Onimusha

Onimusha ( Jap. 鬼武者 ” demon krijger “) is een computer game serie door Capcom . De singleplayer-serie is toegewezen aan de actie-adventure of het Survival Horror- genre en speelt in het feodale Japan , waardoor er veel verwijzingen zijn naar de geschiedenis van Japan .

Het eerste deel, Onimusha: Warlords , verscheen in 2001 voor PlayStation 2 (PS2) en bracht het naar 2006 door drie directe opvolgers. Delen één en drie werden ook geport naar Microsoft- systemen. Blijven bestaan met Onimusha Blade Warriors een PS2 vechtspel uitloper en Onimusha Tactics voor de Game Boy Advance is een strategie uitloper.

Actie

De basis plot van alle Games Onimusha-serie is dat een grote Japanse algemeen ( Oda Nobunaga in de eerste drie delen, Toyotomi Hideyoshi in deel vier) na zijn dood door ondode wezens, de zogenaamde Genma zal opnieuw tot leven gewekt en nu met een leger van Undead probeert Japan te veroveren. De speler neemt de rol aan van een Japanse zwaardvechter en kijkt hen aan. In de afzonderlijke delen van de kernserie wordt deze basisactie gevarieerd, uitgebreid en uitgelegd.

Spelconcepten en technologie

Net als de Resident Evil- serie van hetzelfde huis, bestaat Onimusha ook uit een mix van het vechten tegen de ondoden en het oplossen van eenvoudige puzzels. In tegenstelling tot Resident Evil worden de gevechten echter niet met vuurwapens gevochten , maar meestal met zwaarden . Naarmate het spel vordert, kan de speler extra wapens kopen en deze gebruiken in gevechten, waaronder hedendaagse vuurwapens.

Een karakteristiek-concept zijn de zielen van verslagen tegenstanders, door de ziel handschoen kan worden verzameld. Met de hulp van de verzamelde zielen kunnen wapens worden opgewaardeerd en nieuwe aanvallen worden verworven.

Alle vier de delen worden gespeeld vanuit een derde persoonsperspectief , waarbij Onimusha: Warlords en Samurai’s Destiny het doen met vooraf berekende achtergronden en een vast camerabeeld, terwijl Demon Siege en Dawn of Dreams in realtime worden berekend; Dawn of Dreams heeft ook een vrij instelbare camera.

Onimusha: Warlords

In het eerste deel van de serie neemt de speler de controle over de Samurai Akechi Samanosuke. Hij moet de ontvoerde prinses Yuki bevrijden en Oda Nobunaga verslaan , die zich verbonden heeft met de demon Lord Fortinbras . Samanosuke wordt gesteund door de vrouwelijke Ninja Kaede, die ook tijdens het spel controleerbaar is.

Voor de rol van Samanosuke kon de Taiwanese- Japanse acteur Kaneshiro Takeshi worden gewonnen. Zijn bewegingen werden overgebracht naar het spel met behulp van motion capture- technieken, en de looks van Samanosuke zijn vergelijkbaar met die van Kaneshiro.

De gepubliceerde 2002 Xbox conversie was Genma Onimusha is anders dan de PS2-versie in de chique wijk moeilijkheden, een nieuw soort soul energie en nieuwe kostuums.

ratings:

 • Famitsu : 35/40
 • IGN : 8.9 / 10 [1]
 • Maniac : 84/100 [2]

Genma Onimusha

 • IGN: 8,3 / 10 [3]
 • Maniac: 82/100 [4]

Onimusha 2: Samurai’s Destiny

Het personage in het tweede deel is de samurai Yagyu Jubei, de tegenstander opnieuw Oda Nobunaga. Jubei wordt bijgestaan ​​door de speerwerpers Ankokuji Ekei, Ninja Fuma Kotaro, Samurai Magoichi Saiga en het meisje Oichi, die in het stuk wordt afgebeeld als een zus van Oda Nobunaga. In bepaalde situaties van het spel neemt de speler de controle over een van de helpers.

Samurai’s Destiny bevat ook nieuwe gameplay-mechanica : de speler kan nu goud verzamelen en nieuwe wapens en items kopen; Deze kunnen ook worden doorgegeven aan de geallieerde personages.

Een andere innovatie is de zogenaamde Issen (in de Duitse versie Critical genaamd), een verbeterde gevechtsmechanica die het zwaard meer diepte geeft en de wilddruk op de vuurknoppen beperkt.

ratings:

 • Famitsu: 36/40 [5]
 • IGN: 8.9 / 10 [6]
 • Maniac: 87/100 [7]

Onimusha Tactics

De uitloop van de serie ‘Game Boy Advance’ is een turn-based strategiespel dat wordt gespeeld vanuit een isometrisch perspectief . Backstory is opnieuw een poging van Oda Nobunaga om Japan te veroveren met een leger demonen. De speler neemt de strijder Onimaru over, die in 20 missies met de ondoden concurreert met een team van tien personages met verschillende kenmerken.

In de loop van de gevechten winnen de personages ervaringspunten die kunnen worden gebruikt om de eigenschappen te upgraden. Ze hebben ook speciale aanvallen.

ratings:

 • Famitsu: 29/40
 • IGN: 6.5 / 10 [8]
 • Maniac: 84/100 [9]

Onimusha Blade Warriors

In 2004 leek Onimusha Blade Warriors een kloppende play-off van de serie. De personages uit de eerste twee delen strijden tegen elkaar in 2D- rijken in zwaardgevechten. Concepten die kenmerkend zijn voor spanking-spellen zoals blokken of combo’s worden hier gebruikt met concepten uit de Onimusha-serie, bijvoorbeeld. Zoals de zielen verbonden.

Onder de speelbare jagers zijn Akechi Samanosuke, Jubei Yagyu, Keade, Oda Nobunaga, de vier kleinere personages uit Samurai’s Destiny , en veel van de ondoden tegenstanders uit de eerste twee delen. Als extra personages kunnen MegaMan.EXE en Zero (uit Capcom’s Mega Man- serie) en de twee historische zwaardvechters Miyamoto Musashi en Sasaki Kojiro worden ontgrendeld .

De PAL- versie van het spel bevatte ook een trailer van de naderende Demon Siege .

ratings:

 • Famitsu: 29/40
 • IGN: 7/10 [10]
 • Maniac: 80/100 [11]

Onimusha 3: Demon Siege

In het derde deel van de serie vindt de actie plaats naast de azuchi-momoyamaperiode in Parijs in 2004. Als een protagonist Akechi Samanosuke versa ( Kaneshiro Takeshi ) terug uit het eerste deel, blijft de speler bestuurt de politie Jacques Blanc ( Jean Reno ). De belangrijkste antagonist is opnieuw Oda Nobunaga, die probeert het heden met zijn leger van Genma binnen te vallen. Via een tijdportaal wordt Jacques overgeplaatst naar het feodale Japan, Samanosuke naar het moderne Parijs. Tijdens het spel ontmoeten ze elkaar en komen ze elkaar tegen. Een ander speelbaar personage is Jacques ‘verloofde Michelle Aubert.

De problemen met tijdreizen geven aanleiding tot enkele puzzels waarin Jacques een verandering in het verleden aanbrengt die Samanosuke in het heden treft.

Demon Siege is het eerste deel van de serie die niet langer afhankelijk is van pre-achtergronden, maar de graphics in real-time berekend.

ratings:

 • Famitsu: 36/40
 • IGN: 9/10 [12]
 • Maniac: 88/100 [13]

Onimusha: Dawn of Dreams

In het vierde deel wordt Oda Nobunaga als de belangrijkste tegenstander vervangen door Toyotomi Hideyoshi ; de rol van de held aanvaardt Soki, die in de loop van het spel als Yuki Hideyasu, de zoon van Tokugawa Ieyasu draait. Naast Soki zijn er vier andere controleerbaar personages: Yagyu Akane, de kleindochter van de hoofdpersoon van Samurai’s Destiny , de Japans- Spaanse Roberto Frois, sluipschutter Ohatsu en de monnik Tenkai, die is geopenbaard in de credits als Akechi Samanosuke.

Net als Resident Evil Zero wordt het speelbare personage vergezeld door een ander. Je kunt ook schakelen tussen de twee personages, wat vaak nodig is in de puzzels in het spel.

Net als bij Demon Siege worden de grafische weergaven in realtime berekend in het vierde deel; Voor het eerst in de Onimusha-serie wordt een vrij instelbare camera gebruikt.

ratings:

 • Famitsu: 34/40
 • IGN: 8.8 / 10 [14]
 • Maniac: 83/100 [15]

Historische referenties

Oda Nobunaga en Toyotomi Hideyoshi , de belangrijkste tegenstanders in de games, waren eigenlijk twee van de drie imperiumverenigingen van Japan. Yuki Hideyasu was eigenlijk de zoon van Tokugawa Ieyasu , de derde van de Reichsiger.

Akechi Samanosuke wordt afgeschilderd als de neef van Akechi Mitsuhide , de man die Oda Nobunaga versloeg en ritueel zelfmoord pleegde .

Ishida Mitsunari was een commandant van de samoerai en het leger die werd onthoofd na de verloren slag bij Sekigahara .

In Dawn of Dreams , kan de speler dagboekfragmenten van Takuan Soho vinden.

Veel van de Genma zijn vernoemd naar figuren uit werken van Shakespeare , bijvoorbeeld. B. Fortinbras.

Robert Frois is een herinnering aan de Portugese missionaris Luís Fróis , die ook als demon in het spel verschijnt.

Andere media

Soundtrack

Voor de Onimusha-serie zijn verschillende soundtrack- cd’s verschenen, waarvan sommige zijn gecomponeerd door bekende componisten zoals Tomoyasu Hotei , Masamichi Amano of Tarō Iwashiro .

Literatuur

Tussen 2002 en 2006 verschenen twee romans en een driedelige manga- serie gebaseerd op het Onimusha-thema.

Filmen

Een geplande verfilming met regisseur Christophe Gans en acteurs Heath Ledger en Kaneshiro Takeshi is opgeschort sinds Ledger’s dood voorlopig.

Webkoppelingen

 • Capcom: Onimusha (Engels), Onimusha: Dawn of Dreams
 • Onimusha-serie op MobyGames (Engels)
 • Insomnia.ac: Onimusha: Warlords , Genma Onimusha

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ IGN: Onimusha: Warlords PlayStation 2
 2. Jump up↑ Maniac: Onimusha
 3. Spring omhoog↑ IGN: Genma Onimusha Xbox
 4. Jump up↑ Maniac: Genma Onimusha
 5. Spring omhoog↑ GBase: Onimusha 2 in Famitsu: Platinum
 6. Spring omhoog↑ IGN: Onimusha 2: Samurai’s Destiny PlayStation 2
 7. Jump up↑ Maniac: Onimusha 2: Samurai’s Destiny
 8. Jump up↑ IGN: Onimusha Tactics Game Boy Advance
 9. Jump up↑ Maniac: Onimusha Tactics
 10. Spring omhoog↑ IGN: Onimusha Blade Warriors PlayStation 2
 11. Spring omhoog↑ ManiacOnimusha Blade Warriors
 12. Spring omhoog↑ IGN: Onimusha 3: Demon Siege PlayStation 2
 13. Jump up↑ Maniac: Onimusha 3: Demon Siege
 14. Spring omhoog↑ IGN: Onimusha: Dawn of Dreams PlayStation 2
 15. Jump up↑ Maniac: Onimusha: Dawn of Dreams

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *