Verbrijzelde Unie

Shattered Union is een turn-based strategiespel van 2005 voor pc en Xbox. Het is ontwikkeld door PopTop Software . Uitgever is 2K Games . In 2006 werd het uitgebracht op het online platform Steam .

2011 zal het spel worden gefilmd. Jerry Bruckheimer werkt momenteel aan de filmrealisatie. J. Michael Straczynski schrijft het script. De film moet worden gefinancierd en verdeeld door Walt Disney Pictures . [1] [2] [3] [4]

Actie

Na een controversiële verkiezing in 2008 met een gelijkspel, gebruikt het Congres van de Verenigde Staten het meest impopulaire staatshoofd in de Amerikaanse geschiedenis. David Jefferson Adams wordt de 44e president van de Verenigde Staten .

In 2010 zullen er rellen zijn. Militie-eenheden vormen zich en het interne terrorisme neemt een hoge vlucht. Toen in 2011 de president opgelegd door de nationale anti-terreur wetten , de wetten van de oorlog aan de westkust en in andere delen van het land. Ondanks massale protesten in september 2012 omzeilt het Hooggerechtshof de verkiezingsprocedure en worden verschillende presidentskandidaten uit verschillende staten uitgesloten van de verkiezingen. Na een nep verkiezing in november 2012 aanvaardde Adams een tweede termijn.

Tijdens de 57ste inhuldiging op 20 januari 2013, zal een laag-explosief kernwapen Washington raken. Adams en de meeste leden van het Congres sterven. Door Washington te vernietigen stort het politieke systeem in. De Europese Unie stuurt vredeshandhavers naar Washington om internationale belangen te beschermen. Verschillende staten verklaren zich onafhankelijk.

In 2014 bestaat de Verenigde Staten van Amerika niet meer. De overige staten vormen verschillende facties en vechten met elkaar. Er is een 2e Amerikaanse Burgeroorlog uitgebroken.

Naarmate de campagne vordert, wordt gemeld dat Rusland Alaska onder Nicholai Vladekov neemt, omdat Alaska nooit echt deel uitmaakt van de Verenigde Staten van Amerika. Hij heeft ook het bombardement van Washington op kernwapens bevolen. Hij heeft dit gedaan om de wereldeconomie te verlammen, de militaire suprematie terug te winnen, om Europa gemakkelijker te kunnen beheersen. In Rusland zijn er dan massale protesten, en in Moskou wordt de krijgswet opgelegd.

Na het herenigen van het vasteland van de Verenigde Staten, stemt Hawaii ermee in zich bij de nieuwe regering aan te sluiten. Uiteindelijk val je Alaska aan, dat bezet wordt door Russische troepen. Het resultaat wordt geïllustreerd in een extra video, afhankelijk van of je Alaska en de politieke reputatie hebt heroverd.

Spelmechanica

Op een politieke kaart van Amerika, behalve Alaska en Hawaï, selecteert men zijn factie. De facties hebben aanvankelijk 4 territoria, behalve de Europese vredesmacht, die er slechts één heeft. Elk gebied biedt verschillende voordelen, zoals meer benzine in een gevecht of hogere inkomsten. Na een bepaalde bestelling voeren de facties hun opties uit. Alleen gebieden die ten minste één gebied grenzen, kunnen worden aangevallen. Per beurt is slechts één aanval mogelijk, maar een gebied kan meer dan eens worden aangevallen door verschillende facties. Op de politieke kaart koop of repareer je eenheden. Als je wordt aangevallen, kun je geen gewone eenheden kopen, alleen zogenaamde eenmalige eenheden. Als je wordt aangevallen en niet alle locaties van eenheden hebt bezet,

Elke eenheid mag slechts één keer per beurt aanvallen. Er zijn lichte, middelgrote en zware voertuigen, infanterie, helikopters, bommenwerpers en straaljagers. Het slagveld is verdeeld in hex-velden . Aan het begin van elk gevecht worden eenheden handmatig of automatisch ingesteld. Bommenwerpers en straaljagers bevinden zich op een luchthaven die een hexveld vereist. Slechts één eenheid kan op een hex-veld worden gestationeerd.

Het gebied wordt doorkruist door rivieren, heuvels, wegen, bruggen en dergelijke. Deze bepalen bijvoorbeeld hoe snel een eenheid beweegt. Deze terreintypen bieden ook bonussen, bijvoorbeeld ter verdediging. Op wegen kunt u bijvoorbeeld meer velden bestrijken dan over heuvels. Wegen verminderen echter de verdedigende kracht van eenheden.

Wanneer een eenheid wordt aangevallen, vuurt de aanvallende eenheid eerst af. Als dit toestel de aanval overleeft, kan het automatisch schieten op een eenheid die eenmaal per beurt schiet als dit kan. Een luchtverdedigingseenheid kan bijvoorbeeld geen schade toebrengen aan grondtroepen, maar als een bommenwerper of straaljager iets in zijn aanvalsradius wil aanvallen, vuurt hij elke keer.

Om een ​​gebied in een veldslag te veroveren, moet je prioriteit gemarkeerde steden nemen; Deze brengen verschillende aantallen punten met zich mee. Om deze steden over te nemen, moet ten minste één grondeenheid een hexveld bezetten dat bij de betreffende stad hoort. Als een vijandelijke eenheid ook op een zeshoek in de stad is gestationeerd, kan de aanvaller de stad niet innemen totdat die eenheid is vernietigd. Als u het vaste aantal punten hebt bereikt om een ​​gebied te veroveren, komt u automatisch in het gebied. Resterende vijandelijke eenheden blijven de eigenaar.

Je kunt ook alle vijandelijke eenheden doden en automatisch het gebied nemen. Of de vijand verlaat het gebied vrijwillig aan u of voor grotere verliezen tijdens een gevecht.

Bovendien is er een vast aantal maximale rondes in elk gevecht. Als je dit aantal ronden hebt bereikt voordat je genoeg steden hebt veroverd, wordt de strijd als verloren beschouwd.

Tijdens elke nieuwe ronde gooit Rusland willekeurig een hulppakket over de kaart. Dit omvat upgrades, reparaties, Russische eenheden of in zeldzame gevallen valstrikken.

Tijdens het gevecht krijg je politieke reputatie . Dit wordt bepaald door de hoeveelheid bijkomende schade die u in een gevecht begaat. Deze potentiële schade geeft aan welke speciale vaardigheden u kunt gebruiken. Hoe minder bijkomende schade je toebrengt, hoe meer positieve speciale vaardigheden je krijgt voor je eigen strijdkrachten. Grote collaterale schade kan artilleriebeschietingen, bomentapijten of vuile bommen tot gevolg hebben . Elke factie heeft zijn eigen speciale vaardigheden. Deze hebben een aantal rondes nodig om te “laden”. Ze kunnen meerdere keren worden gebruikt in een gevecht.

Ondanks groter wateroppervlak bestaan ​​er geen maritieme eenheden.

Facties

In totaal zijn er zeven facties die in de campagne kunnen worden gespeeld. Rusland is de achtste factie. Het is alleen beschikbaar als een tegenstander in de campagne, maar het kan tijdens een gevecht worden geselecteerd. Elke factie heeft gedeeltelijk specifieke eenheden, die ze alleen in deze vorm heeft.

California Commonwealth

Het California Commonwealth bestaat voornamelijk uit de staten Nevada , Arizona , Utah . Het Gemenebest is rijk aan natuurlijke hulpbronnen. De bevolking is voornamelijk geconcentreerd aan de Pacifische kust. De andere facties denken dat Californiërs oppervlakkig zijn, maar creatief en inventief. De Californiërs zien de oorlog als een oorlog tegen onderdrukking.

The Confederacy

De Confederatie bestaat uit de staten Virginia , North Carolina , South Carolina , Georgia , Florida , Alabama , Mississippi , Louisiana , Tennessee en Kentucky . De Confederatie ziet de oorlog als een aanval op traditionele waarden. Ze worden als conservatief beschouwd, maar hebben de nieuwste technologie, inclusief laserpantsering. Afgezien van zijn positie heeft de Confederatie weinig gemeen met de Zuidelijken van de Eerste Amerikaanse Burgeroorlog.

Great Plains Federation

De Great Plains Federation bestaat uit de staten Minnesota , Ohio , Michigan , Iowa , Illinois , Indiana , Missouri , Wisconsin , Kansas , Nebraska , North Dakota en South Dakota . Hun inwoners worden als ultraconservatief beschouwd. Niettemin wordt ze beschouwd als de meest tolerante factie.

New England Alliance

De New England Alliance bestaat uit de staten New York , New Hampshire , Ohio , West Virginia , New Jersey , Pennsylvania , Maine , Vermont , Rhode Island , Massachusetts en Connecticut . De New Englander zijn erg ambitieus. Ze hebben de hoogste bevolkingsdichtheid.

Pacifica

Pacifica bestaat uit de staten Washington , Oregon , Idaho , Montana , Wyoming en Colorado . De Pacifica worden vaak groene spinners genoemd en zouden een gebrek aan realisme moeten hebben. Ze zien de oorlog als een oorlog tegen agressie.

The Republic of Texas

De Republiek Texas bestaat uit de staten Texas , New Mexico , Oklahoma , Arkansas en Missouri . Texanen worden vaak bierdrinkende cowboys genoemd. Ze hebben echter duidelijke regels en verafschuwen verraders en bureaucraten. Ze zijn slechts één stap verwijderd van anarchie. Je leger is een van de meest geavanceerde.

Europese Unie

De Europese Unie opereert in de buurt van de verwoeste Washington DC. Onder haar controle bevinden zich delen van de staten Maryland , Delaware , West Virginia , Pennsylvania en New Jersey . De Europese Unie probeert de unie van staten te herstellen met de hulp van vredeshandhavers en wil chaos vermijden. Hun economische belangen spelen een grote rol, omdat de oorlog een belangrijke economische markt voor Europeanen heeft verwoest.

Rusland

Het enige gebied van Rusland is Alaska . Rusland heeft maar heel weinig eenheden; maar ze zijn daar erg sterk voor. Omdat Rusland alleen in de strijd verschijnt, gooien ze hun hele leger in de strijd. De bezetting van Alaska wordt niet specifiek ondersteund door Rusland. Nicholai Vladekov leidt de verovering. Het resultaat van de verovering kan leiden tot een politieke aardverschuiving ten gunste of ten koste van Vladekov.

Waarderingen

De computerschermgames waren gemiddeld 72% van de beoordelingen. [5]

Het tijdschrift GameStar heeft 76 van de 100 mogelijke punten toegekend. [6]

De site 4players.de bekroond voor de pc-versie 71 en voor de Xbox360-versie ook 71 van de 100 mogelijke punten. [7] Gezegend is onder andere interessant scenario dat grappig goed / kwaad principe en de eenvoudige principe. Negatieve kritieken zijn het “gebrek aan afwisseling”, de “fantasieloos AI” en dat er weinig tactische mogelijkheden zijn.

De PC Games hebben een score van 76 procent behaald. [8] De “dynamische campagne” en de vriendelijkheid op instapniveau waren positief beoordeeld. Negatieve kritieken zijn dat de graphics “lager middelmatigheid” zijn en dat de multiplayer-modus “onbevredigend” is.

Webkoppelingen

  • Officiële Engelstalige website ( Memento van 7 juli 2011 in het internetarchief )
  • Shattered Union bij MobyGames (Engels)

Individuele proeven

  1. Jump up↑ Meer perfecte ‘Union’ voor Disney
  2. Spring omhoog↑ http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=25842
  3. Spring omhoog↑ Babylon 5-maker om de film Shattered Union te schrijven
  4. Jump up↑ Shattered Union – Jerry Bruckheimer plant een filmvertaling
  5. Jump up↑ Gemiddelde rating voor verbrijzelde Union In: computerbild.de Betreden op 4 december 2010.
  6. Jump up↑ Shattered Union Rating In: gamestar.de Betreden op 4 december 2010.
  7. Jump up↑ Shattered Union Rating door 4players In: 4players.de 30 oktober 2005. Opgehaald op 4 december 2010.
  8. Jump Up ↑ Shattered Union Rating door pcgames In: pcgames.de 24 oktober 2005. Opgehaald op 4 december 2010.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *