Thief: Deadly Shadows

Thief: Deadly Shadows is het derde deel van de Thief- serie . Anders dan de twee voorgangers, werd hij ontwikkeld door de ontwikkelingsstudio Ion Storm Austin . De game werd uitgebracht in Duitsland voor Windows en Xbox op 11 juni 2004 in de distributie van Eidos Interactive .

Actie

In het derde deel gaat de aandacht vooral naar de Guardian-factie. Garret krijgt de opdracht van Orde Broeder Artemus om een ​​artefact van de Hammerites en een van de heidenen te stelen. In ruil daarvoor zou hij toegang moeten krijgen tot de profetieën van de Orde. Garret leert dat de donkere tijd al lang is voorspeld. De informatie van de Orde suggereert ook dat het zogenaamde Compendium of Shame meer informatie over profetie biedt. Tijdens zijn onderzoek stelt Garret ook dat een verrader in de gelederen van de Orde moet zijn.

Spelprincipe

Dief: Anders dan in de voorgangers kan Deadly Shadows worden gespeeld vanuit het ego- of derde persoonsperspectief . Tussen missies kan de speler eerst de stad verkennen, die opgesplitst is in verschillende individuele kaarten, waar ze winkelen bij dealers of missies opzij zetten. Als een nieuw bewegingscommando kon de hoofdpersoon Garret tegen muren leunen zoals in Splinter Cell .

Geschiedenis van ontwikkeling

Thief: Deadly Shadows is de eerste titel in de Thief- serie, die niet meer werd ontwikkeld door de serieuze maker Looking Glass Studios nadat het in 2000 was ontbonden vanwege financiële problemen. In plaats daarvan heeft rechtshouder Eidos ontwikkelingsstudio Ion Storm Austin de opdracht gegeven om zich te ontwikkelen. Projectleider was Randy Smith . Met de Xbox-versie werd de serie ook voor het eerst op de gameconsole uitgebracht. Technische basis van het werk was als de onlangs gepubliceerde Deus Ex: Invisible War the Unreal Engine 2 . In tegenstelling tot de voorgangers was het spel niet gesynchroniseerd voor de Duitstalige markt.

Ontvangst

Thief: Deadly Shadows ontving overwegend positieve beoordelingen. De pc-versie scoort gemiddeld iets beter ( Metacritic : 85 van de 100 / Gamerankings : 84,21%) [1] [2] dan de Xbox-versie (82 / 81.51%). [3] [4]

Recensies in gamesmagazines:

 • PC-spellen 07/04: 88% [5]
 • GameStar 03/05: 85% [6]
 • PC PowerPlay 04/05: 93%
 • Computer Picture Games (prijs / kwaliteit): Zeer goed, 95%

Webkoppelingen

 • Thief: Deadly Shadows bij MobyGames (Engels)

Individuele proeven

 1. Jump up↑ Metacritic : gemiddelde beoordeling van de Windows-versie , gebaseerd op 45 artikelen. Betreden op 24 juli 2013.
 2. Jump up↑ Gamerankings : Gemiddelde beoordeling van de Windows-versie , gebaseerd op 45 artikelen. Betreden op 31 juli 2013.
 3. Jump up↑ Metacritic : gemiddelde beoordeling van de Xbox-versie , gebaseerd op 61 artikelen. Betreden op 24 juli 2013.
 4. Jump up↑ Gamerankings : Gemiddelde beoordeling van de Xbox-versie , gebaseerd op 56 artikelen. Betreden op 31 juli 2013.
 5. Jump-up↑ Testresultaat van pc-games over Thief: Deadly Shadows
 6. Spring omhoog↑ http://www.gamestar.de/spiele/thief-deadly-shadows-/test/thief_3,33499,1346351.html

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *