Scarface: The World Is Yours

Scarface: The World Is Yours is een computerspel van de Canadese ontwikkelaar Radical Entertainment en werd uitgebracht in oktober 2006. Het actiespel is gebaseerd op spellen als The Godfather of Grand Theft Auto . De speler neemt de rol van de protagonist Tony Montana op zich en leidt de plot van de populaire gangster epische Scarface(1983) voortgezet. Hiervoor is het einde van de filmactie veranderd: Tony Montana overleefde de aanval op zijn eerste villa en begint zijn imperium opnieuw op te bouwen. Aan het einde van het spel vindt er een nieuwe aanval op zijn villa plaats. Hier verborg Montana toen – net als in de laatste scène van de film – gedood door een aanvaller hem van achteren. Montana duikt vervolgens als in de film in het water van de bron van de inkomhal van Villa.

De ontwikkelaars hebben de blik van hoofdpersonage Al Pacino in het spel genomen, maar het personage wordt niet gesproken door Al Pacino zelf, maar door André Sogliuzzo.

De soundtrack van de game bevat niet alleen de muziek van de film, maar ook meer nummers uit de jaren 80 . Het spel is verschenen in verschillende landen en talen. De Duitse versie is, hoewel hij geen jeugdversie heeft ( USK 18+ ), sterk onschadelijk. De onverkorte EU-versie is geïndexeerd en geconfisqueerd. [1]

Naast dit spel is het computerspel Grand Theft Auto: Vice City gebaseerd op de film. Daarom hebben beide spellen vergelijkbare locaties (bijvoorbeeld het herenhuis van Tony Montana) en verwijzingen naar de film. Het verkenningssysteem van Scarface: The World Is Yours wordt in aangepaste vorm gebruikt in Grand Theft Auto IV .

De multiplatform-titel heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. [2]

Het verhaal komt uit de pen van scenarioschrijver David McKenna . De begincredits van het spel zijn ontworpen door de beroemde titelontwerper Kyle Cooper .

Spelprincipe

Kort gezegd doet de gameplay denken aan de Grand Theft Auto- serie: de speler kan criminele handelingen uitvoeren in een 3D- omgeving (de stad Miami ). Hiervoor gebruikt hij wapens en voertuigen. In tegenstelling tot de Grand Theft Auto-serie gaat het echter niet om het opschuiven van een hoofdgraf maar vergelijkbaar met het spel. De peetvader is het verwerven van buurten op de voorgrond.

De speler moet zijn reputatie, fortuin en invloedsgebied in de stad vergroten. Met een groter fortuin en reputatie kan de speler

  • Het inhuren van handlangers (bestuurder, piloot, bestuurder, contractmoordenaar)
  • Koop auto’s en boten
  • zijn villa uitbreiden
  • beleggen in verschillende grotere juridische entiteiten, zoals Montana Records, Montana Holdings, Montana Fitness, enz.

Al met al is het doel van de speler door de verkoop van drugs om geld te nemen en met dit geld om zijn bezit te vergroten (genaamd in de game Exotics ). Dit op zijn beurt leidt tot een toename van zijn reputatie.

Procedure

De hoofdtaak van de speler is het kopen van winkels. Allereerst moet de betreffende eigenaar worden geadresseerd. Dit vertelt Tony over zijn zorgen, zoals dat hij geen goederen kan leveren of dat Gangs hem en zijn bedrijf bedreigen. Nadat de speler het bijbehorende probleem heeft opgelost, kan het bedrijf met een hoger bedrag worden gekocht. Zodra de deal is gekocht, kan de speler in bulk drugs verkopen in deze winkel. Een voordeel ten opzichte van straatverkoop, waar slechts enkele grammen mogelijk zijn.

Omdat de aankoopprijs meestal hoog is, moet de speler naar zijn contactpersoon Felix gaan met het doel geld in te zamelen, geeft hem eerst een taak en belt vervolgens een andere contactpersoon die grotere hoeveelheden drugs aflevert. Ten eerste ontvangt de speler kleine hoeveelheden drugs, die hij rechtstreeks in de winkels kan verkopen.

Grotere hoeveelheden die hij later ontvangt, moeten eerst naar een distributiemagazijn worden gebracht. Vanaf hier kan de speler een drugsverspreidingsmissie starten. In deze missies moet de speler alle winkels die al zijn gekocht met medicijnen zo snel mogelijk leveren. Een probleem hier zijn bendes, die over het district worden verdeeld. Vooral de bendes die dicht bij de winkels staan ​​proberen de winkels te plunderen tijdens de drugsdistributie. Daarom is de speler gedwongen om de bendes van een drugsdistributie missie te elimineren. Hoe meer deals de speler heeft, hoe langer de drugsdistributie missie zal duren en hoe groter de kans dat een deal zal worden aangevallen.

Voor nog hogere winsten moet de speler drugs kopen in het Caribisch gebied. De drugs moeten vervolgens de speler per speedboot naar Miami in het distributiecentrum maken. In het Caribische gebied jagen piraten op de speler en in Miami moet de Coast Guard- speler uit de weg blijven.

De speler kan het verhaal voortzetten door bepaalde locaties te bezoeken en de missies te voltooien. Dit zijn een paar missies die uit verschillende fasen kunnen bestaan ​​en die de speler in principe van de ene naar de andere wijk brengen.

Meer details

Zogenaamde “ballen” -punten worden gegeven aan de speler voor met name “mannelijke” (vandaar de term ballen ) of moedig gedrag. Hij krijgt deze voor het rijden aan de verkeerde kant van de weg, rijden langs andere voertuigen, schieten op andere lichaamsdelen dan de borst (dit vereist handmatig richten), of het beëindigen van dialoogvolgordes met mensen in de gamewereld. Als de balpunten een bepaalde drempel bereiken, kan de speler de zogenaamde blinde woedemodus activeren tijdens een shootout . Hij is voor een korte tijd onkwetsbaar, heeft oneindige munitie en de vijanden worden automatisch gedetecteerd. Met toenemende balpunten heeft de speler de mogelijkheid om wat ” Femme Fatales ” te makenDit zijn vrouwen die afwijzend stonden tegenover Tony Montana en met zijn groeiende invloed nu worden uitgenodigd in zijn villa.

De spanning tussen Tony en de politie of rivaliserende bendes wordt weergegeven door de “druk” -waarde. Hoe hoger de waarde, hoe moeilijker de speler in bepaalde situaties is. Als de druk van de politie bijvoorbeeld toeneemt, is de afstand groter om met succes aan de politie te ontsnappen. Tegelijkertijd lijken ze sneller wanneer Tony zich in het openbaar onbetamelijk gedraagt ​​(voertuigen rammen, rondrennen met een getrokken wapen). Het verhogen van de “loopdruk” zorgt ervoor dat de prijs per gram cocaïne daalt, en dus kunt u voor hetzelfde bedrag minder geld verdienen. Als deze waarde het maximum bereikt, is er oorlog en alle woede van de bendes wordt geloosd bij een aanval op een van de gekochte winkels, die moet worden afgewend. Hierna is de waarde weer nul op nul, hoe de schermutseling eindigt. De maximale woede van de politie brengt Tony in een videosequentie waarin hij door sommige functionarissen wordt neergeslagen. Daarna wordt de levensbalk tot een minimum beperkt en verlies je je geld. Als een verder nadeel, daalt de waarde niet dan naar nul, maar blijft. Beide waarden kunnen op elk moment op verschillende manieren worden verlaagd om het ergste te voorkomen. Of het met vaardigheid of geld is, is aan de speler. Beide waarden kunnen op elk moment op verschillende manieren worden verlaagd om het ergste te voorkomen. Of het met vaardigheid of geld is, is aan de speler. Beide waarden kunnen op elk moment op verschillende manieren worden verlaagd om het ergste te voorkomen. Of het met vaardigheid of geld is, is aan de speler.

Wapens zijn beschikbaar voor de speler in de villa of in de kofferbak van gekochte auto’s, maar niet voor gestolen auto’s. Wapens kunnen alleen een bepaald aantal munitie hebben en moeten opnieuw worden geladen, wat automatisch gebeurt. Ze kunnen worden gekocht via straatverkopers of een medewerker (wapenhandelaar) of worden afgenomen van de gedode vijanden.

Voertuigen hebben een schade model en kunnen worden vernietigd met de juiste behandeling. In de gamewereld zijn daarom enkele werkplaatsen waar voertuigen gerepareerd kunnen worden. Verder zijn de speler naast auto’s, sommige boten beschikbaar.

De handlangers die de speler inhuren, kunnen verschillende taken uitvoeren voor deze. De primaire taak van de bestuurder is bijvoorbeeld om een ​​van de gekochte auto’s op verzoek aan de speler te leveren. Maar het is ook mogelijk om hem een ​​speciale missie te laten uitvoeren, zoals het klauwen van bepaalde voertuigen, die hij vervolgens in een werkplaats kan verkopen. De som van het geld dat hij ontvangt, hangt af van de staat van het voertuig. De pick-up krijgt, afhankelijk van wie Tony momenteel meer stress (druk) heeft, de taak om vijandige bendes neer te halen of de aandacht van de politie te trekken. Voor dit doel verandert het spel het karakter, dwz de speler speelt dan de bestuurder.

Das Geld, das Tony durch Drogenverkauf oder von getöteten Gegnern einnimmt, führt er zunächst mit sich. Er muss es zur Bank bringen, die für die Verwaltung einen gewissen Prozentsatz berechnet. Stirbt die Spielfigur, so ist das mitgeführte Geld (und auch die Drogen) verloren, aber das Spiel kann fortgesetzt werden.

Eine zusätzliche Möglichkeit sein Ansehen zu steigern sind Autorennen, die durch das Ansprechen bestimmter Personen gestartet werden können.

Spielwelt

Die Handlung des Spiels findet wie im Film in der Stadt Miami statt. Die Stadt besteht im Spiel aus fünf Stadtteilen, die sich auf einzelnen Inseln befinden. Neben Miami existieren weitere Inseln, die Inseln in der Karibik darstellen.

Die Modellierung der einzelnen Inseln ist zwar detaillierter und individueller als die Modellierung im Spiel Der Pate, aber das gesamte Stadtgebiet ist nicht vollständig begehbar wie im Spiel Grand Theft Auto. So ist es beispielsweise möglich in einigen Gegenden Straßen zu verlassen, Abkürzungen durch Hinterhöfe und Seitengassen zu nehmen oder über Rampen über Flüsse zu springen. Im Gegensatz hierzu kann zum Beispiel die Straße zu Tony Montanas Villa nicht verlassen werden.

Die Spielfigur kann zwar schwimmen, aber dies ist für den Spielablauf irrelevant. Außerdem wird die Spielfigur bei einem längeren Wasseraufenthalt durch einen Hai angegriffen und getötet.

Synchronsprecher

Für Sprechrollen konnten zahlreiche aus Film und Fernsehen bekannte Schauspieler und Prominente gewonnen werden. Robert Loggia und Steve Bauer, die in Scarface mitspielten, wurden als Sprecher engagiert, vertonen jedoch nicht ihre Rollen aus dem Kinofilm. Weitere namhafte Synchronsprecher sind James Woods, Michael York, Elliott Gould, Ice-T, Lemmy Kilmister, Oliver Platt, Richard Roundtree, Ricky Gervais, Robert Davi, Cheech Marin und Tommy Chong, Michael Rooker, Jay Mohr , Miguel Sandoval en Anthony Anderson .

Duitse versie

In der deutschen Version verzichten die Entwickler auf extreme Bluteffekte, die Kettensäge und abtrennbare Körperteile. In der Originalfassung gibt es zusätzlich zu Kopftreffern “Balls” für Treffer in die Niere oder andere Körperbereiche. Des Weiteren existiert in der Originalversion noch die Execution (dt.: Hinrichtung), bei der man den Gegner mit der Waffe auf den Boden zwingt und dann auf ihn einschießt. Außerdem wurde in der deutschen Version eine komplette Mission entfernt, in der man seine Gegner mit der Kettensäge töten muss. Die internationale Fassung hat entsprechend keine Jugendfreigabe und wurde in Deutschland beschlagnahmt.[1][3]

Einzelnachweise

  1. ↑ Hochspringen nach:a b PEGI18-Version beschlagnahmt
  2. Hochspringen↑ Verkaufszahl in gamezone.de
  3. Hochspringen↑ USK-Einstufungen

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *