Totale overdosis

Total Overdose is een computerspel dat in september 2005 door Eidos Interactive is uitgebracht . Het verscheen gelijktijdig voor Windows , PlayStation 2 en Xbox .

Total Overdose is een van de weinige titels die de Duitse markt betrad zonder de USK te markeren . De USK had een label geweigerd vanwege het gevaar van indexering. Begin 2006 werd de game uiteindelijk geïndexeerd, waardoor Eidos afstand deed van de heruitgave.

Verhaal

De speler neemt de rol op van Ramiro “Ram” Cruz, een agent van de Drug Enforcement Administration (DEA). Samen met zijn broer wil hij weten wie zijn vader heeft vermoord.

Speciale functies

Total Overdose heeft een aantal speciale functies. Dus de held domineert de zogenaamde “Loco-moves” zoals de Golden Colt, de tegenstander sluit snel af met gerichte head shots. Ook domineerde de held een soort slow motion, waarbij de doelen bij sprongen uiterst simplistisch kunnen zijn. Het uitbeelden van geweld is vaak ironisch bekleed. Daarnaast is de gamewereld vrij toegankelijk en wacht een verscheidenheid aan bijbaantjes om door de speler te worden geweigerd.

Recensies

Over het algemeen ontving Total Overdose goede beoordelingen. Een van de prijzen was de mogelijkheid om nevenmissies te spelen. Zelfs het gekke spelconcept stuit grotendeels op positieve reacties. Bekritiseerd waren de miezerige graphics en de gedeeltelijk overdreven brutaliteit, evenals de vaak onmenselijke opmerkingen van de hoofdrolspeler.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *