Unreal Tournament 2003

Unreal Tournament 2003 , UT2003 of UT2k3 , is een futuristische first-person shooter ontwikkeld door Digital Extremes and Epic Games en eind 2002 uitgebracht als de tweede aflevering van de Unreal multiplayer- serie van Atari SA .

Technologie

Het spel is gebaseerd op de tweede generatie van de Unreal Engine en bevatte de eerste wedstrijd van de Unreal -serie door de speler bestuurbare voertuigen (deze waren echter alleen in een verborgen demo kaart te vinden officiële voertuigen werden voor het eerst geïntroduceerd met de opvolger). Op dit moment was de grootste concurrent de door Bungieontwikkelde Halo , die al in een multiplayer-modus op grote schaal stuurbare vliegtuigen en voertuigen gebruikte. In de voorganger Unreal Tournament waren auto’s en vliegtuigen alleen beschikbaar via mods .

Een van de belangrijkste programmeurs van de Windows- versie van het spel is de scène grootte Tim Sweeney . De portering naar Linux en Mac OS X nam Ryan C. Gordon over .

Actie en gamedesign

De Liandri Mining Corporation lanceert een nieuw kampioenschap om de vaardigheid en kracht van verschillende gladiatoren te testen en de winnaar een grote prijs te geven.

De focus van Unreal Tournament 2003 is vergelijkbaar met zijn voorganger in online- of netwerkspellen, maar het kan ook spelen met computersimulatiespelers, zogenaamde bots . Dienovereenkomstig zijn de kaarten van UT2003 ontworpen: via een geneste structuur met meerdere elkaar kruisende paden wordt een snel, gevarieerd spel bevorderd.

Spelmodi

Unreal Tournament 2003 heeft zes spelmodi:

  • Deathmatch
    • team Deathmatch
  • Bombarderende loop
  • Double Domination
  • Leg de vlag vast
  • Last Man Standing

In vergelijking met zijn voorganger ontbreekt Assault als een spelmodus, ook Domination werd vervangen door double-domination.

Bescherming van minderjarigen

De game staat in Duitsland op de index voor media die de jeugd bedreigt, hoewel de Duitse versie is gewijzigd en gecensureerd (groen bloed, geen scheidbare lichaamsdelen). Echter, een game van Bloodpatch zet het spel eenvoudig terug op de ongecensureerde Engelse versie met een realistischer uiterlijk. Daarom heeft het federale onderzoeksbureau besloten media die gevaar lopen voor de jeugd, het spel te indexeren .

Opvolger

Er zijn nu nog twee spellen in de Unreal Tournament-serie op de markt: Unreal Tournament 2004 en Unreal Tournament 3 .

Webkoppelingen

  • Unreal Tournament 2003 op MobyGames (Engels)

Individuele proeven

  1. Jumping Up↑ uitgebracht op schnittberichte.com

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *