Vietcong (computerspel)

Vietcong is een computergamesreeks van de Tsjechische ontwikkelaar Pterodon, die de Vietnam-oorlog als scenario gebruikt. De spellen zijn ontworpen in samenwerking met Illusion Softworks en kunnen worden toegewezen aan het genre van first-person shooters . Ze worden gedistribueerd via het label Gathering en 2K Games door de Amerikaanse uitgever Take 2 Interactive . De titel is afgeleid van de Vietnamese jagers, die in de VS en West-Europa vaak ” Viet Cong ” worden genoemd .

Volgens de fabrikant zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van de eerste game verkocht.

De gameontwikkelaar Pterodon bestaat vandaag niet meer, ook de Tsjechische ontwikkelaarstudio Illusion Softworks is gekocht door het bedrijf Take 2 Interaktiv uit de Verenigde Staten en omgedoopt tot 2K Czech.

Viet Cong

De speler belichaamt de eerste Amerikaanse sergeant Steve R. Hawkins , die missies moet uitvoeren met een team van specialisten uit Camp NUI PEK (bij de grens met Cambodja ). Naast deze lineaire campagne biedt de game de mogelijkheid om zowel singleplayer- als multiplayer-games met anderen via een lokaal netwerk of internet te spelen. Viet Cong is gebaseerd op de echte historische gegevens van de oorlog in Vietnam.

Na de release van het originele spel in april 2003, werd een officiële add-on genaamd Fist Alpha , een Purple Haze genaamd “Gold Edition” en een gratis add-on genaamd Red Dawn , uitgebracht in januari 2004 . Er zijn ook een aantal gratis mods , zoals Rising Sun .

Purple Haze is in 2004 geconverteerd door Coyote Developments voor PlayStation 2 en Xbox .

Het spelprincipe komt overeen met de gebruikelijke first-person shooters [1] : het personage wordt bestuurd in het perspectief van de eerste persoon en het moet op verschillende niveaus worden overwonnen. Deze zijn meestal lineair en bieden zelden vertakkingsmogelijkheden. De speler is op pad met andere teamleden die onafhankelijk handelen en de speler ondersteunen. Als een van de teamleden sterft, is het niveau mislukt.

Viet Cong 2

De voortzetting Vietcong 2 was in oktober 2005 voor Windows – pc’s uitgebracht. De game had hogere hardwarevereisten dan de grafisch betere Doom 3 . Er was bijvoorbeeld een grafische kaart met Pixel Shader versie 2.0 vereist.

Vietnam-veteranen gestationeerd tijdens het Tet-offensief in Hue City werden geraadpleegd als ooggetuigen om het spel historisch zo accuraat mogelijk te maken. De speler neemt de rol aan van een Amerikaanse kapitein die een oorlogsverslaggever vergezelt tijdens de viering van de traditionele nieuwjaarsviering in Hue. Aan het einde van de Amerikaanse campagne is het mogelijk om de vrij kleine Vietcong-campagne als een bonus te spelen.

In tegenstelling tot het eerste deel speelt de eerste campagne niet in de jungle, maar in stedelijke gebieden. De gameplay [2] is vergelijkbaar met die van het eerste deel. Een verschil is de onkwetsbaarheid van de teamleden, dus ze zijn onsterfelijk.

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Review naar Vietcong van 4players.de
  2. Spring omhoog↑ Herziening op Vietcong 2 van 4players.de

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *