Need for Speed: Underground

Need for Speed: Underground ( NFSU in het kort ) is de zevende aflevering van de Need for Speed racegameserie, ontwikkeld door Electronic Arts en verscheen voor het eerst op 21 november 2003 in Europa voor PlayStation 2 , GameCube en Xbox . Al op 17 november 2003 werd de game uitgebracht in de VS. Daar werd de pc-versie uitgebracht op deze datum, die op 28 november 2003 in Europa werd uitgebracht. Op 18 december 2003 (Noord-Amerika) en op 16 januari 2004 werd eindelijk een versie voor de Game Boy Advancegepubliceerd.

Spelprincipe

Speels, dit deel is heel erg gebaseerd op de film ” The Fast and the Furious “. De meeste bruikbare voertuigen zijn dus afkomstig van Oost-Aziatische fabrikanten. Vergeleken met zijn voorganger Need for Speed: Hot Pursuit 2, zijn er enkele belangrijke wijzigingen. Alle races vinden dus ‘s nachts plaats en er is geen politie meer. Ook zijn de races niet langer overwegend van nature, maar alleen in een enkele fictieve stad. Hoewel deze stad een goed ontworpen wegennet heeft, is het nog steeds niet begaanbaar.

Naast de klassieke racemodi, zoals circuitraces en sprintraces met verschillende start- en finishpunten, zijn er drift- en drag-races als nieuwe racemodi. De drift-races scoren punten door als uitdagende en spectaculaire driften als mogelijk, en de coureur met de meeste punten wint. Drag races vinden plaats over een relatief korte afstand op rechte stukken. In tegenstelling tot de andere racemodi, is er hier geen automatische transmissie. Won de coureur die de eerste is in de finish. Dit wordt bereikt door op het juiste moment te schakelen.

Een andere innovatie is de geavanceerde afstemmingsopties. In de meeste voorgangers was het alleen mogelijk om de kleur van de auto aan te passen, dus het is mogelijk in Underground om de prestaties van de auto te veranderen. Zo kan z zijn. B. installeer krachtiger motoren of een injectiesysteem voor nitrogas. Er zijn ook optische afstemmingsopties zoals achterspoiler, velgen of complete bodykits.

De soundtrack was gebaseerd op nummers van hippe rock- en hiphopartiesten zoals TI , Nate Dogg , Lil Jon , The Eastsideboyz, Static-X en Asian Dub Foundation .

Technologie

In het spel worden veel, soms overdreven lichteffecten gebruikt. Bovendien wordt een zeer krachtige bewegingsonscherpte gebruikt.

Na verschillende keren te zijn aangekondigd, schakelde Electronic Arts in december 2007 zijn online modusservers uit.

Carlist

Need for Speed: Underground omvat in totaal 20 gelicentieerde voertuigen. De focus ligt op auto’s van de middenklasse, de compacte klasse en coupes.

Honda Integra Type R Mitsubishi Lancer ES
Acura RSX Nissan 350Z
Dodge Neon Nissan Sentra SE-R Spec-V
Ford Focus ZX3 Nissan Skyline GT-R R34
Honda Civic Si Coupe Peugeot 206 S16
Honda S2000 Subaru Impreza 2.5 RS
Hyundai Tiburon GT Toyota Celica
Mazda Miata MX-5 Toyota Supra
Mazda RX-7 Volkswagen Golf GTI
Mitsubishi Eclipse GSX Nissan 240SX

Webkoppelingen

  • Need for Speed: Underground bij MobyGames (Engels)
  • Need for Speed: Underground in de Internet Movie Database (Engels)
  • Officiële Need for Speed-website

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *