Space Harrier

Space Harrier is een Arcade – shoot ’em up , die van AM2 ontwikkeld in 1985 door Sega is vrijgegeven. Er werden twee opvolgers geprogrammeerd voor het spel: Space Harrier 3D(1988), Space Harrier II (1989) en de offshoot Planet Harrier (2001). Net als bij After Burner lijkt de game op het scherm te scrollen .

Space Harrier speelt in de zogenaamde “Fantasy Zone”, een surreële gamewereld, die in 1986 door Sega opnieuw werd opgenomen met een spel met dezelfde naam . Deze “Fantasy Zone” is afgebeeld met felle kleuren van een geblokte vloer en tegenstanders zoals prehistorische dieren, draken uit de Chinese mythologie en buitenaards uitziende gebruiksvoorwerpen. Het systeem forceert de pion op een voorgeschreven pad door elk niveau ; de speler kan ze alleen horizontaal en verticaal verplaatsen om te ontwijken en op vijandelijk vuur te richten.

Space Harrier is een van de eerste arcade games een hydraulische sit-down arcade machines gebruikt, die volgens de joystick beweegt bewegingen van de speler. Bovendien werd een stationaire versie voor zittende opstelling en een standaard behuizing geproduceerd.
Het spel maakt gebruik van gedigitaliseerde stemmen. Aan het begin van het eerste niveau wordt de speler bijvoorbeeld begroet met de volgende zin: “Welcome to the Fantasy Zone! Maak je klaar! ”
In totaal zijn er 18 levels, elk met een laatste baasgevecht voltooid. Uitzonderingen zijn de bonusniveaus vijf en twaalf, evenals het laatste niveau waarin de speler de 15 vorige bazen moet verslaan.

Porteringen

In de volgende jaren werd Space Harrier geport naar Amiga , Amstrad CPC , Atari ST , Commodore 64 , MS-DOS , Sega Saturn , Sega 32X , Sega Master System , PC Engine en Sinclair ZX Spectrum . Er zijn twee versies voor het hoofdsysteem. Naast een normale conversie, heeft Sega een versie gemaakt met ondersteuning voor 3D-brillen (Space Harrier 3D).
Op de Dreamcast en op de Xbox is Space Harrier een minigame in delen van ShenmueSerie speelbaar. Voor de Game Boy Advance en PlayStation 2 waren Sega Arcade Gallery en Sega Classics Collection zijn onder andere titels van collecties met betrekking tot de arcade game. Met de Virtual Console van de Nintendo Wii Space Harrier is ook speelbaar. Het verscheen op de Nintendo 3DS als een 3D Space Harrier . [1] Space Harrier Arcade is ook beschikbaar op SEGA Mega Drive Ultimate Collection voor Xbox 360 en PS3 als een gratis-afspeelcomponent .

Webkoppelingen

  • Space Harrier op MobyGames (Engels)
  • Space Harrier in de Killer van de Video Games (Engels)
  • Informatie over de hardware van het spel

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ http://www.nintendo.com/games/detail/gn5F1L663rR2aPb5WzBG97aWvusuXzVz

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *