Vergeten rijken: Demon Stone

Forgotten Realms: Demon Stone is een actie-RPG die in 2004 werd uitgebracht voor Windows , PlayStation 2 en Xbox . Het is gebaseerd op de role-playing rules-licentie van Dungeons & Dragons en is ontwikkeld door de Amerikaanse ontwikkelaar Stormfront Studios voor Atari SA . De plot van het spel is ontworpen door schrijver R. A. Salvatore .

Actie

Op de rand van een gevecht tussen twee Orkarmeen ontmoeten de barbaarse Rannek, de tovenaar Ilius en de boef Zhai elkaar. Vluchtend voor een draak vluchten ze naar een oude mijn en laten onbedoeld de krijgsheren Cireka en Ygorl vrij, die gevangen zitten in een zogenaamde demonstone. Deze bestrijken de regio onmiddellijk met oorlog. De drie avonturiers leren van Illius ‘mentor Khelben Schwarzstab dat ze alleen kunnen worden bijgevuld met een andere demonstone. Ze moeten ze echter eerst bevrijden uit de bewaring van de serpentine Yuan-Ti. Daarna gaan ze op zoek naar de twee oorlogsstokers. Ze slagen erin om de twee achter elkaar te zetten. In de laatste confrontatie verslaan de drie helden uiteindelijk Ygorl en brengen zo de gehoopte vrede.

De game pakt bekende personages uit de D & D- canon. Zo werd de figuur van Slaad-Lord Ygorl voor het eerst genoemd in de set van regels Fiend Folio 1e druk van 1981. De personages Thibbledorf Pwent en Drizzt Do’Urden zijn personages uit de serie R. A. Salvatores, Forgotten Realms: The Forgotten Worlds . Ook Khelben Arunsun wordt verschillende keren genoemd in de regelsboeken en romans.

Tekens

karakter Engelse spreker Duitse spreker [ Fold in ]roll
illius Christopher Nissley Spelerskarakter, mannelijk, menselijk, tovenaar
Rannek Dan Riordan Spelerskarakter, mannelijk, menselijk, jager
Zhai Vanessa Marshall Speler karakter, vrouw, Drow Wood Elf, Rogue
Cireka BJ Ward Antagonist, Githyanki generaal
Drizzt Do’Urden Robin Atkin Downes Bekende avonturier, Dark elf
Khelben “zwarte staf” Arunsun Patrick Stewart Bekende goochelaar
Thibbledorf Pwent John DiMaggio Leider van de Dwarf Elite-eenheid van de Battlewatcher
Ygorl Michael Clarke Duncan Antagonist, heer-heer

Spelprincipe

Vergeten rijken: Demon Stone is speels grotendeels gelijkwaardig aan het ook ontwikkeld door Stormfront The Lord of the Rings: The Two Towers, De speler bestuurt de gegeven driekoppige heldengroep. In het eerste spelniveau wordt de ontmoeting van de personages besproken en bestuurt de speler een van de tekens in elk van de drie secties van het niveau. Vanaf het tweede spelniveau reizen alle drie figuren samen en kan de speler op elk moment schakelen tussen de helden, afhankelijk van de gewenste speelstijl en om de verschillende sterke punten van de personages te kunnen gebruiken. De twee andere karakters worden zolang door het programma bestuurd. De gameplay is voornamelijk gebaseerd op actievolle gefaseerde gevechtsreeksen. Daarnaast zijn er af en toe secties waarin de sluwheid van de Shurkin Zhai nodig is, op andere plaatsen moet worden geopend met de speciale wapens van Illius en Rannek geblokkeerde passages. Door vijanden te doden, nodigt elke held individueel een zogenaamde heldenmeter uit. Eenmaal gevuld heeft hij een effectieve speciale aanval beschikbaar. Als hij vol is met alle drie de helden, kan een bijzonder krachtige teamaanval worden uitgevoerd. Gevallen vijanden verlaten soms genezingsdrankjes die de gezondheid van de personages kunnen herstellen. Bovendien, in vaten en in sommige verborgen kisten kan goud worden gevonden. Aan het einde van elk niveau kun je een tekstscherm gebruiken om vaardigheden te upgraden en items uit te rusten in ruil voor ervaringspunten en goud. kan een bijzonder krachtige teamaanval uitvoeren. Gevallen vijanden verlaten soms genezingsdrankjes die de gezondheid van de personages kunnen herstellen. Bovendien, in vaten en in sommige verborgen kisten kan goud worden gevonden. Aan het einde van elk niveau kun je een tekstscherm gebruiken om vaardigheden te upgraden en items uit te rusten in ruil voor ervaringspunten en goud. kan een bijzonder krachtige teamaanval uitvoeren. Gevallen vijanden verlaten soms genezingsdrankjes die de gezondheid van de personages kunnen herstellen. Bovendien, in vaten en in sommige verborgen kisten kan goud worden gevonden. Aan het einde van elk niveau kun je een tekstscherm gebruiken om vaardigheden te verbeteren en items uit te rusten in ruil voor ervaringspunten en goud.[1]

Ontwikkeling

Demon Stone maakt gebruik van dezelfde technische basis als The Lord of the Rings: The Two Towers . Voor het concept van actie kon de auteur R. A. Salvatore worden gewonnen, die grote bekendheid verwierf met zijn D & D-romans over de donkere elf Drizzt Do’Urden. [2]

Op 30 augustus 2004 kondigde Atari de voltooiing van ontwikkelingswerk aan. [3]

Ontvangst

Forgotten Realms: Demon Stone was grotendeels positief, hoewel terughoudend Reviews ( GameRankings 68,36% (PC) [4] / 73,00% (PS2) [5] / 72,49% (Xbox) [6] , Metacritic : 69 of 100 (PC) [7] / 71 (PS2) [8] / 72 (Xbox) [9] ).

nominaties:

 • British Academy Video Games Awards 2004: genomineerd in de categorieën “Audio” en “Originele muziek”. [10]
 • Academy of Interactive Arts & Sciences : Interactive Achievement Awards 2005 genomineerd in de categorieën “Outstanding Achievement in Character of Story Development”, “Outstanding Achievement in Visual Engineering” en “Outstanding Character Prestaties”. [11]

Story Auteur R. A. Salvatore bereikte de figuur van Rannek in zijn boek The Two Swords en Zhai in de roman The Witch-king op nog een keer.

Webkoppelingen

 • Forgotten Realms: Demon Stone op MobyGames (Engels)
 • Forgotten Realms: Demon Stone in de Internet Movie Database (Engels)

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ Vergeten rijken: Demon Stone – pc
 2. Jump up↑ Stephan Lindner: Forgotten Realms – First Impressions . In: Games World . Web Media Publishing AG. 17 maart 2004. Toegang tot 10 oktober 2011.
 3. Jump up↑ Nieuws: Forgotten Realms: Demon Stone – Gold
 4. Jump up↑ GameRankings : Gemiddelde beoordeling van de pc-versie , op basis van 11 beoordelingen. Betreden op 1 februari 2013.
 5. Spring omhoog↑ GameRankings : Gemiddelde beoordeling van de PS2-versie , op basis van 44 beoordelingen. Betreden op 1 februari 2013.
 6. Spring omhoog↑ GameRankings : Gemiddelde beoordeling van de Xbox-versie , op basis van 21 beoordelingen. Betreden op 1 februari 2013.
 7. Jump up↑ Metacritic : gemiddelde beoordeling van de pc-versie , gebaseerd op 11 artikelen. Betreden op 1 februari 2013.
 8. Jump up↑ Metacritic : gemiddelde beoordeling van de PS2-versie , gebaseerd op 40 artikelen. Betreden op 1 februari 2013.
 9. Jump up↑ Metacritic : gemiddelde beoordeling van de Xbox-versie , gebaseerd op 17 artikelen. Betreden op 1 februari 2013.
 10. Spring omhoog↑ Demon Stone 2004 . British Academy of Film and Television Arts . 2004. Betreden op 15 december 2012.
 11. Jump up↑ 2005 Interactive Achievement Awards . Academie van Interactieve Kunsten en Wetenschappen . 2005. Toegang op 15 december 2012.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *