Star Wars: Episode III – The Revenge of the Sith (Computerspel)

Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith is de video game van de film Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith . Dit is het derde deel van de Star Wars- sage. De game bevat scènes uit de film en extra missies en avonturen die niets met de film te maken hebben. In 2005, het spel is voor de Playstation 2 , de Nintendo DS , de Xbox , de GameCube en de telefoon verscheen.

Inhoud

Het doel is om de gebeurtenissen van de film opnieuw uit te voeren om het verhaal van de film dienovereenkomstig voort te zetten. Dit neemt je mee naar de rollen van Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi . De speler controles, afhankelijk van de missie (in totaal 17 stuks) één van de twee personages en vechten met de lightsaber en de mogelijkheden van de macht tegen vijandelijke droids, Jedi en andere typische helden en anti-helden van de fictieve universum. Hoewel het avontuur alleen kan worden gespeeld, bevat het een multiplayer-modus die samenwerking en gevechten met elkaar mogelijk maakt. Hier is ook de keuze van andere bekende personages zoals Yoda , graaf Dookuen Darth Vadermogelijk. Geleidelijk aan kunnen extra’s zoals concepttekeningen en originele scènes van het bioscoopavontuur worden ontgrendeld. Een online-modus wordt niet ondersteund in tegenstelling tot veel andere spellen.

Gebeurtenissen

Hier is de game consistent met de film. In aanvulling op de space battle van Coruscant (bestrijding van Count Dooku), de planeten zijn Utapau (confrontatie tussen grievious en Obi-Wan), Coruscant zelf (Jedi Temple) en Mustafar (het laatste gevecht tussen Anakin en zijn Master) deel uit van het spel. Plaatsen waar geen militaire of andere confrontaties plaatsvonden, werden bijna allemaal weggelaten. Een uitzondering vormen enkele, originele scènes uit de film.

Rollenspelelementen

Hoewel het spel geen klassiek rollenspel voor computers is , is veel gamecontent nog steeds gebaseerd op dit genre:

 • Een systeem dat het mogelijk maakt om de vermogensvaardigheden te verbeteren en het gebruik van de lichtzwaard is geïntegreerd.
 • Op vuurwapens wordt grotendeels afgezien van, sporadisch, de speler met kanonnen taken te vervullen.
 • Je kunt verschillende niveaus bereiken, maar er zijn er maar drie ( Jedi Padawan , Jedi Knights , Jedi Masters ).

Toch is er geen echte RPG, omdat het niet mogelijk is om verschillende wapens te kiezen en er zijn geen typische elementen zoals dealers.

Versies voor mobiele consoles en apparaten

Nintendo DS-versie

De versie van de draagbare DS is iets anders, naast de voorwaarden mindere mate aangepast aan de console wijzigingen zijn aangebracht. Daarentegen zijn reeksen opgenomen als piloot van een ruimtevechter, die ontbreken in de versies voor de stationaire consoles. Bovendien wordt de mogelijkheid van een draadloze verbinding ondersteund als alle deelnemende consoles de juiste module hebben.

Gameboy Advance en mobiele versie

Daarnaast zijn er deels veel minder uitgebreide uitlopers voor mobiele telefoons en de Gameboy Advance beschikbaar.

Achtergrond

 • In de modus voor één speler is een alternatief einde inbegrepen. In de normale loop verslaat Obi-Wan Anakin in een rechtstreeks duel voor Mustafar. De laatste missie van het spel zet de dingen echter op zijn kop. Anakin vernietigt Obi-Wan in een gevecht en zwaait zichzelf naar de heerser van de melkweg door zijn meester Darth Sidious onmiddellijk daarna te doden. In het spel zijn beide uitgangen van het avontuur speelbaar.
 • Een klein logica- probleem is merkbaar naarmate het spel vordert: hoewel Anakin uiteindelijk een Sith Lord wordt, behaalt hij het eindniveau van een Jedi-meester. Omdat de Jedi en Sith vijandige medailles zijn, is dit vrijwel onmogelijk.
 • De game bevat niet alleen originele scènes, maar ook scènes die volledig zijn gemaakt met computertechnologie. De grafische weergave van het spel en de virtuele sequenties zijn identiek.
 • Hoewel de originele scènes alleen in het Engels zijn, worden de geanimeerde scènes zowel (Duits) nagesynchroniseerd als Engels.
 • Het uiterlijk van de personages is precies hetzelfde als bij de echte acteurs, wat niet geldt voor alle game-implementaties van films. De stemacteurs zijn gedeeltelijk in de Duitse versie, in de Engelse versie in geen enkel geval origineel.
 • Voor de Playstation 2 is een platina-versie uitgebracht.

Webkoppelingen

 • Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (Xbox, PS2) op MobyGames (Engels)
 • Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (GBA, NDS) bij MobyGames (Engels)
 • DS-versie getest
 • Xbox en PS2-versie in de test

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ http://www.4players.de/4players.php/spielinfo/PlayStation2/4747/Star_Wars_Episode_III___Die_Rache_der_Sith.html
 2. Jumping Up↑ http://www0.de.shopping.com/xPF-Star-Wars-Episode-III-Die-Rache-der-Sith

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *