Red Faction

Red Faction is een computerspel-serie ontwikkeld door het bedrijf Volition en uitgegeven door THQ . De eerste titel was de first-person shooter Red Faction uitgebracht in 2001, de opvolger Red Faction 2 kwam een ​​jaar later op de markt. Juni 2009 verscheen als het derde deel van de third-person shooter Red Faction: guerrilla . [1] in 2011, het laatste deel van de serie werd gepubliceerd met de titel Red Faction: Armageddon .

Red Faction was de eerste 3D-game die wapens gebruikte om je omgeving te veranderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​deur te openen met een sleutel of om de muur ernaast weg te blazen.

Red Faction

Actie

De actie vindt plaats in de niet al te verre toekomst. Het bedrijf Ultor Corporation heeft alle mijnrechten voor Mars, die nu wordt geëxploiteerd na het gebrek aan grondstoffen op aarde. Ultor lokt jonge mensen als mijnwerkers naar de planeet met het vooruitzicht om geld te verdienen. Maar de omstandigheden op de grond zijn inhumaan: de arbeiders moeten in krappe wijken leven en op het werk staan ​​geweld en vernedering van de bewakers op de agenda. Voeg daar nog een mysterieuze plaag aan toe die de ene mijnwerker na de andere doodt. Op een dag, wanneer de jonge Parker ziet dat een arbeider willekeurig doodgeschoten wordt, sluit hij zich aan bij de verzetsgroep “Red Faction” en wordt een van de belangrijkste rebellen tegen Ultor. Uiteindelijk eindigt het spel met de krachten van de aarde die het overnemen en de arbeiders toestaan ​​terug te keren naar de aarde.

Tekens

Parker
De hoofdpersoon in het spel is de mijnwerker Parker, die jij zelf speelt. Parker kwam naar Mars omdat hij niet naar Harvard wilde, zoals zijn ouders hadden gewild, maar avontuur wilden beleven. Hij diende als een mijnwerker in de Ultor Corporation, maar al snel na aankomst op Mars moest hij zich realiseren dat de omstandigheden anders waren dan verwacht. Op een dag wanneer hij getuige is van een mijnwerker die door een beveiligingsbeambte is neergeschoten, verdedigt hij zichzelf met een gevangen wapen dat de lang geplande revolutie van de Rode Groep in gang zet.
Hendrix
Hendrix is ​​beveiligingschef van Ultor. Zijn ouders stierven aan de mysterieuze plaag die op Mars heerst, en hij beschuldigt Ultor voor hun dood, hoewel zijn ouders altijd aan de kant van Ultor stonden en geen kritiek toestonden. Dus werd hij een van de belangrijkste bondgenoten van de Rode Groep. Het geeft de rebellen interne informatie en geeft toegang tot beschermde gebieden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door zijn goede hackvaardigheden.
In het spel ontmoet je Hendrix persoonlijk maar twee keer, maar hij ondersteunt je meestal via de radio. Hij sterft uiteindelijk in een actie in een van de shuttle-hangars van Ultors door huursoldaten .
Eos
Eos is de leider en oprichter van de Red Faction. Ook verloor ze haar moeder als kind aan de pest en leed aan de onmenselijke omstandigheden in de mijnen.
Orion
Nauwe vertrouweling en plaatsvervanger van Eos.
Dr. Axel Capek
Hoofd van Ultor Scientific Laboratories. Experimenten met de nieuwe nanotechnologie die hij zowel op dieren als op mensen test, die van invloed is op hun DNA . Zoals later blijkt, zijn zijn experimenten ook verantwoordelijk voor de ziekte. Capek heeft zijn lichaam op veel plaatsen verbeterd met implantaten , dus het kan een cyborg worden genoemd . Bovendien is hij erin geslaagd energieschilden te ontwikkelen.
Capek wordt uiteindelijk door Parker in zijn laboratoria gedood.
Davis
Administrator van de Ultor Mines, werd gedood door Parker in een poging om de assistent-beheerder van Ultor te ontvoeren .
Richard Gryphon
Plaatsvervangend beheerder. Als een van de weinige integriteitsleiders van Ultor werkt hij later samen met de Red Faction en geeft hen informatie over de door Capek gecreëerde epidemie.
Masako
Leider van de huursoldaten gevraagd door Capek. Ze sterft ook in de strijd tegen Parker.

Technologie

Voor het eerst werd hier de innovatieve GeoMod- techniek gebruikt, waarmee grote delen van de omgeving kunnen worden vernietigd. Tijdens de ontwikkelingsperiode promootte Volition de nieuwe mogelijkheden van deze technologie. Spelers moeten bijvoorbeeld in staat zijn te zoeken naar een sleutel voor een afgesloten deur of om hun eigen weg te gaan met raketten. Omdat de levels echter nog steeds vrij lineair worden gebouwd en er dus uiteindelijk een bepaald pad wordt gegeven, heeft de GeoMod-technologie geen grote invloed op de gameplay . In de multiplayer-modusGeoMod vindt echter vaker tactische toepassingen. In tegenstelling tot andere engines, toont GeoMod niet de effecten van een explosie van roet en puinafbeeldingen, maar creëert het vooraf gemodelleerde caviteitsstructuren. De motor geeft eerst de onbeschadigde geometrie weer en snijdt vervolgens het overeenkomstige vooraf gemaakte gaas na de ontploffing . [3]

Een ander speciaal kenmerk van het spel was de opname van verschillende voertuigen die de speler tijdens het spel kon gebruiken, zoals off-road voertuigen, onderzeeërs en ruimteglijders.

Deel

In Duitsland is het spel ondanks inhoudsverlagingen in overeenstemming met § 14 JuSchG door de USK geen jeugdversie. De game werd geïndexeerd op 21 maart 2003 en verbood de publieke tentoonstelling, promotie en verkoop van het spel tot onder de 18 jaar. De indexering werd opgeheven in oktober 2016 op verzoek van THQ Nordic, waardoor deze reclamebeperkingen werden geëlimineerd.

De Engelstalige versie kreeg de release van 15 jaar.

Red Faction 2

Actie

Na de ineenstorting van de Ultor Corporation in het eerste deel zijn veel van de voormalige slaven terug gevlucht naar de aarde. Maar daar zijn de omstandigheden beslist niet beter: de dictator Victor Sopot onderdrukt op brute wijze de republiek van het Gemenebest. Met de hulp van een Mars- beroofde nanotechnologie creëerde hij een leger van super-soldaten, die hij later, maar uit angst dat ze tegen hem zouden rebelleren, geëlimineerd door zijn elite soldaten. Slechts zes overleefde en sloot zich aan bij een verzetsbeweging, de bekende Rode Fractie, die zichzelf ten doel heeft gesteld Sopot omver te werpen.

Het achtergrondverhaal van het vervolg heeft weinig verbindingen met het origineel. De naam van de weerstandsgroep is hetzelfde en op de officiële Engelstalige pagina vindt u een paar kleine verbindingen.

Er zijn ook verschillende doelen afhankelijk van het karma dat je tijdens het spel krijgt.

Tekens

Omdat het tweede deel van de Red Faction-serie slechts gedeeltelijk met de voorganger te maken heeft, lijkt geen van de personen uit het eerste deel meer te verschijnen.

alias
Explosieven expert. De protagonist van het spel, die betrokken was bij de diefstal van nanotechnologie van de laboratoria van Ultor, maar zich later tegen Sopot en de Rode Fractie sloot.
Sopot
Victor Sopot is de kanselier van het Gemenebest, die virtueel de rol van dictator speelt. Sopot zelf liet zelf supersoldaten maken met de beroofde nanotechnologie van Mars, maar toen werd hij bang en probeerde hij ze te vernietigen door zijn elite-eenheden. Hij stierf in een raket silo die Alias ​​vocht.
Molov
Molov is de leider van de supersoldaten die een nanotechnologische upgrade hebben ondergaan en zich tegen Sopot hebben gekeerd nadat hij hun vernietiging had bevolen. Na de dood van Sopot blijkt Molov echter een verrader die de macht grijpt. Hij wordt uiteindelijk gedood in een standbeeld dat Sisot weergeeft (en een niet-toevallige gelijkenis vertoont met het Amerikaanse Vrijheidsbeeld) door Alias.
Shrike
Shrike is de voertuigexpert in het team. Hij draait helemaal om snelheid en daarom is hij een beetje gek. Hij verschijnt nooit in de game, behalve in de video’s en in-teamradio-gesprekken, hoewel hij het oorlogsschip en de tank bestuurt terwijl Alias ​​de wapens bedient.
Tanger
Tanger was een wees die naar de Commonwealth werd gebracht na de opstand op Mars. Vanwege haar goede technische vaardigheden kwam ze naar de Sopot Intelligence Services . Nadat Sopot echter zijn nano-soldaten wilde vernietigen, koos ze de kant van de Rode Groep.
schacht
Sniper. Na de val van Sopot is het echter de kant van Molov die een nieuwe dictatuur aan het bouwen is. Ze wordt gedood door Alias ​​in een kathedraal .
Repta
Een expert op het gebied van zware wapens en het enige geval waarbij de nanocell het IQ verminderde. Gedood door alias in nanolab.
echo
Een lid van de Red Faction, doodgeschoten na de dood van Sopot en de daaropvolgende machtsovername door Molov, tijdens een gesprek met Alias ​​von Quill.

Technologie

Als je het grootste deel van de virtuele omgeving in het eerste deel hebt kunnen vernietigen, zijn de mogelijkheden hier veel beperkter, de GeoMod-technologie kan alleen op bepaalde aangewezen locaties worden gebruikt. De tactische voordelen die voortvloeiden uit het eerste deel, zijn er amper.

Deel

Voor de Duitse markt werd het spel door de fabrikant onderbroken en wordt het door § 18 JuSchG na 18 jaar vrijgegeven door de USK.

Red Faction (N-Gage)

In december 2003 bracht THQ Wireless een implementatie uit van de eerste Red Faction-game voor Nokia’s draagbare NGage-gameconsole . De game ontwikkeld door Monkeystone Games onder leiding van John Romero was de eerste first person shooter voor dit platform. De actie op 12 niveaus was grotendeels gebaseerd op de structuur van het originele spel, maar de ontwikkelaars hebben volledig de vernietigbare omgeving opgegeven. Via Bluetooth-verbinding konden twee spelers in een deathmatch- modus tegen elkaar strijden.

De kijkcijfers van het spel waren erg verdeeld. GameSpot bekritiseerde de besturingselementen, animaties en de lage framesnelheid. GameSpy.com en IGN prezen de game als een succesvolle implementatie. De website Metacritic berekende een gemiddelde beoordeling van 55%. [5]

Red Faction: Guerrilla

Het derde deel van de serie is ontwikkeld door Volition voor de gameconsoles Xbox 360 , PlayStation 3 en voor Windows-pc’s. Voor spelconsoles de titel op 5 juni 2009 werd uitgegeven, werd de pc-versie uitgebracht op 18 september, 2009. [1] In tegenstelling tot de vorige twee titels zullen in Red Faction: Guerrilla , de speler personage in een person viewgetoond, dus het is een third-person shooter .

Actie

Vijftig jaar na de rebellie van de Rode Fractie staat Mars onder het militaire bestuur van de EDF (Earth Defence Force). Oorspronkelijk geroepen door de arbeiders op Mars om te vechten met de rebellengroep Red Faction tegen de onderdrukking door de Ultor Corporation, nu van hun kant, onderdrukt het EDF de mensen op de rode planeet. De protagonist Alec Mason wil een nieuw leven op Mars als mijnwerker beginnen. Maar wanneer zijn broer wordt gedood door de EDF, sluit Mason zich aan bij de Red Faction en wordt de guerrillabeweging opnieuw gelanceerd. De vijand is deze keer de EDF en het is zijn vrijheid om voor te vechten.

Technologie

Vergelijkbaar met het tweede deel van de serie is in Red Faction: Guerrilla alleen een voorwaardelijk gebruik van de GeoMod-techniek mogelijk. Een uitgebreide verandering van het landschap is bijna onmogelijk, alleen gebouwen en objecten kunnen worden vernietigd. In tegenstelling tot Red Faction 2 kun je echter tactisch gebruik maken van de vernietiging van dekkingen of hele gebouwen, bijvoorbeeld om inkomende vijandelijke eenheden onder een gebouw te begraven of om hun weg te banen door een brug te vernietigen.

Red Faction: Armageddon

Red Faction: Armageddon werd uitgebracht in juni 2011. Vergelijkbaar met zijn voorganger Red Faction: Guerrilla , wordt het spel bewaard in het perspectief van de derde persoon . De plot vindt plaats in het jaar 2170 op Mars, waar de protagonist de Aarde-kolonisten moet beschermen tegen vijandige Martiaanse wezens.

Het tijdschrift GBase gaf het spel Red Faction: Armageddon in een recensie van 6,5 van de 10 punten en bekritiseerde onder meer het overtollige levelontwerp en de mislukte AI van de tegenstanders. [7] Als gevolg van de lage omzet, is de serie niet voortgezet. [8]

Red Faction: Origins

→ Hoofdartikel : Red Faction: Origins

Red Faction: Origins is een film uit 2011 die speelt tussen de games Red Faction: Guerrilla en Red Faction: Armageddon . Vijfentwintig jaar na de gebeurtenissen van Red Faction: Guerrilla , ontdekt Alec Mason’s zoon Jake een geheime EDF-basis op Mars en probeert zijn dodelijk gelovige zuster Lyra te bevrijden en een oorlog te voorkomen.

Achtergrond

 • Het ontwikkelingsbedrijf Volition kwam voort uit het bedrijf Parallax Software, dat bekend werd met de ontwikkeling van de ruimtevaartschietmachine Descent (1995). Voordat we aan Red Faction begonnen, meldde Volition de voorbereidingen voor een vierde deel van de Descent-reeks met een hoofdpersoon met de naam Parker. [9] In de overlevering van Descent ook een krachtige mijnbouwbedrijf speelt (de post-Terran Mining Corporation ) een belangrijke rol spelen. Blijkbaar zijn sommige elementen van dit onafgemaakte spel in Red Faction opgenomen.
 • De naam van de “Ultor Corporation” gaat terug op de bijnaam van de oude Romeinse oorlogsgod Mars Ultor .
 • Het logo van het spel, dat ook het symbool is van de verzetsgroep Red Faction, toont een opgeheven vuist die een pimple van een mijnwerker vastgrijpt. Het logo van het tweede deel toont een soortgelijk gevormde vuist met gescheurde kettingen. In het derde deel heeft de vuist een hamer in zijn hand.
 • De dictator Sopot uit het tweede deel heeft een externe gelijkenis met de Sovjetdictator Josef Stalin . Het is ook vaak een rode ster die wordt gebruikt als een teken Sopots.
 • Na het faillissement en de daaropvolgende busting van THQ gingen de rechten op de serie op 15 april 2013 door de Zweedse uitgever Nordic Games samen met 150 andere titels voor een totaal van $ 4,9 miljoen . [10] In de vorige ontwikkelaar van de serie, Volition, was echter de Duitse uitgever Koch Media verworven [11] en wordt daarom niet betrokken bij de ontwikkeling van andere onderdelen.

Webkoppelingen

 • Red Faction-serie op MobyGames (Engels)

Individuele proeven

 1. ↑ Ga naar:a b THQ-Games.com: Red Faction: Guerrilla – pc
 2. Spring omhoog↑ Red Faction is verwijderd uit de index schnittberichte.com, opgehaald op 30 november 2016
 3. Jump up↑ Hoe Red Faction’s Geomods Work , artikel door John Slagel, ontwikkelaar bij Volition ( Memento van 9 januari 2010 in het internetarchief )
 4. Jump up↑ Red Faction II niet langer geïndexeerd schnittberichte.com, teruggevonden op 28 februari 2017
 5. Spring omhoog↑ Metacritic.com: Red Faction .
 6. Jump up↑ Red Faction: Guerrilla niet langer geïndexeerd schnittberichte.com, teruggevonden op 30 maart 2017
 7. Spring omhoog↑ Testrapport op GBase.ch
 8. Jump up↑ http://www.pcgames.de/THQ-Firma-15801/News/THQ-Das-Aus-fuer-Red-Faction-Publisher-team-the-series-836097/
 9. Jump up↑ Interview met Volition over Descent 4, 1998
 10. Jump up↑ Alexander Sliwinski: THQ-veilingsresultaten: Nordic Games neemt Darksiders, Red Faction; 505 Games is Drawn to Life ( Engels ) In: Joystiq . AOL . 22 april 2013. Gearchiveerd vanaf het origineel op 31 januari 2015. Betreden 24 april 2013.
 11. Spring omhoog↑ Christoph Holowaty: Welnu: THQ is verbrijzeld. GamesIndustry.biz, 24 januari 2013, geopend op 26 april 2013

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *