Ty de Tasmaanse tijger

Ty de Tasmaanse tijger is een platformer – videogame , 2002 Krome Studios werd geproduceerd. De game is uitgebracht voor de gameconsoles Nintendo GameCube , PlayStation 2en Xbox .

Actie

Ty is een jonge Tasmaniaanse tijger opgevoed door Bilby’s. Op een dag ontmoet hij de Bunyip- ouderling, die hem vertelt waar al zijn ware familieleden vandaan komen. De kwaadaardige kasuarisbaas Cass wilde vijf mystieke talismannen krijgen om controle over het land te krijgen. Toen de Tasmaanse tijgers hem probeerden te stoppen, bracht hij ze over naar de droomwereld met behulp van talismannen. Maar de talismannen waren verspreid over het hele land. Ty moet haar proberen terug te vinden om zijn familie terug te brengen. Maar baas Cass is ook op zoek naar de talismannen.

Gameplay

Ty moet Amulet Stones in the Worlds verzamelen, waarvoor hij verschillende missies moet voltooien. Hij moet vaak vijf gevangen Bilbys redden, een race winnen of 300 Opals verzamelen. Hij kan vijanden aanvallen met zijn boemerangs of beten. Aan het begin van de game is Ty alleen uitgerust met een boemerang, dus hij moet eerst een ander in het level “All Roger” krijgen. Hij kan niet zwemmen tenzij hij de Rex ahoi, het vogelbekdier Rex , heeft bezocht .

Gameplay

De buitenwereld van het spel zijn de zogenaamde Rainbow Cliffs, van waaruit Ty alle portalen naar de verschillende niveaus kan bereiken. Op zich kunnen de niveaus in elke volgorde worden bezocht, maar voor een goede vooruitgang wordt de bovenstaande volgorde aanbevolen. Naast elke sectie is Julius met een machine waarmee hij een portaal kan openen dat naar een talisman leidt. Ty wordt vervolgens automatisch doorgestuurd naar een bossgevecht. Na elk succesvol gevecht met een baas, ontvangt Ty niet alleen een talisman, maar ook een speciale boemerang van Julius, die hem helpt om door te gaan naar een ander deel. Ty ontvangt meer boemerangs door gouden tandwielen die hij in de levels kan vinden. Met het vuur kan hij een ijsmuur breken die hem scheidt van het tweede deel. Met de ijskoude kan hij een vuur doven dat zijn toegang tot het derde deel blokkeert. Met de Lightning Rank kan Ty een generator activeren die de grote poort opent die hem scheidt van het rijk van Boss Cass. In deze wereld zijn er geen afzonderlijke taken meer; het gaat alleen maar om het einde van het level te bereiken. In de strijd tegen baas Cass Ty krijgt een chaosrang, die bestuurbaar is.

Vrienden en helpers

 • Maurie: Hij is een kaketoe en maakt de introductie op elk niveau. Hij zit op een houten bord op de meeste niveaus en geeft Ty belangrijke tips en adviezen.
 • Julius: Deze koala heeft een machine ontwikkeld om Ty naar de talismannen te teleporteren. Maar hij heeft altijd een bepaald aantal amuletstenen nodig dat Ty in de levels kan verzamelen. Hij maakt ook speciale boemerangs voor Ty, waarvoor hij altijd een bepaald aantal gouden versnellingen nodig heeft.
 • Shazza: Ze is een dingo en verliefd op Ty. In de meeste niveaus heeft ze verantwoordelijkheden voor Ty, waarvoor hij ooit een amuletsteen ontvangt. In het laatste niveau voor het laatste gevecht beloont ze hem met een talisman.
 • Bull: Dit gigantische zwijn is de eerste eindbaas in het spel. Nadat hij verslagen is, is hij als een berg beschikbaar voor Ty op een ander niveau.

Ontvangst

De game heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. [1] [2] Het kreeg gemengde tot positieve recensies van de vakpers. Bij Metacritic scoorde de game tussen 68 en 70 van de 100 punten. [3] [4] [5]

Vervolg

Deze game werd in 2004 gevolgd door Ty, de Tasmaanse Tiger 2 – The Boomerang Gang , die ook werd uitgebracht voor PS2 en Nintendo GameCube. In 2006 verscheen een derde deel in Europa alleen voor Xbox. 2015 volgt een vierde deel voor Windows . [6]

Webkoppelingen

 • Officiële site op Krome Studio (Engels)
 • Ty de Tasmaanse tijger op MobyGames (Engels)

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ Krome Studios schakelt over naar Maya om nieuwe pijplijn voor spel te maken . Autodesk. 15 oktober 2004. Betreden op 29 november 2015.
 2. Spring omhoog↑ TY the Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue – PS2 – Preview . GameZone . 13 mei 2004. Betreden op 29 november 2015.
 3. Jump up↑ Ty de Tasmaanse tijger – GameCube . In: metacritisch . Betreden op 29 november 2015.
 4. Jump up↑ Ty the Tasmanian Tiger – PlayStation 2 . In: metacritisch . Betreden op 29 november 2015.
 5. Springen↑ Ty de Tasmaanse tijger – Xbox . In: metacritisch . Betreden op 29 november 2015.
 6. Spring omhoog↑ TY de Tasmaanse tijger 4 op stoom

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *