Steel Battalion

In Steel Battalion is een video game series van de ontwikkelaar Capcom . De eerste twee delen verschenen voor de Microsoft Xbox , het derde en tot nu toe laatste deel voor de Xbox 360 . In verschillende missies bestuurt de speler rechtopstaande gevechtsrobots (de zogenaamde ‘ Mech Warriors’ ) in verschillende omgevingen en oorlogsscenario’s. De serie wordt gekenmerkt door de hoge mate van simulatie en moeilijkheidsgraad.

Overzicht

  • 2002: Steel Battalion
  • 2004: Steel Battalion: Line of Contact
  • 2012: Steel Battalion: Heavy Armor

Beschrijving

Speciale gameplay-elementen zorgen voor de hoge mate van simulatie van de eerste twee delen:

  • De Mechwarrior moet moeizaam worden opgestart en opgewaardeerd aan het begin van de missie. Dit duurt ongeveer tien stappen.
  • Als je eigen gevechtsrobot beschadigd is, kun je hem sparen door op de uitwerpzitting te drukken (aparte knop onder plastic flap). Als de gevechtsrobot te laat wordt verlaten, gaat niet alleen het spel verloren, maar wordt de hele score overschreven.
  • De schermweergave toont slechts een klein deel van de gevechten buiten de robot. Er zijn veel advertenties aan de zijkant en onder de monitor.

De speciale functie van de Xbox-onderdelen is een speciale controller , die nog steeds uniek is in termen van grootte en invoeropties. De tafelmodule bevat twee joysticks, een versnellingshendel, ongeveer 40 schakelaars en knoppen en een draaiknop. Er is ook een module met drie voetpedalen. Compatible zijn slechts het eerste deel van de serie en de opvolger Steel Battalion: Line of Contract . De controller wordt beschouwd als een felbegeerde collector’s item, omdat er slechts een beperkte editie verscheen.

Later werd een andere beperkte editie uitgebracht. Dit verschilt doordat de bedieningsknoppen blauw zijn in plaats van groen. Voor de marktintroductie was het spel met controller beschikbaar voor ongeveer 200 euro in de handel. Het werd geleverd in een stevige kartonnen doos in het ontwerp van een blikken doos. Daarnaast is een uitgebreide handleiding voor het leren van de stuuropdrachten inbegrepen.

Het derde deel van de serie Steel Battalion: Heavy Armor voor Xbox 360 ondersteunt Kinect- functies.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *