstander als voor het uitvoeren van uitstekende aanvallen. Het zwaard met drie bladen is te vinden in de niveaus die in het Merovingische kasteel spelen. Of dit wapen ook in werkelijkheid in deze variant bestaat, is onbekend.
 • De Chinese sabel ( Dao ) is ook een wapen dat in het kasteel kan worden gebruikt. De sabel is in grote lijnen equivalent aan zijn Europese tegenhanger.
 • De speer is een van de oudste wapens. Hij verschijnt alleen in de eerste paar levels in de game.
 • De middeleeuwse ochtendster is een schuine wapen dat tegenstanders tegen de muur kan gooien.
 • Het European Longsword is een van de grootste melee-wapens die beschikbaar zijn in het spel. Het heeft een knaller die zwaar bewapende vijanden snel kan verslaan in close-combat. In tegenstelling tot de realiteit kan het lange zwaard in het spel in bepaalde situaties worden gebruikt om te beschermen tegen het afvuren van vuurwapens.
 • Het Japanse Samurai-zwaard (de katana ) is vergelijkbaar met het Europese langzwaard, maar veel scherper (althans in het spel). Neo kan de katana zo snel slingeren dat het zelfs de wapens van de tegenstander kan vernietigen. De Katana wordt in het spel het favoriete wapen van Morpheus genoemd.

Bronnen

 1. Spring omhoog↑ http://www.rebell.at/ Matrix: Pad van Neo “Ik nam de blauwe pil … D’OH!”
 2. Spring omhoog↑ Wapens
 3. Springen↑ Wapens in pad van Neo

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *