Rayman 3: Hoodlum Havoc

Rayman 3: Hoodlum Havoc is een 2003 Jump ‘n’ Run- game van Ubisoft . Het behoort tot de reeks Rayman- games, die allemaal afkomstig zijn van Ubisoft. De game is uitgebracht voor Windows en Mac OS , evenals voor PlayStation 2 , GameCube en Xbox . Het is de opvolger van de 1999 vrijgegeven Rayman 2: The Great Escape .

Spelgeschiedenis

Rayman en Globox herstellen van hun laatste avontuur, omdat nieuw onheil over de wereld van Rayman samenkomt. Een lum wordt André. André is vliegen in het rond en transformeert andere Lums in zogenaamde Hoodlums (Engl. Hoodlum ), die Rayman’s wereld hebben geteisterd. In een volgend niveau wordt André ingeslikt door Globox; Rayman zoekt vervolgens een arts om André uit Globox te halen.

Dit project maakt een groot deel uit van het spel. Ze zijn op zoek naar in totaal drie artsen die een stuk muziek op Globox spelen voor “rauszudrahnen” André van Globox body. André verdwijnt echter altijd in een ander lichaamsdeel. De laatste arts belt alle artsen die allemaal een stuk muziek op Globox spelen. Als gevolg hiervan wordt André verbannen uit het lichaam van Globox.

Hij zoekt wraak en zoekt naar Reflux, de magiër van de Knaaren, die Rayman tijdens zijn verblijf in Knaarenland verslagen had. Samen stelen ze de scepter van Lepty en roepen ze haar kracht op. Na het vernietigen van het hoofdkwartier van het hoofdkwartier, zoekt Rayman de Tower of Lepty op, waar hij vier keer een getransformeerde reflux moet verslaan. Rayman neemt vervolgens André over, die kan worden verslagen door een eenvoudige grimas te snijden. Als dat is gebeurd, is het speelse gedeelte voorbij, maar je kunt nog steeds André zien verschijnen in een uiteindelijke volgorde.

Speciale functies

Rayman 3 heeft een goed ontworpen gamewereld en grillige personages. Er wordt bijvoorbeeld geen mooie prinses gered, maar Globox, Raymans kikkervriend. In een totaal van negen uitgebreide werelden en in totaal 48 niveaus, moet Rayman het hoofd bieden aan Hoodlums, Knaaren en fysieke uitdagingen. Daarnaast zijn er acht bonusniveaus in het spel, waarin je bijvoorbeeld de rol van de Hoodlums in mini-games overneemt, of Rayman in oude 2D-vorm speelt. Er zijn ook enkele grappige videosequenties. Deze bonussen kunnen worden ontgrendeld door gouden edelstenen en rode diamanten te verzamelen die je tijdens het hoofdspel kunt vinden.

Ontvangst

Trivia Rayman 3 kreeg meestal goede recensies. Alleen de relatief korte speeltijd werd bekritiseerd. De game kon niet voortbouwen op het succes van zijn voorganger.

  • John Leguizamo leent zijn stem aan Globox in de Engelse versie , Guildo Horn in de Duitse versie. [1]
  • Rayman- uitvinder Michel Ancel was nauwelijks betrokken bij de ontwikkeling. [2]

Webkoppelingen

  • Rayman 3: Hoodlum Havoc bij MobyGames (Engels)

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Rayman 3 in de IMDb
  2. Jump up↑ Interview met Michel Ancel over Rayman op gamespy.com op 17 september 2003, archiefmomentopname van 20 maart 2008 ( Memento van 20 maart 2008 in het internetarchief )

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *