Piraten!

Piraten! is een originele 1987 door Sid Meier voor zijn bedrijf MicroProse gemaakt computer spel dat elementen van een combinatie van computer role-playing game , de economische simulatie en real-time strategy game combineert. Het verscheen voor het eerst voor pc (DOS Bootable / CGA), C64 , Apple II , CPC , NES , Atari ST en de Amiga . Na 1993 een gouden editieVoor sommige platforms werd uitgebracht, 2004, een nieuwe 3D-versie voor pc en Xbox (PSP 2007, Mac 2008) werd uitgebracht. Daarnaast is in juli 2011 een mobiele versie voor iOS-apparaten uitgebracht.

Spelbeschrijving

De speler neemt de rol aan van kapitein van een bemanning van piraten in het Caribisch gebied van de 16e tot 18e eeuw. Het doel is om reputatie en rijkdom te verwerven door griezelige reizen met vier grote Europese machten ( Engeland , Frankrijk , Nederland , Spanje ), die in veranderlijke diplomatieke relaties met elkaar zijn (tussen alliantie en oorlog). Naast de normale game in de versie van 1987 heeft ook de mogelijkheid om historische missies opnieuw te spelen, bijvoorbeeld The Silver Train Ambush van Francis Drakein 1573. Er is een keuze uit vier (2004: vijf) moeilijkheidsgraden, maar ze zijn niet definitief omdat je tijdens de game een hogere moeilijkheidsgraad kunt kiezen. Verder kiest men een speciale vaardigheid van zijn karakter, bijvoorbeeld vermogen in schermen of in navigatie .

Je kunt oorlogsschepen , koopvaardijschepen en vestingsteden plunderen en extra beloningen krijgen, zoals titels van adel en landerijen, of je kunt stoppen voor de hand van de gouverneursdochter. Je kunt ook andere piraten vangen en ze verkopen voor een losgeld of als teken van loyaliteit aan een gouverneur (1987). Als een extra hoogtepunt brengen de stad-tot-stad Silver Train en de varende Treasure Fleet ongelooflijke schatten mee. Er zijn in Pirates! ook onverwachte ontmoetingen, bijvoorbeeld met zwaarbewapende piratenjagers of schatschepen met grote hoeveelheden goud aan boord, die zich in de buurt van de Treasure Fleet bevinden kan worden gevonden.

Naast de oorlogszuchtige gebeurtenis is er de mogelijkheid om begraven schatten te vinden of zijn lang verloren geloofde familie te herenigen. Het is ook mogelijk om zijn rijkdom te vergroten met de handel in verschillende grondstoffen. Hoofddoelen zijn:

 1. Het bereiken van de hoogste adel titel Duke (Duke) in alle naties
 2. Het hele gezin vinden (vier personen)
 3. De vier grote schatten vinden via de schatkaarten van de familieleden
 4. Huwelijk van de dochter van de mooiste gouverneur

Na elke overval wordt een bepaald deel van de geroofde schat toegewezen aan de speler in verhouding tot de gekozen moeilijkheidsgraad. Aan het einde van het spel zal er een algemene ranglijst zijn; Deze evaluatie houdt niet alleen rekening met de persoonlijke bezittingen maar ook met de adellijke titels, de gegeven landen, de status van de vrouw, de eigen leeftijd, de gevonden familieleden, het fortuin dat de bemanning ontvangt en het aantal persoonlijke nederlagen: de speler wordt tekst en afbeelding laat zien hoe hij leeft na zijn piratencarrière. De hoogst haalbare graad is die van de koninklijke adviseur, die op bijna 100 piratenplaatsen kan worden bereikt. Een ander onderscheid volgt tussen haakjes, waarbij King’s Advisor (Prince) het hoogste cijfer is – iets minder dan 200 punten.

Ontvangst

Piraten! was op het moment van publicatie een spel dat een grote schare fans creëerde. Het wordt beschouwd als een klassieker in de geschiedenis van computerspellen en heeft overeenkomsten met het spel Seven Cities of Gold dat een paar jaar eerder werd geprogrammeerd . 2011 werd Pirates! na een publieke stemming over de 80 games die door het Smithsonian American Art Museum zijn gepresenteerd in de tentoonstelling The Art of Video Games . Het is representatief voor het artistieke ontwerp van games voor de Commodore 64. [1] [2]

Speciale functies

Een speciaal kenmerk van Pirates! ligt in de dynamiek van het spel. Want zelfs buiten de invloed van de speler, blijft de spelwereld zich ontwikkelen: steden kunnen verdorren in dorpen, andere dorpen tot grote steden, en de politieke gebeurtenissen tussen de vier naties brengen altijd nieuwe verrassingen en kansen voor hun eigen piratencarrière. Er zijn ook atmosferische subtiliteiten zoals de muzikale begeleiding van voornamelijk feestelijke barokmuziek (vooral door JS Bach ), realistische geluidseffecten en veranderlijk zeeweer. Naast vele onvoorspelbare elementen valt Pirates op! in het bijzonder door zijn niet-lineaire verscheidenheid van actie en vrijheid van handelen.

Prijzen

 • Plaats 5 van IGN’s Top 100 Games (2005) [3]
 • 27e plaats in de Top 100 Games of All Time van de IGN (2003) [4]

Gold Edition (1993)

1993 verscheen als gevolg van het enorme succes Gold Edition voor de PC (DOS / SVGA), Mac OS 7 , Amiga CD³² , Sega Mega Drive / Genesis en later voor Windows 95. Sommige bugs de C64-versie hier werden gecorrigeerd en kleine wijzigingen en aanvullingen geïntroduceerd ,

3D-remake: Sid Meier’s Pirates!

Eind november 2004 presenteerde de ontwikkelaar Firaxis Games een 3D-versie onder de naam Sid Meier’s Pirates! klaar, die aanvankelijk werd verkocht door Atari .

De remake met de extra titel Live the Life is niet alleen grafisch aangepast, maar ook in de gameplay-toevoegingen. Het detailniveau in veel aspecten (schepen, weer, uitrusting) is aanzienlijk toegenomen, evenals nieuwe vaardigheidstests (dansen, vliegen) geïntroduceerd.

Elementen uit het originele spel zijn echter weggelaten of gewijzigd. Er zijn dus geen historische missies meer, ook de Silver Train ontbreekt Maar er is nu de criminele jacht, die een beloning oplevert, en de bruiloft met de dochter van de gouverneur is uitgebreid tot zijn eigen zoektocht .

Begin mei 2005 werd aangekondigd dat de rechten om Xbox en pc te publiceren door Take 2 werden overgenomen met ingang van 1 juli 2005 . Op 7 november 2005 nam de uitgever uiteindelijk de ontwikkelingsstudio Firaxis over. Begin 2007 verscheen een versie voor de PSP .

In augustus 2008 verscheen een versie voor macOS 10.4 (en hoger) als Universal Binary (systeemminima worden gegeven op 1.6 GHz, maar een G4 met ongeveer 1.0 GHz is voldoende ). Uitgever is Feral Interactive . Sid Meier’s Pirates! Hier is de eerste titel van een nieuwe serie genaamd Feral Legends . Op 21 juli 2011 werd de game vrijgegeven voor de iPad . [5]

Webkoppelingen

 • Officiële pagina over Sid Meier’s Pirates! (Engels)
 • Pirates-serie op MobyGames (Engels)
 • Tests van pc- en Amiga-versies
 • The Lost Tavern – Informatie over de meest uiteenlopende piraten! versies
 • Piraten! in de C64-wiki

Individuele proeven

 1. Jump-up↑ The Art of Video Games Stemresultaat ( Engels , pdf, 1,0 MB) Smithsonian Institution . 5 mei 2011. Betreden op 5 mei 2011.
 2. Jumping Up↑ Kris Graft: Smithsonian Art Exhibit erkent Games Van Pac-Man om Heavy Rain ( Engels ) In: Gamasutra . UBM plc. 5 mei 2011. Betreden op 8 maart 2012.
 3. Spring omhoog↑ 5e plaats in de Top 100 Games van IGN (2005)
 4. Jump up↑ Plaats 27 van de Top 100 Games van IGN (2003)
 5. Spring omhoog↑ http://itunes.apple.com/de/app/sid-meiers-pirates!-for-ipad/id438635005

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *