Starsky & Hutch (tv-serie)

Starsky & Hutch is een Amerikaanse televisieserie die werd geproduceerd van 1975 tot 1979.

Actie

David Soul (links) en Paul Michael Glaser als Starsky and Hutch (1975)

De misdaadserie Starsky & Hutch draait rond het werk van twee jonge politieagenten Dave Starsky en Ken “Hutch” Hutchinson in de fictieve Bay City (opgenomen in Los Angeles ). De serie biedt veel komische elementen – vooral in de vorm van humoristische dialogen van de twee onconventionele politiemannen en hun vriend en informant Huggy Bear. Aan de andere kant worden, naast scènes boordevol actie, sociale hotspots en de nadelen van politiewerk behandeld.

Afleveringen en uitzending

→ Hoofdartikel : lijst met Starsky & Hutch / Episode

De serie bevat 92 afleveringen in de originele versie. De Duitse eerste uitzending (26 afleveringen) vond plaats in 1978 en 1979 op ZDF . In 1986 en 1987 werden nog eens 54 afleveringen getoond op za.1 . Vijf eerder ongerepte afleveringen werden getoond door respectievelijk Sat.1 en ProSieben in 1988 en 1989. Drie afleveringen en de piloot van april 1975 waren niet gesynchroniseerd. In 2013 werden ze voor het eerst getoond op RTL Nitro op de Duitse televisie met Duitse ondertitels en vier niet eerder uitgebrachte afleveringen .

Synchronisatie

rol acteur woordvoerder
David “Dave” Michael Starsky Paul Michael Glaser Frank Glaubrecht
Kenneth “Ken Hutch” Hutchinson David Soul Thomas Danneberg
Harold C. Dobey Bernie Hamilton Michael Chevalier
Huggy Bear Antonio Fargas Arne Elsholtz (ZDF-synchronisatie) 
Manfred Lehmann (Sat.1-synchronisatie)

Overig

De themafune uit seizoen 2 (gecomponeerd door Tom Scott ) werd verzorgd door verschillende muzikanten, waaronder het James Taylor Quartet .

De auto met Starsky en Hutch in de serie is een Ford Gran Torino , eerst een 1974, later een 1975. Hutch rijdt in een licht vervallen, lichtbruine Ford Ltd uit 1973 . Starsky’s sneakers zijn het model SL 76 van Adidas .

Het thema Starsky & Hutch werd geëerd door de racebaanfabrikant Scalextric met de juiste gokautomaat en een basispakket in hun programma.

In de pilot wordt Captain Dobey gespeeld door Richard Ward . Paul Michael Glaser regisseerde vier afleveringen van David Soul en twee afleveringen.

In aflevering 2×08 ( The Beautiful Gillian ) en 3×08 ( The True Heroes ) heeft Karen Carlson , de toenmalige vrouw van David Soul, gastoptredens. Zijn er andere gasten sterren in de serie zijn: Suzanne Somers , Robert Loggia , Kristy McNichol , Lynda Carter , Will Geer , Lynn Anderson , Jeff Goldblum , Joan Collins , Danny DeVito , Melanie Griffith , Philip Michael Thomas , Kim Cattrall , René Auberjonois en Ken Kercheval, Aflevering 16 van het tweede seizoen ( Huggy Bear en Companion ) werd als testserie geschoten voor een mogelijke serie met Antonio Fargas als Huggy Bear in de hoofdrol. Dit idee werd later echter verworpen. Bovendien leert men in deze aflevering dat de achternaam van Huggy Bear Brown is . De achtste aflevering van het vierde seizoen ( De meesterdief ) is alleen op dvd beschikbaar met Engels origineel geluid, hoewel het al werd uitgezonden met Duitse nasynchronisatie.

DVD

In Europa verschenen alle vier seizoenen als afzonderlijke dvd-dozen:

  • Seizoen 1 werd vrijgegeven op 15 maart 2004
  • Seizoen 2 werd vrijgegeven op 19 juli 2004
  • Seizoen 3 werd uitgebracht op 28 februari 2005
  • Seizoen 4 werd uitgebracht op 13 februari 2006

Film

2004 verscheen de film Starsky & Hutch , die gebaseerd was op de televisieserie. Geregisseerd door Todd Phillips . Met Ben Stiller als David Starsky en Owen Wilson als Ken “Hutch” Hutchinson.

Computerspel

Als onderdeel van de film in 2004 was ook een computerspel van Empire Interactive voor pc , PlayStation 2 , GameCube , Game Boy Advance en Xboxuitgebracht, gebaseerd op de acteurs van de tv-serie. Het is een rijsimulator waarbij de passagier ook als een shooter kan worden bestuurd. Het doel is om voertuigen in Bay City te achtervolgen en te stoppen. Starsky bestuurt de auto en Hutch steekt uit het autoraam wanneer de vuurknop wordt ingedrukt en moet de vijand raken met de revolver. Aan de andere kant kunnen voertuigbonussen verdiend worden door schiet- of springstunts. Extra voertuigen worden ontgrendeld door punten. Voor de game zelf werd Huggy Bear-acteur Antonio Fargas gewonnen voor een sprekende rol. Speciale Huggy Bear-kaarten moeten worden verzameld om video-specials te ontgrendelen. De filmscènes worden bewaard in de stijl van Superman-strips.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *