Max Payne 2

Max Payne 2: The Fall of Max Payne is een third-person shooter van de Finse ontwikkelaar Remedy Entertainment en vervolg op het spel Max Payne . De game werd op 24 oktober 2003 uitgebracht voor Windows PC , Xbox en PlayStation 2 .

Actie

De verhaallijn wordt, net als in de voorganger, meestal verteld met behulp van strips . Deze keer wordt echter meer nadruk gelegd op tussenfilmpjes in game graphics.

Net als in de voorganger begint het verhaal ook in Max Payne 2 met een flashback. Max bevindt zich in het landgoed van Alfred Woden , die wordt omringd door de politie. Voor hem ligt de stervende Mona Sax . Max probeert te reconstrueren hoe het allemaal tot stand is gekomen. Ten eerste onthoudt Payne een verblijf in een ziekenhuis op dezelfde dag. Hier werd zijn meerdere neergeschoten en zwaar gewond voor zijn ogen. De dood van zijn even belangrijke partner Detective Winterson wordt toegeschreven aan Payne zelf, terwijl hij haar lichaam in de kelder vindt.

Dit was echter niet het echte begin en zo de flashback dringt dieper in het verleden, zodat we weten wat er gebeurd is onmiddellijk na het einde van het eerste deel: Alfred Woden hield zijn belofte en gerehabiliteerd Max was in staat om terug te keren naar de NYPD. Hier is de cruciale strafzaak die zich bezighoudt weer cruciaal in Paynes leven: hij kan niet voorkomen dat een vertrouweling van de Russen Vladimir Lem waaraan een vriendschap heeft ontwikkeld, van de schoonmakers ( Cleaners gecamoufleerde) criminelen zal worden doodgeschoten. Hij wordt gered door Winterson tijdens de vervolging. Hij verbergt haar korte ontmoeting met Mona Sax , die nu een gewilde moordenares is.

Na de gewelddadige bevrijding Lem, die van de gangsters, onder leiding van de bekende uit de vorige Vinnie Gognitti werd belegerd, Max wakker volgende dag bij hem thuis en ontmoeten elkaar weer op Mona, die hem biedt een samenwerking omdat beide een bounty werd opgeschort. Onmiddellijk na het bewijs: Payne moet uit tal Cleaners vluchten, maar kan niet voorkomen dat zijn appartement de brandstichting valt ten prooi. Korte tijd later vindt opnieuw een ontmoeting van de twee plaats, ditmaal in de tijdelijke schuilkelder van Monas. Je komt voor de eerste keer het zogenaamde Funhouse binnen , een vervallen pretpark, Hier verdenkt Sax de binnenste cirkel achter de aanvallen. Samen willen ze een van haar leden bezoeken, een senator . Nogmaals, de schoonmakers zijn sneller en vermoorden hem. Winterson geeft Mona Sax de schuld en arresteert haar.

Dit wordt gevolgd door een mislukte aanval door deze groep op het politiebureau, waarbij Mona zelfs kan ontsnappen. Hun schuilplaats, het bizarre, nachtmerrieachtige Funhouse , wordt het slachtoffer van een aanval. Maar uiteindelijk slaagt Max erin zich naar het hoofdkwartier van de vermeende schoonmakers te smokkelen. Daar vliegt de camouflage eindelijk omhoog en de schoonmakers blijken professionele moordenaars te zijn die toegang hebben tot hoogwaardige militaire uitrusting en al talloze mensen hebben gedood. Ironisch genoeg worden ze echter zelfs ondermijnd door het ongeluk, waarvan de explosies aanzienlijke schade aanrichten aan hun eigen vertrekken.
Mona komt Max te hulp wanneer hij zich in een anders hopeloze situatie bevindt. Aan het einde van de ontsnapping wordt het vluchtende stel Max en Mona von Winterson gevraagd. Dit arresteert Sax niet, maar schiet. Payne schiet Winterson neer maar is affectief , maar wordt nog steeds zwaargewond door haar. Zijn offer helpt Mona Sax weer te ontsnappen.

Nu gaat het spel verder in de ziekenhuisscène die aan het begin werd beschreven. Max kan vluchten voor de nu openlijk werkende moordenaars. Alfred Woden rapporteert over een machtsstrijd binnen de Inner Circle en legt uit dat Vladimir Lem en niet Vinnie Gognitti het meesterbrein is. Max leert ook over de liefdesrelatie tussen de Rus en Winterson. Hij wil de eerste confronteren. Hiervoor verbindt hij Gognitti, maar hij kan zijn wrede dood door Lem niet voorkomen. Hijzelf is opnieuw zwaar gewond.
Mona kan hem nog steeds redden, wat de liefdesrelatie tussen de twee opnieuw suggereert. Samen zoeken ze naar Woden, wiens landgoed eigendom is van Vladimir Lemen zijn volgelingen zijn bestormd. De Rus doodt niet alleen de hulpeloze Woden, maar ook Mona. Uiteindelijk slaagt Max er echter in Lem te vermoorden. Toen hij terugkeerde naar Mona, bloedde ze in zijn armen. Een droom van zijn overleden vrouw sluit de cirkel en Max, ondanks de dood van al zijn geliefde mensen, lijkt vrede te hebben met zichzelf, omdat hij de complexe zaak heeft opgelost die verantwoordelijk was voor dit totale lijden.

Als je het spel speelt in de moeilijkste Dead On Arrival- modus , is er een alternatief einde waar Mona niet sterft, maar zwaar gewond overleeft.

Spelprincipe

Net als in het eerste deel worden de niveaus door velen beschreven als zeer atmosferisch en zijn ze zeer lineair. Dus de tegenstander AI is bijna uitsluitend geschreven zoals in het eerste deel. Een verandering is dat Max in sommige delen van het spel met Mona werkt en ook bestuurbaar is.

Bullet Time en Shootdodges zijn verbeterd. Dus de Bullet Time laadt zichzelf langzaam op en de tijd vertraagt ​​als je vijanden doodt. Daarnaast is een nieuwe reload-animatie toegevoegd, waarbij Max tijdens het opnieuw laden rond zijn eigen as draait. Shootdodges kosten niet langer bullet-time energie en het is mogelijk om door te gaan met schieten na een shootdodge. Deze veranderingen maken het spel sneller en actiever dan zijn voorganger en de moeilijkheidsgraad is iets lager.

Ontwikkeling

Voor de pc werd aanvankelijk alleen de Engelstalige originele versie gepubliceerd. In latere versies van de pc-versie, die niet apart zijn gemarkeerd, werd echter de lokalisatie van de PlayStation 2 – en Xbox- versie gebruikt, die zowel in het Engels als lokaal was gepubliceerd. [2] De grafische weergave van Max Payne 2 is gebaseerd op een verdere ontwikkeling van de MaxFX- grafische engine , die al in het eerste deel werd gebruikt. Daarnaast gebruikt het tweede deel de physics engine Havok, die bijvoorbeeld kan worden gebruikt om meer realistische trajecten van objecten te maken. Een deel van de motor is ook de zogenaamdeRagdoll-gedrag . Bovendien werd het uiterlijk van Max Payne gemodelleerd naar de Amerikaanse acteur Timothy Gibbs .

The Fall of Max Payne legt meer nadruk op het element van femme fatale Mona Sax, dat in sommige spelgedeelten door de speler bestuurbaar is. Bovendien ontwikkelt zich een liefde tussen haar en de hoofdpersoon. Daarom werd het tweede deel geadverteerd als Film Noir Love Story .

Het lied Late Goodbye , door de Dichters van de herfst uit Finland, is een toespeling op Raymond Chandler’s bekende Hard Boiled-roman The Long Goodbye . In de nieuwe bewerking The Long Goodbye van Robert Altman – net als in Max Payne 2 – op verschillende plaatsen, speelde hetzelfde nummer The Long Goodbye in verschillende versies.

De game verscheen ook als een Xbox-origineel op de Xbox Live Marketplace van de Xbox 360 , waardoor deze ook beschikbaar was voor eigenaars van deze consoles.

Ontvangst

beoordelingen
uitgave waardering
PS2 Windows Xbox
4Players k. A. 88% [3] k. A.
GameSpot 6.5 / 10 [7] 9/10 [8] k. A.
Gamestar k. A. 86% [4] k. A.
Games wereld 87% [5] 90% [6] k. A.
IGN k. A. 9.4 / 10 [9] 9.0 / 10 [11]
PC Games k. A. 89% [10] k. A.
Metawertungen
Metacritic 73/100 [12] 86/100 [13] 84/100 [14]

Max Payne 2 scoorde zeer goede scores in de Windows- en Xbox-versies, terwijl de PlayStation 2-versie slechts gemiddelde scores scoorde ( Metacritic : 86 van de 100 (Win) / 84 (Xbox) / 73 (PS2)). [13] [14] [12] Een van de redenen voor de relatief slechte beoordeling van de PS2-versie was het lage videogeheugen van de PS2, wat resulteerde in een vervaagd uiterlijk, kleine details en schokkerige foto’s tijdens uitgebreide vechtscènes. Bovendien werden de lange laadtijden bekritiseerd. [2]

Webkoppelingen

 Commons: Max Payne – Verzameling van foto’s, video’s en audiobestanden
 • Max Payne 2: The Fall of Max Payne bij MobyGames (Engels)
 • Max Payne 2: The Fall of Max Payne in de Internet Movie Database (Engels)
 • Max Payne 2 op Rockstargames.com

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ 3D Realms downloadpagina voor Max Payne 2 Patch 1.01
 2. ↑ Ga naar:a b Thorsten Wiesner: Max Payne 2 . In: Golem.de . Computec Media Group . 26 januari 2004. Betreden op 28 mei 2012.
 3. Jump up↑ Paul Kautz: Test: Max Payne 2: The Fall of Max Payne . In: 4 spelers . freenet AG . 20 oktober 2003. Betreden op 28 mei 2012.
 4. Jump up↑ Georg Valtin: Max Payne 2 in de test: Grandioze film Noir Ballerei van Remedy . In: GameStar . IDG . 29 oktober 2003. Betreden op 28 mei 2012.
 5. Jump up↑ David Stöckli: Max Payne 2: The Fall of Max Payne – Review (PS2) . In: Games World . Web Media Publishing AG. 30 januari 2004. Betreden op 28 mei 2012.
 6. Jump up↑ Andreas Philipp: Max Payne 2: The Fall of Max Payne – Review (pc) . In: Games World . Web Media Publishing AG. 24 oktober 2003. Betreden op 28 mei 2012.
 7. Jumping Up↑ Greg Kasavin : Max Payne 2: The Fall of Max Payne Beoordeling ( Engels ) In: GameSpot . CBS Interactive . 4 december 2003. Betreden op 28 mei 2012.
 8. Jumping Up↑ Greg Kasavin : Max Payne 2: The Fall of Max Payne Beoordeling ( Engels ) In: GameSpot . CBS Interactive . 16 oktober 2003. Betreden op 28 mei 2012.
 9. Jump up↑ Tom McNamara: Test “Max Payne 2”. In: IGN Entertainment . Ziff Davis , 16 oktober 2003, toegankelijk op 28 mei 2012 (Engels).
 10. Jump up↑ Dirk Gooding: Test “Max Payne 2”. PC Games, 23 november 2003, toegankelijk op 28 mei 2012 .
 11. Jump up↑ Tom McNamara: Test “Max Payne 2”. In: IGN Entertainment . Ziff Davis , 24 november 2003, is op 14 juli 2014 (Engels) geopend.
 12. ↑ Spring omhoog naar:een Meta-rating “Max Payne 2”. In: Metacritic . CBS Corporation , geopend op 14 juli 2014 (Engels).
 13. ↑ Spring omhoog naar:een Meta-rating “Max Payne 2”. In: Metacritic . CBS Corporation , geopend op 14 juli 2014 (Engels).
 14. ↑ Spring omhoog naar:een Meta-rating “Max Payne 2”. In: Metacritic . CBS Corporation , geopend op 14 juli 2014 (Engels).

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *