Shadow of Memories

Shadow of Memories is een Japans videogametje van Konami uit het jaar 2001. Het werdoorspronkelijk exclusiefin Duitsland uitgebracht voor de PlayStation 2 op 30 maart 2001. Het werd vrijgegeven voor Microsoft Xbox op 20 september 2002 en Windows op 7 februari 2003. In de VS verscheen de titel onder de naam “ Shadow of Destiny “.

Actie

Het is 8 april 2001, 14:00 uur in de oude Duitse stad Lebensbaum, waarvan het ontwerp vrij is voor Rothenburg ob der Tauber . [1] De jonge Eike Kusch alleen het verlaten van zijn favoriete cafe en een wandeling langs de straat toen hij plotseling gestoken van achter met een mes. Een ogenblik later ontwaakt hij plotseling in een donkere en vreemde kamer vol antieke antieke voorwerpen en wordt aangesproken door een mysterieuze stem. Deze stem is van Homunculuswat aan Eike openbaart dat hij hem een ​​kans kan geven om uit te vinden waarom hij moest sterven, en dat hij de mogelijkheid voor hem kan openmaken om deze dodelijke aanval te voorkomen. Eike is het na enige aarzeling eens. De stem vertelt hem nu dat hij terug moet reizen in de tijd om de oorzaak van zijn dood te doorgronden en de dood te voorkomen, waardoor hij zijn bestemming verandert. Hiervoor heeft Eike een soort tijdmachine nodig in de vorm van een zogenaamde digipad, die Homunculus biedt.

Eike wordt plotseling weer wakker in het café. Het is weer 14:00 en vanaf nu zal Eike moeten proberen zijn lot te ontvluchten en de mysterieuze omstandigheden van zijn dood op te lossen. Hij kan nu een half uur terug in de tijd reizen met de Digipad om erachter te komen waarom hij is vermoord en hoe hij dit kan voorkomen.

Tekens

 • Eike Kusch: De hoofdpersoon in Shadow of Memories die sterft onder bizarre omstandigheden. De blonde jongeman moet nu uitvinden wat de reden is van zijn overlijden en wie ervoor verantwoordelijk is.
 • Dana: Ze werkt in het café door Eike na een ontmoeting met Homunculus wakker wordt. Later ontmoet Eike haar vaak en beseft dat ze deel van zijn lot uitmaakt. Ze is een heel sterk persoon, heeft veel gedachten en is geïnteresseerd in Eike’s vreemde omstandigheden.
 • Margarete: dochter van een alchemist, die Eike op zijn tijdreis naar de Middeleeuwen ontmoet. Ze is erg geïnteresseerd in Eike en de wereld waar hij vandaan komt. Ze wil hem helpen en probeert hem te helpen met hints.
 • Homunculus : Deze vreemd mysterieuze figuur geeftEikezijn leven terug, zodat hij erachter kan komen waarom iemand hem wilde vermoorden. Later onthult hij zichzelf aanEikeen stelt zichzelf voor als eenhomunculus. Maar hij heeft ook andere redenen waarom hij Eike helpt, en hij speelt zijn eigen duivelse spel in deze vreemde gebeurtenissen.
 • Eckart Brum: De directeur van het Museum van de Stad. Hij heeft ook een geheim dat door de geschiedenis heen licht werpt en dat verband houdt met de doodvan Eike .
 • Ook zijn er in het spel een paar andere personages zoals Alfred Brum , Miriam Brum , Sibylla Brum , Dr. Wolfgang Wagner , Margarete Wagner , Hugo Wagner , Helena Wagner en Oleg Franssen , die Eike op zijn reis door de tijd ontmoet. Door taken met deze personen op te lossen, kan de speler het einde van Shadow of Memories beïnvloeden.

Speciale functies en gameplay

 • Shadow of Memories heeft een geheel andere benadering dan andere adventure-games. Als speler moet je aan het begin van het spel kijken hoe het personage ten prooi valt aan een brutale moord. Je krijgt dan de taak om van level naar level te komen tijdens het spel, waarom Eike moest sterven en door terug te reizen in de tijd een manier te vinden om op het laatste moment aan de dood te ontsnappen en de verschillende puzzels op te lossen. De tijdreis geeft Eike nu de gelegenheid om de meest uiteenlopende tijdperken in de stad te bezoeken en de stukjes van de puzzel samen te stellen met de hints van de inwoners en zo op de hielen van de dood te springen.
 • De DIGIPAD wordt gebruikt om verschillende tijdperken te activeren en is ook nodig om zo snel mogelijk terug te keren naar het heden. Verder is het mogelijk om te stoppen en tijd te besparen met de DIGIPAD om het spel op dezelfde plaats op een later tijdstip te kunnen voortzetten.
 • Om de DIGIPAD te gebruiken , heb je energiekogels nodig die verspreid over de stad liggen. Zonder deze energie-eenheden is het niet mogelijk om in de tijd te reizen, wat problemen kan veroorzaken als iemand niet langer genoeg tijd heeft om naar dergelijke ballen te zoeken.
 • Nogmaals, de dood gebeurt onverwacht tijdens het spel als je in het verleden bent en je hebt niet genoeg tijd over om terug te keren naar het heden en je dood te voorkomen. Ook kan het gebeuren dat je in het heden en de moordenaarstakingen bent wanneer de tijd om de puzzel op te lossen is verstreken.
 • De game wordt in realtime uitgevoerd. Dit betekent dat er een klok op het scherm verschijnt, waardoor de speler een halfuur real-time snelheid krijgt om Eike’s dood te voorkomen. Als je niet kunt achterhalen hoe te overleven, zal de klok beginnen te knipperen en Eike zal aan het einde van de tijd opnieuw moeten sterven.

Ontvangst

Het magazine Adventure Gamers rangschikte Shadow of Memories 2011 in de lijst Top 100 All-Time Adventure Games op de 68e plaats. [2]

Webkoppelingen

 • Shadow of Memories op MobyGames (Engels)

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ http://www.adventurearchiv.de/s/memoriesreview.htm
 2. Spring omhoog↑ AdventureGamers.com: Top 100 allerbeste avonturengames. Betreden op 16 mei 2016 .

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *