Tom Clancy’s Ghost Recon

Tom Clancy’s Ghost Recon is een computerspellenreeks die oorspronkelijk is ontwikkeld door ontwikkelaar Red Storm Entertainment en door Ubisoft is uitgegeven voor verschillende systemen.

Algemeen

De game is een tactische shooter die vanuit het ontwerp van de game dicht bij de realiteit staat. Het personage kan bijvoorbeeld na een treffer sterven. Het onthult ook de wortels van het spel in de Rainbow Six-serie , die ook afkomstig is van Red Storm Entertainment. De spelserie gaat over de “Ghosts”, een fictieve speciale eenheid van het Amerikaanse leger en strekt zich nu uit over 8 games, waarvan vier delen add-ons vertegenwoordigen.

In de reeks is de speler onderworpen aan het Special Forces Command (Airborne) van het Amerikaanse leger en behoort hij tot de 5e Special Forces Group, 1st Battalion, D. Company.

Spellen uit de serie

 • Tom Clancy’s Ghost Recon ( Windows , 2001; PlayStation 2 / Xbox , 2002; GameCube , 2003)
  • Tom Clancy’s Ghost Recon: Desert Siege (Add-on; Windows, 2002)
  • Tom Clancy’s Ghost Recon: Iceland Thunder (add-on; Windows, 2002; Xbox, 2003)
  • Tom Clancy’s Ghost Recon: Jungle Storm (PlayStation 2 / N-Gage , 2004)
 • Tom Clancy’s Ghost Recon 2 (PlayStation 2 / Xbox, 2004; Gamecube, 2005)
  • Tom Clancy’s Ghost Recon 2: Summit Strike (Xbox, 2005)
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Advanced Warfighter (Windows / PlayStation 2 / Xbox / Xbox 360, 2006)
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 (Windows / Xbox 360, 2007, PlayStation 3 / PSP , 2007)
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Predator (PSP, 2010)
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Shadow Wars (3DS, 2011)
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier (Windows / Xbox 360 / PlayStation 3 / Wii /, 2012)
 • Tom Clancy’s Ghost Recon Online (Windows, 2012) ( Tom Clancy’s Ghost Recon Phantoms sinds 2014 )
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands (Windows, PlayStation 4, Xbox One 2017)

Tom Clancy’s Ghost Recon

Tom Clancy’s Ghost Recon is de eerste Ghost Recon- game die eind 2001 werd uitgebracht voor Windows , Mac OS , Xbox , PlayStation 2 en GameCube . De game is ontwikkeld door Red Storm Entertainment. Er zitten veel elementen uit de oudere en vergelijkbare Rainbow Six-serie in , maar vanaf het begin was Ghost Recon van Tom Clancy niet als een opvolger, maar als een geheel nieuw spel. Er is bijvoorbeeld meer nadruk gelegd op actie, wat al blijkt uit het gebrek aan missieplanning vóór een missie, zoals gebruikelijk in Rainbow Six-series in de meeste games.

Spelprincipe

Aangezien Ghost Recon van Tom Clancy een tactische shooter is, wordt het personage bestuurd vanuit het standpunt van de eerste persoon. Voordat een missie wordt samengesteld door de speler van zijn team, bestaat de mogelijkheid van een automatische toewijzing. De teams zijn verdeeld in drie subteams: Alpha, Bravo, Charlie (Team Charlie is niet opgenomen in de PS2- en Xbox-versies). Een subteam kan maximaal drie personen tellen, maar er moet worden opgemerkt dat je niet meer dan zes mensen op een missie mag nemen.

De spelpersonages zijn verdeeld in twee pelotons: standaard soldaten en specialisten. Twaalf van de eerste zijn beschikbaar aan het begin van de campagne en de twaalf specialisten kunnen worden ontgrendeld door het vervullen van optionele doelstellingen (zoals het voltooien van een missie zonder hun eigen leven te verliezen) in de missies. Voor elke voltooide missie ontvangen de deelnemende soldaten elk een talentenpunt dat kan worden gebruikt om de nauwkeurigheid, stealth, uithoudingsvermogen en leiderschapskwaliteit te verbeteren. De soldaten van beide treinen zijn verdeeld in vier klassen:

 1. Boogschutter: De schutter is de standaard soldaat en dus de ruggengraat van het team. Meestal is hij gewapend met een aanvalsgeweer , waarbij een granaatwerper meegenomen kan worden.
 2. MG Gunner: De MG-schutter is gespecialiseerd in het gebruik van zware wapens en is bewapend met een licht machinegeweer .
 3. Sniper: De sluipschutter is gespecialiseerd in lange-afstandsgevechten en is uitgerust met een sluipschuttersgeweer met een geweerkijker. Daarnaast draagt ​​hij een ” Ghilliekostuum “, waarmee een perfecte camouflage mogelijk is.
 4. Explosievenexpert: De explosievenmeester is verantwoordelijk voor de bevestiging van explosieve ladingen, hij kan ook worden uitgerust met een anti-tank raketwerper. Zijn belangrijkste wapen is een karabijn , waardoor hij meer geschikt is voor close combat dan de shooter.

Specialisten: de ontgrendelbare specialisten zijn niet alleen beter opgeleid dan de standaardsoldaten, ze hebben ook betere wapens, zoals het experimentele XM-29 OICWaanvalsgeweer. Daarnaast zijn er ook specialisten uit aan de VS gelieerde NAVO-landen, zoals Britse SAS- soldaten en Duitse parachutisten , die het bereik van wapens nog verder uitbreiden.

Een missie bestaat uit een uitgebreide, vrij toegankelijke kaart. Afhankelijk van de spelmodus moet je bepaalde taken op deze kaart voltooien (campagne / missie), alle tegenstanders (gevechten) doden of van het ene punt naar het andere vechten (verlichting). Je kunt missies met je team te voet maken, maar af en toe krijg je ook hulp van tanktroepen, helikopters en ondersteunende luchtaanvallen.

In het huidige spel heeft de speler enige controle over de medespelers met behulp van een gokkaart (of toetsenbordopdrachten) en beïnvloedt zo de regels voor gevechtsgebruik, d. h. je kunt bepalen waar en hoe de eenheden bewegen en zich gedragen in een gevecht (voorzichtig tot agressief). Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om elk teamlid zelf te controleren, wat meestal nodig is om de missies met succes te beheersen – maar ook het delegeren van bepaalde taken aan de AI is soms noodzakelijk, wat de tactische aard van het spel onderstreept.

Arsenal

Ghost Recon heeft een arsenaal aan ultramoderne infanteriewapens en hightech apparatuur:

 • Pistolen: M9 , M9 met geluiddemper , M1911
 • Machinepistolen : MP5A4 , MP5SD5
 • Geweren: M16A4 , M4A1 , L85A1 , HK XM29 , AK-47 , AK-74 , AKS-74U
 • Machinegeweren: M249 , MG3 , RPK74
 • Sniper rifles: M24 , L96A1 , M82A1 , Dragunov sniper rifle
 • Uitrusting: granaatwerpers , handgranaten , claymore mijnen , explosieven, AT4 , Remote Battlefield Sensor System , reserveer Magazine
 • Stationaire wapens: M2HB .50 MG, 12,7mm MG

Campagne

Het eerste deel vindt plaats in 2008 op het grondgebied van de staten van de voormalige Sovjet-Unie . Radicale ultra-nationalisten hebben invloed opgedaan in Moskou en proberen het ingestorte Russische imperium opnieuw op te bouwen. Achtereenvolgens, de Oekraïne , Wit-Rusland en Kazachstan vallen terug in de oude structuren, de Russische tanks staan ​​klaar om verder west en zuid te gaan. Nadat de westerse wereld niet reageert, worden de spoken gestuurd om in het geheim te vechten en de Russische dreiging te bevatten.

De campagne met 15 missies kan worden onderverdeeld in drie sub-campagnes:

Kaukasus

Aan het begin van de campagne ondersteunt het Ghost-team de VN-blauwhelmen in Georgië in de strijd tegen pro-Russische rebellen in de autonome regio Zuid-Ossetië . De ultra-nationalistische regering in Moskou maakt gebruik van de vermeende provocatie en valt zijn troepen in Georgië binnen. Tegenover de Russische suprematie moeten de VN-troepen en dus de geesten zich terugtrekken.

Dit deel van de campagne omvat missies één tot en met vijf. De taken variëren van de heffing van een rebellenkamp tot de redding van twee neergestorte F / A-18 piloten tot de evacuatie van de Georgische hoofdstad Tbilisi .

Baltische staten

Na de voltooiing van de Georgië-campagne zullen de geesten naar het Baltische gebied worden gestuurd , ook bezet door de Russen , om zich voor te bereiden op de invasie van door de VS geleide troepen daar.

Het tweede deel van de campagne betreft missies van zes tot tien. Ten eerste opereren de geesten achter de vijandelijke linies om belangrijke informatie te krijgen of om een ​​brug op te blazen. Na de invasie ondersteunen de geesten de door de VS geleide troepen om de Russen uit de Baltische staten te duwen en de volledig verwoeste Litouwse hoofdstad Vilna te heroveren.

Rusland

Na de overwinning op de Russen in Litouwen worden de geesten naar Rusland gestuurd voor een reeks geheime operaties om de ultranationalisten verder te verzwakken en de uitbarstende burgeroorlog zo snel mogelijk te beëindigen.

Het laatste deel van de campagne begint met een reeks van nachtelijke razzia’s op ultra-nationalistische militaire bases in Rusland, waaronder een onderzeebasis in Moermansk en een luchthaven in Arkhangelsk . De laatste confrontatie vindt eindelijk plaats in Moskou , waar de geesten het Rode Plein heroveren van de ultranationalisten.

Add-ons

Er bleek in totaal drie add-on voor Ghost Recon . De eerste, Ghost Recon: Desert Siege , werd in 2001 exclusief voor Windows uitgebracht. Het bevat een nieuwe campagne met acht missies, nieuwe multiplayer-kaarten, nieuwe wapens en meer extra’s.

In 2002 werd de tweede add-on uitgebracht met Ghost Recon: Island Thunder . Het is vrijgegeven voor Windows en Xbox en bevat, evenals de eerste add-on, een nieuwe campagne met acht missies, nieuwe kaarten en wapens. De Xbox-versie, die werd verkocht als een stand-alone game, bevat ook enkele multiplayer-kaarten van de add-on Desert Siege.

De derde add-on uitgebracht in 2004 was Ghost Recon: Jungle Storm . Het werd verkocht als een stand-alone game voor PS2 en N-Gage en omvat acht extra missies en nieuwe multiplayer-kaarten in aanvulling op de Iceland Thunder- campagne.

Desert Siege

In 2009 worden de geesten naar Eritrea gestuurd, die wordt aangevallen door een Ethiopische krijgsheer met de naam Tesfaye Wolde. Uitgerust met Russische wapens dwingt Wolde de Eritrese troepen tot een haastig terugtrekken, wat de navigatie op de Rode Zee belemmert. Vervolgens vraagt ​​de regering van Eritrea om hulp van de internationale gemeenschap, waarna een internationale coalitie wordt gevormd. De geesten zullen worden gebruikt als een speerpunt om de multinationale strijdkrachten te helpen de invasietroepen te verjagen.

Naast de acht nieuwe missies, waaronder Desert Siege een aantal nieuwe multiplayer maps en wapens (9A91, AN-94 , PP-19 Bizon , FN FAL , OZ-14 Groza , M60 , Barrett M98 , PKM , PSG1 en RPG-7 ).

IJsland Thunder

In 2010, na de fictieve dood van Fidel Castro in 2006, zijn de eerste vrije verkiezingen in Cuba. Een radicale rebellengroep probeert ze echter te saboteren. De Ghosts opereren als onderdeel van de VN-blauwe helmen om een ​​goed geordend verkiezingsproces te garanderen en de rebellengroep te verpletteren.

Ghost Recon 2

Uitgebracht in 2004 voor de Xbox, PS2 en Gamecube. Het verhaal van Ghost Recon 2 is anders tussen Xbox en PS2. Een release van Ghost Recon 2 op de pc was niet geïmplementeerd.

Actie

Terwijl de Ghosts kijken op de Xbox in Noord-Korea de fanatieke generaal Jung, die na de ineenstorting van de macht regering heeft overgenomen en bedreigt de wereld in een nucleair conflict omver te werpen de geesten zijn op de PS2 achter de linies van Noord-Korea om verstoring van de mobiliteit en het functioneren van het leger. Het verhaal op PS2 komt dicht in de buurt van dat van Splinter Cell: Chaos Theory . In 2007, na een raketaanval op de USS Clarence E. Walsh, de Ghost werken achter de vijandelijke linies en moet het nucleaire wapenprogramma van Noord-Koreanen aan te pakken door de geschiedenis heen.

Add-on

In 2005 verscheen Ghost Recon 2: Summit Strike als een onafhankelijke add-on voor de Xbox.

In 2012 bevindt Kazachstan zich in een chaos. In een bomaanslag, gepleegd door de beruchte Pakistaanse krijgsheer en wapenhandelaar Aamir Rahil, de Kazachse president en zijn sterven Veiligheidsraad. Als gevolg van de chaos en de hulp van het corrupte leger consolideert Rahil zijn macht. De geesten worden gestuurd om de grondtroepen van de VN te ondersteunen om Rahil aan te vallen en te vangen. Met de hulp van haar man Rahils Kazachse Contact Grigory Kozlov Ghost troepen streven naar de bergen in het zuiden tot de droge woestijn steppe landschap.

Ghost Recon: Advanced Warfighter

Ghost Recon: Advanced Warfighter , kort GRAW of GRAW, is een video game van Ubisoft in 2006, die in Duitsland voor Windows op 3 mei 2006, [1] voor de Xbox 360 en Xbox op 10 maart 2006 voor de PlayStation 2 werd gepubliceerd op 31 maart 2006. Voor de PlayStation Portable verscheen ook een versie. Bovendien is GRAW een van de eerste games die de nieuwe PhysX- processor (PPU) van Ageia ondersteunt .

Actie

In 2013 lanceerden Mexicaanse guerillieros een staatsgreep tegen de zittende regering in Mexico . Ter verdediging gebruikt het Amerikaanse leger het geïntegreerde Warfighter-systeem , dat ook de geesten uitrust om de situatie onschadelijk te maken. Het IWS combineert geavanceerde wapensystemen, geavanceerde satellietcommunicatie en verbeterde overlevingskansen. Tijdens deze opstand, waarin, onder andere, de Amerikaanse ambassade in Mexico City is vernietigd, het toestel wordt nu aan de ramp gebied gestuurd naar de Mexicaanse en Amerikaanse presidenten en een geheime communicatie-apparaat dat is gevallen in rebel handen weer vrij te maken.

Verschillen in de Windows-versie

Volgens uitgever Ubisoft en de Zweedse ontwikkelaar GRIN is GRAW geen console-poort voor de pc. Dus de versie in de levelconstructie, missieontwerp, wapenselectie, besturing, spelerweergave en multiplayer verschilt van de consoleversie. De controle over de teamgenoten werkt anders en werd over het algemeen als moeilijker ervaren. Er is ook geen perspectief van een derde persoon in de pc-versie en slechts een kleinere selectie van teamgenoten die u kunt selecteren voor ondersteuning.

Ghost Recon: Advanced Warfighter 2

Op 8 maart 2007, Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 , GRAW 2 of GRAW 2 voor de eerste keer voor de Xbox 360. Deze game is voor PlayStation 3 , PSP en Windowsgenoteerd. Daarnaast zijn de fysieke elementen zoals explosieontploffingen, het arsenaal, de graphics, het verhaal voor één speler en de online ervaring voor een nooit ervaren gevoel. Evenals Advanced WarfighterDe Windows-versie werd onafhankelijk ontwikkeld door de Zweedse ontwikkelaar GRIN, Xbox 360 en PlayStation 3 worden opnieuw geprogrammeerd door Ubisoft Parijs en Red Storm. Een demo voor één speler voor de Xbox 360 is beschikbaar sinds 31 januari 2007 en de multiplayer-demo sinds 26 februari 2007 en voor Windows sinds 7 juni 2007 op de startpagina. Als eerste spel in de serie ontving elke versie de Youth Release- beoordeling van de USK niet.

Actie

In 2013, slechts een dag na de laatste inzet van de eenheid, keert het terug naar Mexico. Een burgeroorlog tussen Mexicaanse loyalisten en rebelse rebellen wordt een bedreiging die moet worden tegengegaan. Maar de rebellen worden aanvankelijk onderschat. Wanneer het duidelijk wordt dat ze enkele Sovjet middellangeafstandsraketten en Oekraïense kernkoppen hebben gestolen, die de hele VS bedreigen, begint een zenuwslopende race tegen de tijd.

Gewijzigde gameplay (Windows)

In tegenstelling tot zijn voorganger biedt GRAW 2 verbeterde spelmechanica, gebaseerd op de dieselmotor 7-motor Grin. De game is geoptimaliseerd voor Quad Cores , PhysX-kaarten en de Nvidia 8800 grafische kaart. Fysica en deeltjeseffecten voor realistische explosies, rook en vernietiging van gebouwen evenals dynamische licht- en schaduweffecten voor een dag / nacht cyclus zijn verbeterd. Ook verbeterd waren Artificial Intelligence, Team AI en Cross-Com Command Control . Een nieuw overzicht van de commando’s stelt de speler in staat om de tactiek in detail te plannen.

Het aanbod was ook veranderd. Dus, de Geest heeft het mobiele ondersteuningsvoertuig MULE , van het Future Combat System van het Amerikaanse leger. Het is beschikbaar in vele missies en kan worden gebruikt als mobiele dekking.

Gewijzigde gameplay (Xbox 360)

Net als bij de pc is de consoleversie verbeterd op het gebied van game mechanics, gebaseerd op de Unreal Engine. Aldus zijn fysica en deeltjessystemen verbeterd om explosies realistischer te maken en om toegenomen kunstmatige intelligentie op te nemen. Ook werden real-time dag / nacht-cycli geïntroduceerd, een wisselend weersysteem en de MULE voor mobiele ondersteuningsvoertuigen. Verder is het team uitgebreid met één klasse. Met de paramedicus is het mogelijk om teamleider Scott Mitchell en zijn team te helen tijdens de missies.

Battlegrounds

In vergelijking met GRAW 1 vechten de Geesten ook op Amerikaanse bodem. Naast bergachtig terrein of verlaten woestijnen zijn steden zoals El Paso (Texas) ook locaties.

Kritiek

Volgens de El Paso Times roept Héctor Murguía Lardizábal, burgemeester van de Mexicaanse stad Juárez, op tot een verbod op het spel. Dus de scènes van het spel werpen een slecht licht op zijn stad en men is bang voor negatieve economische effecten. Bovendien zou het spel de spanningen tussen Mexico en de VS onnodig doen toenemen. [2]

Speciale multiplayer-kaarten

Het niveau nergens was zo populair in Advanced Warfighter dat in deel 2 de Ubisoft-kaart ook wordt aangeboden aan gebruikers met een gratis Ubisoft-account. Een andere kaart heet Message en bestond al in Ghost Recon , het eerste deel van de serie. De meeste huizen werden daar echter verwoest of beschadigd. De kaart- epiloog is echter een populaire scène voor sluipschutters. In tegenstelling tot de andere kaarten is bijna elk dak in de hoofdstraat toegankelijk. Sinds mei 2007 op de Xbox Live- marktplaats bovendien een multiplayer-set met meerdere multiplayer-kaarten van Ghost Recon 2 en Ghost Recon 2: Summit Strike aangeboden.

Romans over de spellen

 • Tom Clancy’s Ghost Recon door David Michaels , 2010, Panini Verlag , ISBN 3-8332-2052-X
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Combat Mission van David Michaels , 2012, Panini Verlag, ISBN 3-8332-2445-2
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Choke Point door Peter Telep , 2012, Berkley, Engels, ISBN 978-0-425-26475-1

Korte film over Ghost Recon Future Soldier

 • Tom Clancy’s Ghost Recon Alpha van Ubisoft Motion Pictures, mei 2012

Webkoppelingen

 • Officiële Ghost Recon-website over alle delen
 • Ghost Recon serie op MobyGames (Engels)
 • Officieel Youtube-kanaal van Ubisoft tot Ghost Recon Alpha

Individuele proeven

 1. opspringen↑ PC Games met releasedatum
 2. opspringen↑ Brendan Sinclair: Mexicaanse gouverneur bestellingen inbeslagname van GRAW2 . CBS Interactive Inc., 23 maart 2007, geopend op 28 januari 2016 (Engels).

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *