Metalen naaktslak

Metal Slug ( Jap. メタルスラッグ , Metaru Suraggu ) is een 2D – shoot-’em-up – video game series van het bedrijf SNK voor Neo-Geo kaartautomaten en home consoles. Er zijn ook uitlopers op het huis Neo Geo Pocket en poorten naar andere consoles zoals de PlayStation of Xbox .

Spelprincipe

Metal Slug is vergelijkbaar met Contra / Probotector of Turrican . De speler loopt genre-typisch door voornamelijk horizontaal scrollen niveaus en probeert zo ver mogelijk door te dringen door tegenstanders uit te schakelen. De hoge score wordt verhoogd door kostbaarheden te verzamelen en gevangenen te bevrijden. De speler heeft een verscheidenheid aan wapens en power-ups beschikbaar.

Aan het einde van elk level wacht een enorme baas om te worden vernietigd. Wat het spel onderscheidt van de menigte, is enerzijds de mogelijkheid om in de gelijknamige Metal Slug (een tank ) te stappen en anderzijds de aandacht voor detail van de ontwikkelaars. Waar andere spellen al lang in 3D bestaan , gebruikt Metal Slug nog steeds 2D- rasterafbeeldingen, waardoor het vandaag een soort terugval is.

Speciale functies

Een van de meest opvallende kenmerken van de Metal Slug- serie zijn de vele vernietigbare omgevingen, waaronder huizen evenals terrein zoals Metal Slug 1 en de soms zeer brute ondergang van de tegenstanders. Hoewel het rode bloed in sommige versies wordt vervangen door een witte vloeistof, maar de dood-animaties hetzelfde zijn gebleven. Het gebruik van granaten of het jachtgeweer “versnippeert” gedeeltelijk gehele vijandelijke koppels. Het spel is echter ontworpen voor de lol in plaats van brutaliteit; de soms zeer veeleisende niveaus vragen zelfs veteranen van het genre.

Verhaal

Metal Slug 1

Aan het begin van de 21ste eeuw is er een oorlog tussen twee legers: het reguliere leger van de Wereldregering en rebellen die een militaire dictatuur zoeken en worden geleid door generaal Morden. In 2026 werden de zogenaamde metaalslakken (speciale tanks) ontwikkeld, die twee jaar later door de rebellen werden gestolen. Een speciale kracht, Peregrine Falcon genaamd , wordt gestuurd om ze te vernietigen.

Metal Slug 2 / Metal Slug X

Na door de slechtvalk gedwarsboomd te zijn , ging Morder hand in hand met de marsmannetjes. Deze willen echter alleen de rebellen en het reguliere leger uitschakelen, waardoor het leger verzwakt en uiteindelijk overwonnen en gevangen wordt. In de laatste missie bundelen de rebellen en het reguliere leger hun krachten om de aliens terug te vechten. Uiteindelijk stuurt een rebellen soldaat zijn ruimteschip het kanon van de marsmannetjes in, Mordon vrijlatend en zich terugtrekkend.

Metal Slug 3

Mordon en zijn rebellenleger zijn terug. De slechtvalk en een 2e speciale eenheid, het SPARROW-team , willen ze weer verslaan. Eindelijk, het blijkt dat de marsmannetjes er weer achter zitten, die alleen een mordon vermomde marsmannetjes op aarde hebben gestuurd. Samen met het resterende rebellenleger bestormen ze het moederschip en vernietigen het. De leider van de marsmannetjes, Rooimoes , is gezonken in de zee.

Metal Slug 4

Jaren nadat de rebellen waren vernietigd, valt een mysterieuze organisatie, het Amadeus-syndicaat , de wereld aan met behulp van een cybervirus. Nogmaals, de Peregine Falcon wordt op missie gestuurd om het syndicaat te vernietigen en het virus te vernietigen. Ze vechten zich een weg door naar Amadeus (die op de achtergrond vaker in Metal Slug 2 / X te zien was) en vernietigen hem samen met zijn lab.

Metal Slug 5

De gegevens van de nieuwste Metal Slug-generatie zijn door het Ptolemeïsche leger gestolen. Opnieuw worden de twee teams uitgestuurd om de gegevens op te halen. Nadat ze zich een weg gebaand hebben door de Corridor of Fire , ontmoeten ze Scyzer, een demon die ze vernietigen.

Als je in het begin heel realistisch tegen soldaten of locals speelt (afhankelijk van het deel), eindigt het spel meestal met een gevecht tegen buitenaardse indringers, die keer op keer met grappen werden gegarneerd. De laatste reeks van Metal Slug 2 herinnert z. B. heel erg op de film Independence Day .

Deze zijn vooral bediend Metal Slug 2 en X ( Metal Slug 2 Deluxe ) natuurlijk een aantal zeer bizarre complottheorieën uit de UFO -Literatuur. Dus het verhaal over de na de Tweede Wereldoorlog afzetten van nazi’s , die hun geheime Haunebu in onderzeeërs stuurden , werd gemakkelijk verwend. Hun prototypen hamsteren, enz. Worden steeds weer in abstracte vorm gevonden als een monster in het spel. Arabisch – en Egypte- achtige niveaus gebaseerd op Indiana Jones hebben blijkbaar ook niet gemist.

Metal Slug 6

Nadat de marsmannetjes afstormen, vallen Venusianen de aarde en de overgebleven marsmannetjes aan. Morden herenigt met de marsmannetjes en haalt met hen Rootmars uit de zee. De Peregine Falcon en de SPARROW vallen de Venusianen aan samen met de rebellen en de marsmannetjes. Eindelijk, vernietig je de koningin van de Venusianen en vlucht met moorden of wortelmars van de basis van de Venusianen.

Metal Slug 7 / Metal Slug XX

Vanwege de vorige missies zijn de rebellen gehavend. Nu bestormen Peregine Falcon en De Mus van het laatste bolwerk van de rebellen op het eiland van afval IJsland en vernietigen van de laatste rebel.

Voorgaande verschijningen

Metal Slug is ook beschikbaar op andere consoles (bijvoorbeeld PlayStation , Saturn , Xbox ) en zelfs voor mobiele telefoons ( Metal Slug Mobile ). Daarnaast is er een versie van Metal Slug 5 met een officiële licentie voor de Koreaanse markt voor de pc . De in 2007 uitgebrachte Metal Slug Anthology bevat delen 1-2, X en 3-6. In 2009 heeft Bluestone Games (alleen VK ) een Metal Slug-verzameling uitgebracht voor de pc , die ook alle onderdelen bevat. Op 14 februari 2014 werd Metal Slug 3 uitgebracht op Steam.

Neo Geo Arcade en console Atomic Wave Arcade System Neo Geo CD-console Sega Saturnus PlayStation PlayStation 2 Microsoft Xbox Game Boy Advance Neo Geo Pocket Nintendo Wii Playstation Portable Nintendo DS Microsoft Xbox 360 PC Android Nintendo Switch
Metalen naaktslak X X X X X X X X
Metaalslak 2 X X X X X
Metaalslak X X X X X X
Metal Slug 3 X X X X X X X
Metal Slug 4 X X X X
Metal Slug 5 X X X X
Metal Slug 6 X X X X
Metal Slug 7 X X X
3D Metal Slug X
Metal Slug Advance X
MS: 1e missie X
MS: 2e missie X
MS Anthology X X X
Metal Slug XX X X

Webkoppelingen

  • SNKPlaymore.co.jp – Officiële productpagina (Japans)
  • MetalSlug.de – Duitse Fanpage
  • Metal Slug 3 op Steam

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *