Soldier of Fortune

Soldier of Fortune is een serie computerspellen in het genre van first-person shooters , ontwikkeld door de Amerikaanse ontwikkelstudio Raven Software . De games werden vooral berucht door de buitensporige vertegenwoordiging van geweld.

Soldier of Fortune

Soldier of Fortune is een first-person shooter met zowel een single als een multiplayer-modus . De game werd in maart 2000 uitgebracht door Activision voor Windows . In juli 2000 volgde porting van Loki Software voor Linux ; in 2001 een implementatie voor de gameconsoles Dreamcast en PlayStation 2 .

De game speelt zich af in een realistisch scenario en vertelt het verhaal van John Mullin’s (feitelijk bestaande) huursoldaat, die zijn missie voert in de strijd tegen criminele bendes en terroristen naar verschillende locaties over de hele wereld. Soldier of Fortune was een van de eerste first-person shooters die de computermodellen van de vijand in meer dan 20 verschillende lichaamsregio’s verdeelde, waarbij een breed scala aan verwondingen en verminkingen werd gesimuleerd. De vertegenwoordiging van geweld op deze manier leidde tot controverse.

Censuur

De Duitse versie van Soldier of Fortune is zwaar gecensureerd. Dus niet alleen werden alle gewelddadige effecten uit het spel verwijderd, maar ook werden alle namen van echte steden hernoemd om de fictieve aard van het spel te benadrukken. [1] Het was echter naast de originele versie van de gecensureerde Duitse versie geïndexeerd . [2]

Soldier of Fortune II: Double Helix

Soldier of Fortune II is een first-person shooter die Activision in mei 2002 uitbracht. Het spel is gebaseerd op een verbeterde Quake III-engine en kan met een enkele speler en multiplayer-modus komen. De officiële definitieve versie en de huidige stand van zaken is de v1.03 Gold Edition.

De plot van de single-player missies die zich afspelen onder andere, Texas, Colombia, en in de steden van Praag, New York en Hong Kong, waar de rol van elite huurling John Mullinsgeleidelijk komt er een mysterieus virus op te sporen de terroristen in de Handen vielen.

De multiplayer-modus biedt niet alleen tactisch geavanceerde kaarten, maar ook een willekeurige kaartgenerator. Ook ondersteunt de Soldier of Fortune II versie v1.01 de anti-cheat systeem Punkbuster . Standaard zijn er zes speltypen: Capture the Flag (CTF), Demolition (DEM), eliminatie (ELIM), Deathmatch (DM), Team Deathmatch (TDM) en infiltratie (INF). In Multiplayer kunnen maximaal 64 spelers deelnemen via internet of LAN .

Als gevolg van de gedetailleerde, realistische weergave van het geweld opgedaan Soldier of Fortune II – net als zijn voorganger – een hoog profiel. Het spel heeft een gedetailleerd schademodel met 36 treffende zones op tegenover elkaar liggende eenheden.

Wijzigingen

Vanwege de hoge populariteit van de titel, zelfs in het multiplayer-gebied, is er een schat aan wijzigingen.

Als voorbeeld kun je GER103 en Nerofix noemen , dit zijn zogenaamde bloodpatches en zonder welke de Duitse versie van Soldier of Fortune II niet online-compatibel is vanwege de censuur van de internationale versie.

Spelers kunnen ook gemakkelijk zelf een schat aan veranderingen om wapens, menu en de speler beelden omdat de vorzufindenden * .pk3 alleen bestanden in de installatiemap in principe ZIP-bestanden zijn, bijvoorbeeld, bevatten de texturen als een beeldbestand of gemakkelijk worden bewerkt scripts ,

Censuur (pc- en Mac-versie)

Om mogelijke indexering te voorkomen , werd het spel zwaar gecensureerd voor de Duitse markt. Alle bloed- en spettereffecten evenals geschreeuw van pijn en dood werden verwijderd. Bovendien werden alle – in de originele versie menselijke – mensen in de game omgezet in Androids . Zijn kunstmatigheid wordt visueel onderstreept door zijn metalen huid met klinknagels en lassen. Als verklaring voor dit gewijzigde scenario is er een extra verhaal verzonnen dat zegt dat mensen zijn uitgeroeid door machines en zijn vervangen door robots die nu het leven van hun vroegere meesters nabootsen. [3] In de originele versie kan de speler het geweld aanpassen en beschermen met een wachtwoord. De Duitse versie van de entertainmentsoftware heeft zelfbeheersing geen jeugdversie.

De Duitse Xbox-versie is ongecensureerd en werd vrijgegeven door de USK vanaf 18 jaar.

Soldier of Fortune II: Revolution

Een onofficiële maar schijnbaar gelicentieerde add-on voor Soldier of Fortune II: Double Helix met 10 nieuwe missies, alleen in Rusland uitgebracht in 2003.

Soldier of Fortune: Payback

Soldier of Fortune: Payback werd vrijgegeven op 13 november 2007 in de VS en op 30 november van hetzelfde jaar in Europa. Het derde deel was deze keer niet ontwikkeld door Raven Software, maar door de Slowaakse studio Cauldron op basis van de erkende Havok-engine. Oorspronkelijk begonnen als een low-budget-titel, werd later beslist, maar nog steeds een volledige-prijs titel om het te maken.

In Australië werd de oorspronkelijke versie verbannen en vervangen door een grotendeels gecensureerde versie die in overeenstemming was met de release- criteria van de OFLC , waardoor de economisch relevante MA 15+ -beoordeling van de uitgever, de hoogste leeftijdsclassificatie in het land, werd verkregen. Aan het begin van 2008 moest een aanzienlijk gecensureerde versie worden gepubliceerd voor Duitstalige landen, maar werd niet gepubliceerd vanwege consequent negatieve pers- en spelerrecensies. [5] [6]

De Amerikaanse versie van het spel is ongecensureerd en bevat een groot aantal gewelddadige effecten die sterk zijn overdreven, zodat het niet langer mogelijk is om te spreken van een realistische weergave. Vijanden met een eenvoudig pistool kunnen bijvoorbeeld bijna al hun ledematen neerschieten. Er zijn ook burgers in het spel, maar deze moeten worden opgeslagen of beschermd.

Vanwege het fantasierijke niveauontwerp, viel de plastic, wazige en detail-lijkende graphics in vergelijking met zijn voorganger, en vanwege de Konsolenlastigkeit de titel, het derde deel van de fans van de serie grotendeels door. In de vakbladen Soldier of Fortune Payback kregen ook voornamelijk slechte recensies.

De game heeft echter een “laag geweld” -instelling. Dit beperkt de mate van geweld van het spel tot een relatief kleine hoeveelheid geweld.

De originele Engelse versie is landelijk geïndexeerd en geconfisqueerd sinds 17 juni 2008 .

Webkoppelingen

  • Officiële website van Raven Software (Engels)
  • Officiële website van Activision

Individuele proeven

  1. Jump up↑ Match vergelijking Soldier of Fortune Duitse USK18-versie / Engelse versie op Schnittberichte.com
  2. Spring omhoog↑ Soldier of Fortune , toegang tot de online gamesdatabase
  3. Jump up↑ Game- vergelijking Soldier of Fortune II: Double Helix Duitse USK18-versie / VK-versie op Schnittberichte.com
  4. Spring omhoog↑ http://www.schnittberichte.com/schnittbericht.php?ID=660879
  5. Spring omhoog↑ http://www.gamestar.de/news/pc/action/egoshooter/1474724/soldier_of_fortune_payback.html
  6. Spring omhoog↑ http://www.schnittberichte.com/schnittbericht.php?ID=660879

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *