Midtown Madness

Midtown Madness is een racegameserie die wordt gedistribueerd door Microsoft Game Studios .

Chronologie

Midtown Madness

De videogame Midtown Madness werd op 27 mei 1999 in de VS en Europa uitgebracht. Het werd ontwikkeld door Angel Studios , dat later de naam veranderde in Rockstar San Diego . Midtown Madness is de uitloper van de Madness-serie, waaronder Monster Truck Madness en Motocross Madness . Toen Microsoft succesvol was met de twee Madness-rangen, besloten ze om een ​​nieuwe uitloper van Madness te ontwikkelen. De game werd uitgebracht in mei 1999 en kon zich op de pc vestigen in het racegame -Genre . Midtown Madness was zeer succesvol vanwege de lage concurrentie in het gebied van racegames.

Een groot voordeel ten opzichte van zijn concurrenten was de modelstad Chicago. De speler mocht de bestellingen in de Amerikaanse stad voltooien. De ontwikkelaars voegden ook een overzichtskaart rechtsonder toe om de speler in de stad een oriëntatie te geven. De positie van de speler is gemarkeerd met een zwarte driehoek op de kaart.

De speler heeft geen afstemmingsopties beschikbaar. De voertuigselectie biedt niet alleen normale sportwagens (zoals de Ford Mustang GT ), maar ook andere voertuigen (zoals taxi, bus ). Naast het besturen van natuurkunde biedt elk voertuig zijn eigen schademodel , dat verandert als gevolg van ongelukken. Voertuigen en hun schilderwerk kunnen worden ontgrendeld door het uitvoeren van de tests. Bovendien is de keuze van weersomstandigheden mogelijk door de tests mogelijk te maken.

Er zijn in totaal vier spelmodi in de game: Tour-modus , Flash-modus , Circuitmodus en Checkpoint-modus . De speler kan zijn voertuig vanuit het binnenaanzicht (met hulpstukken), buitenaanzicht en zijaanzicht bekijken. In de multiplayer-modus kunnen maximaal acht spelers het tegen elkaar opnemen of deelnemen aan achtervolgingen met de politie .

Midtown Madness 2

Midtown Madness 2 werd uitgebracht op 21 september 2000 in de VS. Op 6 oktober 2000 verscheen Midtown Madness 2 ook in Europa.

Deze keer kan de speler kiezen uit twee verschillende metropolen: San Francisco en Londen. Net als bij de voorganger is het in het spel mogelijk om snelkoppelingen of tunnels te gebruiken tijdens de race. De overzichtskaart, die dient voor oriëntatie tijdens het rijden, is discreet uitgebreid en verbeterd.

De speler heeft tien nieuwe voertuigen (waaronder Audi TT en Aston Martin DB7 ) om uit te kiezen, die ook hun eigen schademodel hebben.

De ontwikkelaars hebben een nieuwe spelmodus geïntegreerd, de Crash Course-modus . De spoedcursus-modus is onderverdeeld in twee extra modi: stunt-koersmodus en taxidriver-modus . In de stuntcursusmodus kan de speler in San Francisco een stuntschool bijwonen en examens afleggen om de speler te trainen om de beste stuntrijder te zijn. De taxichauffeursmodus is vergelijkbaar met de stuntcursusmodus: hier bent u getraind om een ​​taxichauffeur te zijn. Anders zijn de vier modi die al bekend zijn van de voorganger ( flitser, tournee, checkpoint en ronde koersmodus ) weer in de game beschikbaar.

Het spel is LAN- geschikt en kan online worden gespeeld via de International Gaming Zone (www.igzones.com) met maximaal acht spelers online.

Midtown Madness 3

Midtown Madness 3 werd op 23 juni 2003 exclusief uitgebracht voor de toen nieuwe Xbox . Deze keer waren niet de Angel Studios betrokken bij de ontwikkeling van het spel, maar het Zweedse ontwikkelingsteam DICE .

De voertuigselectie is verdrievoudigd in tegenstelling tot de twee voorgangers. De speler heeft in totaal 32 verschillende voertuigen (waaronder een Mini Cooper en een betonwagen) om uit te kiezen. Elk van deze voertuigen heeft zijn eigen rijfysica en zijn eigen schademodel. Het nieuwe ontwikkelingsteam heeft hun prioriteiten gesteld op het gebied van plezier. Daarom is de rijtechniek meer actievol ontworpen.

Er zijn nog twee steden aan het spel toegevoegd: Washington (DC) en Parijs. Midtown Madness 3 biedt naast de typische gamemodi van de serie ( flash, tour, checkpoint ) ook een nieuwe modus: Undercover werk . Je moet verschillende klussen doen (onder meer als politieagent) en in totaal 26 taken oplossen. In de multiplayer-modus kun je het opnemen tegen andere spelers in het gesplitste scherm of de “systeemlink”. Bovendien bevat de game een online-modus.

Spelmodi

  • Tourmodus: In de tourmodus kun je de betreffende stad in het spel bekijken zonder tijdsdruk. De speler kan eerder een aantal andere opties instellen, zoals. Zoals de verkeersdichtheid, de politie, het weer, en dag en seizoen.
  • Lightning Race-modus: hier moet u binnen een tijdslimiet een bepaald aantal ijkpunten rijden.
  • Circuit Race-modus: De speler moet rijden door controleposten die in een cirkel zijn gerangschikt.
  • Besturingspunt racemodus: in de controlepuntwedstrijd moet de speler een bepaald aantal controlepunten besturen tegen andere tegenstanders en als eerste de eindstreep bereiken. De race-tegenstanders zijn altijd in balans, omdat ze in hetzelfde voertuig rijden.
  • Undercover-modus: hier moet de speler verschillende beroepen oefenen en verschillende taken oplossen. In de undercovermodus kun je kiezen uit de volgende beroepen: bezorger, taxichauffeur, chauffeur, bewaker, paramedicus, politieman en speciale agent .

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *