Tom Clancy’s Rainbow Six

Tom Clancy’s Rainbow Six is een computerspel-serie gebaseerd op het boek Operation Rainbow van Tom Clancy . De uitgever van de serie is Ubisoft . Aanvankelijk werden de spellen ontwikkeld door de Amerikaanse ontwikkelaar Red Storm Entertainment , vandaag zet Ubisoft naast dochteronderneming Red Storm Entertainment ook in op andere en eigen ontwikkelaarsstudio’s.

Algemeen

In het spel is Rainbow een internationale, topgeheime eenheid van de Verenigde Naties die tegen terroristen overal ter wereld werkt, gijzelaars vrijstelt en bommen onschadelijk maakt. De directeur is John Clark, die de operaties coördineert en superviseert. Het hoofdkantoor van Rainbow bevindt zich in Hereford , Engeland, een veldkantoor in Amerika. De speler bestuurt de leider van een ploeg die normaal uit drie teams van drie bestaat. Tot het vierde deel van de serie neemt de speler in de game de rol op van teamleider Domingo “Ding” Chavez, terwijl de missies worden gecoördineerd door John Clark. In de 2006 voor Vegas exclusief in de VS voor de Xbox-gepubliceerde game Rainbow Six: Critical Hour van Tom ClancyDeze achtergrondomstandigheden ondergaan een belangrijke verandering. John Clark geeft zijn post door aan Ding Chavez, die zich terugtrekt uit actieve dienst. In de game Vegas speelt de speler niet voor het eerst Chavez, maar de nieuwe teamleider Logan Keller .

Strategie en tactiek zijn erg belangrijk in het spel. In de eerste drie games speelt daarom de planningsfase een centrale rol, waarbij de twee jongste delen van de serie dit opgeven ten gunste van een meer actie-gevoelig spelprincipe. De moeilijkheidsgraad is daarom relatief hoog in de eerste games en is in de recente games verminderd om een ​​grotere klantenkring te bereiken.

Spellen uit de serie

Overzicht van gepubliceerde spellen
TITEL PC versie console versies mobiele versies commentaar
Tom Clancy’s Rainbow Six 1998 N64 , PSX , 1999; DC , 2000 GBC , 2000
Rainbow Six: Eagle Watch 1999 geen uitbreiding
Tom Clancy’s Rainbow Six: Rogue Spear 1999 DC, 2000; PSX, 2001 GBA , 2002
Rainbow Six: Rogue Spear: Urban Operations 2000 geen uitbreiding
Rainbow Six: Covert Operations Essentials 2000 geen Uitbreiding (stand-alone)
Rainbow Six: Rogue Spear: Black Thorn 2001 geen Uitbreiding (stand-alone)
Rainbow Six: Lone Wolf geen PSX, 2002
Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Raven Shield 2003 Xbox , 2003; PS2 , NGC , 2004 mobiele game
Rainbow Six 3: Athena Sword 2004 geen uitbreiding
Rainbow Six 3: Black Arrow geen Xbox, 2004
Rainbow Six 3: Iron Wrath 2005 geen extensie Download
Tom Clancy’s Rainbow Six: Lockdown 2005 PS2, Xbox, NGC; 2005
Tom Clancy’s Rainbow Six: Critical Hour geen Xbox, 2006
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2006 360 , 2006; PS3 , 2007 PSP , 2007, mobiel spel
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2 2008 PS3, 360; 2008
Tom Clancy’s Rainbow Six: Shadow Vanguard geen iOS , Android ; 2011
Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots [1] [2] geen geen Na een aantal heroriëntatie ingesteld
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege 2015 Windows, PS4, Xbox One; 2015

Rainbow Six

Tom Clancy’s Rainbow Six is de eerste in de serie. Het werd ontwikkeld door Red Storm Entertainment en verscheen voor het eerst in 1998 voor de pc en vervolgens 1999 voor PlayStation, Nintendo64 en Macintosh.

Het concept en het achtergrondverhaal zijn gemaakt door Tom Clancy, die schreef tijdens de ontwikkeling van het spel in de Engelse gelijknamige roman Rainbow Six . In het spel worden dus veel karakters van het boek teruggevonden, en ook de plot is vergelijkbaar.

Met Rainbow Six: Eagle Watch verscheen begin 1999 een add-on.

Spelprincipe

Rainbow Six is een zogenaamde tactische shooter, wat betekent dat grote nadruk wordt gelegd op strategie en tactiek, en onredelijke actie meestal niet leidt tot het gewenste doel. De game is erg realistisch, dus spelers, teamgenoten en terroristen (in het spel ook wel tangos genoemd ) zijn meestal ingesteld met slechts één of twee schoten uit de actie.

Vóór elke missie vindt de planningsfase plaats, waardoor de speler de mogelijkheid heeft om de missie en acties van het team en zichzelf vooraf te plannen en in balans te brengen. Teamgenoten, uitrusting, wapens en waypoints zijn ook ingesteld.

In de eigenlijke missie neemt de speler de rol aan van teamleider van een van de teams. De speler kan heen en weer schakelen tussen teamleiders, op voorwaarde dat de teamleiders nog in leven zijn. Het team waarvan de leider de speler is, kan rechtstreeks door commando’s worden bestuurd. De andere teams volgen de routepunten die in de planningsfase zijn gedefinieerd.

De missies zijn een campagne waardoor de actie plaatsvindt. Als een teamgenoot in een missie sterft, kan deze niet worden gebruikt in verdere missies.

Het wapen dat in de hand van de speler wordt gehouden, wordt, in tegenstelling tot andere shooters, alleen weergegeven in de PlayStation-versie van het spel. Alle andere versies tonen alleen het doelkruis.

Actie

De plot van het spel lijkt sterk op de plot van de roman, maar verschilt daarin enigszins.

In 1999 wordt de nieuw samengestelde antiterreureenheid Rainbow voor de eerste keer in gebruik genomen. De elitesoldaten van de eenheid zijn deels afkomstig uit NAVO-lidstaten; uit de VS, het VK, Duitsland, Israël en Frankrijk. De nieuw aangestelde directeur van de eenheid is John Clark en de teamleider in actie is Domingo “Ding” Chavez.

Sommige, ogenschijnlijk incoherente, terroristische aanslagen en gijzelingen worden door Rainbow verijdeld. Het bleek dat de terroristische acties allemaal waren gepland en uitgevoerd door een organisatie genaamd de Phoenix Group . Het bedrijf, dat eigendom is van een persoon met de naam John Brightling, heeft zichzelf ten doel gesteld bijna de gehele mensheid uit naam van het natuurbehoud weg te vagen met behulp van het ‘Shiva’-supervirus.

De aanvallen zouden de angst voor terrorisme over de hele wereld moeten verspreiden en John Brightling helpen een veiligheidscontract te tekenen voor de Olympische Spelen in Sydney, vanwaar hij het virus zal verspreiden.

Team Rainbow voorkomt met succes het vrijkomen van het virus en volgt de werknemers van John Brighling en de Phoenix Group naar de Braziliaanse jungle, waar de fanatici een hoofdkwartier hebben gebouwd om het virus te overleven. Uiteindelijk worden alle leden van de fanatieke unie opgejaagd, John Brightling en de overlevende volgelingen worden achtergelaten in de jungle.

Rainbow Six: Rogue Spear

Tom Clancy’s Rainbow Six: Rogue Spear is het tweede deel van de serie. Het is gebaseerd op dezelfde grafische en game-engine en heeft een vergelijkbare gameplay als het eerste deel van de serie. Net als in de voorganger moet de speler optreden tegen terroristen die gijzelaars of massavernietigingswapens in hun bezit hebben genomen. Ook wordt het spel erg realistisch gehouden en spelen tactiek, strategie en planning een grote rol.

Tom Clancy’s Rogue Spear is ontwikkeld door Red Storm Entertainment en werd voor het eerst uitgebracht in 1999 voor de pc, 2000 voor Dreamcast en 2001 voor PlayStation. Voor Rogue Spear zijn er in totaal drie add-ons uitgebracht, waarvan er twee ook zonder het hoofdspel kunnen worden gespeeld.

Actie

Veel missies in Rogue Spear zijn niet gerelateerd, maar er is één hoofdplot waarbij de Russische maffiabaas Maxim Kutkin en internationale wapenhandelaar Samed Vezirzade betrokken zijn. In 2001 zijn ze van plan kernwapens te produceren en ze op de zwarte markt te verkopen met behulp van de contacten van Vezirzade. Vandaar de naam Rogue Spear, die verwijst naar het bezit van kernwapens van een niet-statelijke organisatie of persoon.

Add-ons

Stedelijke operaties

De eerste add-on, Tom Clancy’s Rainbow Six: Rogue Spear: Urban Operations (kortweg Urban Ops ), werd in 2000 uitgebracht voor de pc en bevat acht nieuwe en vijf gereviseerde kaarten die eerder in de eerste aflevering van de serie waren uitgebracht.

Covert Operations Essentials

Tom Clancy’s Rainbow Six: Covert Operations Essentials (kort: Covert Ops ) is een zelfstandige extensie die het hoofdspel niet nodig heeft. Het bevat een trainingssimulator met in totaal zes niveaus, drie hoofdniveaus en een interactief lexicon voor terrorisme, dat alleen in het Engels is gepubliceerd. Hoewel de drie belangrijkste missies geen verbinding hebben en er geen continue actie wordt verteld, moeten de andere zes missies worden gezien als een trainingssimulator. Natuurlijk kun je op alle kaarten terroristenjacht spelen, gijzelaars redden en de andere modi opnieuw spelen.

Black Thorn and Lone Wolf

Met Rainbow Six van Tom Clancy: Rogue Spear: Black Thorn verscheen in 2001 de derde add-on, die op zijn beurt de kans bood om zonder een hoofdgame te worden gespeeld. Het bevat een nieuwe campagne met negen missies, zes nieuwe multiplayer-levels, nieuwe wapens en de nieuwe multiplayer-modus Lone Wolf . Voor de PlayStation werd een afgeslankte haven van Black Thorn gedistribueerd als Rainbow Six: Rainbow Lone Wolf van Tom Clancy .

Takedown

Een uitsluitend in Zuid-Korea op de markt gebrachte en daarom zeer weinig bekende in Europa add-on is ontwikkeld door de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Kama Tom Clancy’s Rainbow Six: Rogue Spear: Takedown . Het bevat een nieuwe campagne, die een overwegend Zuid-Koreaans team Rainbow is. De game bevat ook 19 nieuwe kaarten en 15 nieuwe wapens. Alle graphics en modellen zijn volledig nieuw gemaakt op basis van de Rogue Spear Engine.

Rainbow Six 3: Raven Shield

Tom Clancy’s Rainbow Six 3: ontwikkeld door Red Storm Entertainment, gedistribueerd door Ubisoft, Raven Shield is de derde aflevering in de serie. Het werd uitgebracht op 21 maart 2003 en is het eerste deel van de serie over de Unreal Engine 2.0. Voor consoles werd het spel uitgebracht als Rainbow Six 3 van Tom Clancy , de titel Raven Shield viel weg.

De gameplay van het spel is een beetje anders dan de twee voorgangers. Dus het spel werd door z aangepast aan de reguliere markt. Als de moeilijkheidsgraad en andere functies zoals de zichtbaarheid van het wapen in de first-person view van gewone shooters werden genomen. Onder de nieuwigheden is ook een volledig opnieuw ontworpen multiplayer-modus. Ook in de consoleversie is de planningsfase geëlimineerd, er is slechts een van de drie kameraden bestaande teams en de speler kan niet heen en weer schakelen tussen tekens zoals gewoonlijk.

De consoleversie van Rainbow Six 3 verschilt sterk van de pc-versie. Hoewel de locaties waar de missies plaatsvinden vergelijkbaar zijn, maar de plot is compleet anders en de multiplayer en de andere game mechanics en het spelprincipe zijn drastisch anders.

Voor pc en Xbox verscheen bij Ubisoft ooit een add-on, getiteld Athena Sword of Black Arrow . Verder is de gratis add-on Iron Wrath ontwikkeld door Ubisoft op 9 juni 2005 op FilePlanet uitgebracht voor download.

Actie (pc)

De plot begint in het verleden in 1945, toen twee leden van het nazi-Duitsland gerelateerde Kroatische Ustaša-regime erin slaagden het land te ontvluchten met een grote hoeveelheid Holocaust-buit.

60 jaar later, in 2005, staat Team Rainbow voor een nieuwe bedreiging. Neofascistische terroristen vallen Zuid-Amerikaanse oliemaatschappijen en Europese financiële instellingen aan. Team Rainbow volgt de sporen tot in Argentinië, waar miljardair Nikola Gospic en extreemrechtse presidentskandidaat Alvero Guitierrez bij betrokken zijn. Gospic is een van de twee Ustaša-functionarissen die met veel geld uit Kroatië wegkwamen.

Stervende van leverkanker, de nu miljardaire gospic wil nog een laatste keer zijn stempel drukken op de wereld door het mondiale fascisme nieuw leven in te blazen. Om dit te bereiken, wil hij duizenden mensen in Zuid-Amerika doden met behulp van een zenuwgas om een ​​wereldwijde crisis te veroorzaken, die vervolgens zou moeten resulteren in een sterke daling van de Zuid-Amerikaanse olievelden. Volgens het plan van Gospic zouden deze dan goedkope olievelden dan door zijn bedrijven worden gekocht om een ​​internationale fascistische beweging te financieren. Om in al zijn projecten ongestoord door te kunnen gaan, financiert hij de presidentskandidaat Guitierrez, die op zijn beurt politieke bescherming voor hem garandeert.

Rainbow Six slaagt erin dit te voorkomen en brengt de fascisten naar beneden voordat ze hun plan kunnen voltooien en meer schade kunnen aanrichten.

Add-ons (pc)

Athena Sword

Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Athena Sword is de eerste add-on van Raven Shield. De ontwikkeling werd overgenomen door Ubisoft Milan , het verscheen op 9 maart 2004 voor de pc. Het breidt het hoofdspel uit met een nieuwe campagne met acht missies, drie nieuwe multiplayer-modi, nieuwe multiplayerniveaus en zeven nieuwe wapens, gebaseerd in Italië.

Iron Wrath

Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Iron Wrath is de tweede add-on voor Raven Shield. Ubisoft Casablanca was bijna twee jaar in ontwikkeling voordat het besloot om het aan te bieden voor download. [3] Het bevat onder andere een nieuwe campagne met zeven missies, acht nieuwe multiplayer levels en zes nieuwe wapens. Deze mod is echter alleen beschikbaar voor de Engelse versie van de game.

Actie (consoles)

Rainbow Six is ​​geroepen om aanvallen uit te voeren tegen Amerikaanse belanghebbenden in Zuid-Amerika. Het lijkt erop dat fundamentalistische islamisten die door Saoedi-Arabië worden gefinancierd achter de incidenten zitten. Dit is echter een poging om te misleiden, want in werkelijkheid staat de nieuw verkozen Venezolaanse president Juan Crespo erachter. Hij heeft een plan uitgewerkt om een ​​oliecrisis op te roepen om beter olie te kunnen verkopen in zijn eigen land. Dit plan omvat ook aanvallen met zenuwgas op Amerikaanse steden. Crespo won de verkiezing omdat hij het terrorisme afschrikte door aanvallen die hij zelf had opgevoerd te organiseren en vervolgens scoorde op de bevolking met zijn antiterroristische verkiezingsprogramma.

Team Rainbow slaagt er echter in om Crespo’s activiteiten te beteugelen, hem op te sporen en hem te doden, wat uiteindelijk resulteert in de dood van de president. De pers heeft nu laten zien dat de terroristen Crespo hebben vermoord om geen geruchten over het bestaan ​​van Rainbow Six op te wekken.

Add-on (Xbox)

Zwarte pijl

Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Black Arrow is een zelfstandige uitbreiding naar Rainbow Six 3 . Het werd ontwikkeld en gepubliceerd door Ubisoft en gepubliceerd op 5 augustus 2004. Het bevat, onder andere, twee nieuwe multiplayer-modi.

Rainbow Six: Lockdown

Tom Clancy’s Rainbow Six: Lockdown is de vierde volwaardige game in de serie. Het basisontwerp en de PlayStation 2-versie van het spel is ontwikkeld door Red Storm Entertainment, terwijl de Xbox-versie is ontwikkeld door Ubisoft Montreal. De titel, evenals de vorige titels, werd uitgegeven door Ubisoft. Lockdown werd op 9 september 2005 vrijgegeven voor PS2 en Xbox, op 27 september 2005 voor Gamecube en op 10 februari 2006 voor de pc.

De game bevat naast de 16 missiepromotie ook een multiplayer-modus.

Spelprincipe

Lockdown volgt de trend al aangegeven met Rainbow Six 3 en zet een grote stap in de richting van een meer actievolle game-monteur. Zo ontbreken de volledige planningsfase en andere tactische en strategische elementen die onmisbaar waren in de voorgangers. Dientengevolge is de gameplay in veel opzichten vergelijkbaar met andere first-person shooters.

Actie

In Lockdown vecht Rainbow tegen een wereldwijd terroristisch netwerk van linkse extremisten, anarchisten en derdewereldorganisaties. Het netwerk wordt het Global Liberation Front (kortweg GLF) genoemd. De organisatie heeft een kunstmatig gecreëerd nano-virus genaamd Legion gestolen en dreigt het te gebruiken. Legion heeft een sterftecijfer van 100%.

De taak van Team Rainbow is nu om individuele terroristencellen in verschillende landen (waaronder Algerije, Zuid-Afrika, Frankrijk en andere Europese landen) te vernietigen. Het wordt heet, terwijl de scherpschutter van het team, Dieter Weber, wordt gekidnapt door de terroristen en het team, in tegenstelling tot andere bevelen, een reddingsoperatie wordt uitgevoerd. Uiteindelijk wordt de man achter de GLF, Bastian Vanderwaal, opgejaagd door Rainbow Six en is de GLF-dreiging geëlimineerd.

Rainbow Six: Vegas

Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas is de vijfde game in de Rainbow Six- serie. Het werd ontwikkeld door Ubisoft Montreal en werd uitgebracht op 21 november 2006 voor Xbox 360, op 12 december 2006 voor de pc en op 29 juni 2007 voor PlayStation 3 bij uitgeverij Ubisoft.

Als de eerste game in de serie neemt de speler niet de rol van Domingo Chavez, maar die van Logan Keller, de teamleider van een nieuw samengesteld team. Het nieuwe Rainbow-team – bestaande uit teamleider Logan Keller, explosievenexpert Michael Walter en verkenner Jung Park – bevrijdt Las Vegas van gevaarlijke terroristen die op het punt staan ​​de stad te vernietigen. Voor de eerste keer is het mogelijk om zijn twee kameraden te genezen. De slechte implementatie van de multiplayer voor de pc veroorzaakte echter ongenoegen binnen de community. [4]Voor de console-versie verscheen van tevoren een demo. Later gevolgd door andere betaalde kaarten om te downloaden. Dit veranderde met de tweede Mappack: alle kaarten werden gratis verspreid en er moest een bijschrijving worden gegeven. De kaarten zijn ook beschikbaar sinds patch 1.05 voor de pc-versie.

Spelprincipe

De gameplay is vergelijkbaar met die van Rainbow Six Lockdown. Ook hier zijn de planningsfase en het teammanagement weggelaten. De speler wordt rechtstreeks per helikopter naar de plaats van inzet gevlogen om typische terroristen te elimineren om gijzelaars te bevrijden. De speler heeft nu de mogelijkheid om zijn twee teamgenoten direct met één druk op de knop bevelen te geven en ze te helen in geval van blessures. De hoes biedt ook extra bescherming en laat de speler hoeken zien.

Actie

Het Rainbow-team moet eerst naar Mexico gaan en de internationaal gezochte terrorist Irena Morales ontmoeten. Dit plant verschillende aanvallen op de Amerikaanse gokmetropool Las Vegas . Dus het team maakt zijn weg naar Las Vegas, waar verschillende reeds casino’s van de troepen Irena’s werden aangevallen. De speler is in verschillende casino’s en restaurants (Calypso, Red Lotus, Fremont Street bracht Vertigo Spire, Dante’s Casino (momenteel in aanbouw)) en blijven daar terroristen uit te gijzelaarsredding of bommen onschadelijk te maken van de situatie in de stad te verlichten. De krachtmetingvindt plaats op de Nevada Dam, die de terroristen gebruiken als lanceerplatform voor een raket die geladen is met een micropulsbom en die ze willen fotograferen in de stad. De ontvoerde Gabriel wordt ontmaskerd als een verrader en het spel eindigt met de woorden “Wordt vervolgd …”.

Feiten

Het spel speelt zich meestal af in fictieve casino’s die zijn gebaseerd op echte casino’s in Las Vegas. In het spel zijn in tussenliggende sequenties en helikoptervluchten tal van echte gebouwen, zoals de casino’s Bellagio en Luxor , om te zien, echter, zijn niet toegankelijk. De enige inlooplocaties in het echte Las Vegas zijn Hoover Dam , Fremont Street , met de namen van aangrenzende casino’s hier veranderd.

Rainbow Six: Vegas 2

Ubisoft heeft in december 2007 de opvolger van Rainbow Six: Vegas aangekondigd . De speler hier ervaart de gebeurtenissen vóór Rainbow Six: Vegas , wat leidde tot de terroristische aanvallen in de eerste game.

Omdat de entertainmentsoftware zelfcontrole tot dusverre het onderzoek van de game verwierp, kondigde Ubisoft aan de internationale versie van de game niet in Duitsland te verkopen en een aangepaste versie voor de Duitse marktversie te maken. Deze verscheen later enige tijd voor de PC op 17 april 2008, Xbox 360 en PlayStation 3 gevolgd. De twee beïnvloede spelelementen “Prestaties” en “ACES” beoordelen en belonen de eliminatie van tegenstanders met prijzen en punten in de internationale versie, die ook de Duitstalige editie omvat. Als gevolg hiervan zijn alle wapens in de Duitse versie vanaf het begin ontgrendeld. Beide versies zijn incompatibel, wat betekende dat de Duitse multiplayer-servers weinig bezocht werden.

De niet-geauditeerde Europese / internationale versie is geïndexeerd in Duitsland sinds 27 juni 2008.

Ratings en onderscheidingen

“De kwaliteit van de Rainbow Six-spellen fluctueert voortdurend. Deze keer heeft het een nieuwe dieptepunt bereikt. “

– GameStar : 68% (test 04/08)

“Door het motiverende ACES-systeem volledig te elimineren, worden Duitse regenbogen een belangrijk deel van de spelervaring onthouden, wat ook betekent dat multiplayer-spellen beperkt zijn tot (meestal lege) Duitse servers. Bovendien heeft de AI op de pc en de PS3 helemaal niets geleerd en in sommige situaties net zo dom als op de Xbox 360. “

– 4 spelers 68% 04/08

“Het tweede deel doet niet veel nieuws, maar veel verkeerd. Viva Las Vegas? Deze keer niet. “

– PC-spellen : 72% (test 04/08)

Rainbow 6: Patriots

Rainbow 6: Patriots was een gepland vervolg op Rainbow Six: Vegas 2 . Weinig bekend was over de plot, een concept Railer vanaf 2011 toonden scènes van die zeer goed kritisch ontvangen. [5] Na drie jaren van ontwikkeling van de tijd waarin het project werd hernieuwd meerdere malen [6] omdat het niet voldeed aan de interne eisen, is het omdat de E3 -Ankündigung van Rainbow 6: overwinningen in te stellen.

Rainbow Six: Victories

→ Hoofdartikel : Rainbow Six Siege van Tom Clancy

Rainbow Six: overwinningenis, na de aanwerving van Patriots, het geplande vervolg op de serie. Vergeleken met eerdere titels in de serie, ligt de nadruk meer op de ontworpen multiplayer. De focus ligt op twee teams en hun confrontatie in de kleinste ruimtes. Terwijl de terreurkrachten observatie-drones en explosieven kunnen gebruiken, hebben de terroristen de mogelijkheid hun positie te consolideren. Met de gebruikte Realblast physics-engine kunnen plafonds, vloeren en muren worden vernietigd om nieuwe toegang te krijgen. De mate van schade hangt van jou af. a. de hoeveelheid gebruikte explosieven of het kaliber van de munitie. Het spelconcept moet iets dichter bij de originele kern van de serie staan ​​dan de vorige titels Vegas of Patriots. De geplande game voor pc, Xbox One en PS4 werd uitgebracht op deElectronic Entertainment Expo 2014 aangekondigd voor 2015. [7] [8] [9]

Film

Een verfilming van het boek en videogames is al enige tijd aan de gang. Aanvankelijk was de publicatie gepland voor 2008, maar werd uitgesteld na 2010. Er is niets bekend over de huidige stand van zaken.

Overig

De serie adverteert ook Tom Clancy’s Ghost Recon , Tom Clancy’s EndWar , Tom Clancy’s HAWX en Tom Clancy’s Splinter Cell , Tom Clancy genaamd. Met de release van EndWar verbindt Ubisoft via vier korte verhalen de gameserie van de computer.

Webkoppelingen

 • Rainbow Six serie op MobyGames (Engels)
 • Gratis add-on Iron Wrath op FilePlanet om te downloaden

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ kotaku.com
 2. Spring omhoog↑ kotaku.com
 3. Spring omhoog↑ Download bij FilePlanet
 4. Spring omhoog↑ forums-de.ubi.com
 5. Jump up↑ 4Players.de: Rainbow Six: Siege: zo ziet de nieuwe titel er uit. 14 december 2013, toegankelijk op 10 juni 2014 (zie update 2).
 6. Jump up↑ 4Players.de: Rainbow Six: Patriots werkten niet in de vorm en zijn daarom volledig herzien. 14 december 2013, toegankelijk op 10 juni 2014 .
 7. Jump up↑ 4Players.de: Rainbow Six: Siege: zo ziet de nieuwe titel er uit. 14 december 2013, toegankelijk op 10 juni 2014 .
 8. Spring omhoog↑ Tom Clancy’s Rainbow Six® Siege | Spelinformatie | De officiële site | Ubisoft. In: rainbow6.ubi.com. Betreden op 30 december 2015 .
 9. Jump up↑ De beste shooters: Rainbow Six Siege – Waarom de multiplayer-shooter in 2015 thuishoort. GameStar.de, toegankelijk op 30 december 2015 .

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *