Phantasy Star

Phantasy Star ( Japans auf ァ ン ー ー タ ー ー) op het Sega Master System was een van de eerste role-playing games die in westerse landen (zoals de VS en vele Europese landen) voor een gameconsole werden uitgebracht.

Sega kwam zo tegen het einde van de jaren 1980 om te concurreren met plein ( Final Fantasy ). Phantasy Star 1 bood voor die tijd een uitstekende grafische weergave.

Phantasy Star I to IV verscheen op de meester systeem opvolger Sega Mega Drive , een soms zeer succesvolle ” MMORPG ” uitloper genaamd Phantasy Star Online verscheen in 2001 voor de gameconsole Dreamcast . In 2006 verscheen een andere online titel van de Phantasy Star-serie: Phantasy Star Universe .

Plot en samenhorigheid

In tegenstelling tot veel andere RPG-series, beschikt Phantasy Star over een actiegebied met meerdere delen, ook wel “Phantasy Star Trilogy” genoemd, die uit de delen 1, 2 en 4 bestaat. Elke 1000 jaar vertellen ze het verhaal van het Algol-zonnestelsel, zijn planeten en zijn bewoners.

Phantasy Star IV moest de derde aflevering zijn, maar met uitgebreide spelmechanische veranderingen tijdens de ontwikkeling, was de ontwikkeling zo vertraagd dat een apart team van Sega Phantasy Star III ontwikkelde. Dit is ook heel anders dan de vorige delen en heeft weinig relevantie voor Phantasy Star II. Desondanks is Phantasy Star III – Generations of Doom een indirecte voorloper van Phantasy Star Online.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *